Mijn resultaten na 6 weken intensief sporten

Inmiddels ga ik alweer 6 weken fanatiek naar de sportschool. Tenminste, zeker 3x per week. Afgelopen week had ik een afspraak met mijn trainer om mijn resultaten te bespreken. 

We gaan weer sporten!

Ik heb al meerdere malen geschreven over het feit dat ik flink moet afvallen. We zijn inmiddels 2 jaar verder, en er was nog niets noemenswaardigs gebeurt. Voor mijn Moederdag kreeg ik dus een abonnement op de sportschool. Elke dag je lamlendig en beroerd voelen was namelijk niet mijn idee van lekker leven.

De bedoeling was dat ik ala The revenge Body van Khloe Kardashian elke dag zou gaan maar dat bleek onhaalbaar. Er kwam een begrafenis en een enorme bak met stress over mij heen, en zo viel ook het hele eet patroon in het water.

De valkuil: voeding

Nou gaat het met het sporten best redelijk, dat durf ik eerlijk te zeggen. Het is niet vreselijk omdat mijn doel het gewoon waard is. Ik moet en zal weer gezond(er) worden! Wil ik weer graag naar mezelf kunnen lachen als ik langs een spiegel loop. Niet in tranen uitbarsten omdat ik eruit zie of dat ik een olifanten dracht heb.

Om het even duidelijk te maken, ik heb best wat kwabjes hier en daar, maar ze zijn niet dramatisch. Met mijn maat 40 zou ik ook nog voor normaal postuur door kunnen gaan. Maar ik ben dus heel tenger gebouwd, en dus te zwaar voor mijn bouw. Maar mijn buik, die is een ander verhaal, die steekt overal boven uit. Ik word dan ook regelmatig zonder enige gene gefeliciteerd. Ook vinden mijn hormonen dit gewicht al helemaal niet leuk. Helaas heb ik PCOS, en dit gewicht maakt het alleen maar erger. Het gedoe met PCOS is dat afvallen een bijzondere uitdaging is ook nog. Met een prikkelbare darm erbij is het plaatje compleet.

Geen goede voeding is niet afvallen

Het mag duidelijk zijn, ik heb de afgelopen tijd niet heel geweldig gegeten. Mijn voeding was ronduit slecht. Als ik in de stress raak wil ik pasta carbonara en KitKat. Niet een bordje quinoa met kipfilet en broccoli. Het lullige is wel, dat ik na het bordje quinoa met kipfilet en broccoli met een gevoel blijf zitten van ik wil chocola, maar de volgende dag voel ik mij een stuk beter.

Na de pasta of chocola, of die lekkere boterham met pindakaas en hagelslag, heb ik de volgende dag een kater. Niet alleen door de weegschaal te vermijden, maar vooral doordat ik letterlijk een kater heb. Hoofdpijn, buikpijn, misselijk en draaierig. Ik ben dan echt ziek van het eten. Maar het is een soort van heroïne, je weet dat het niet goed voor je is, maar je moet die shot. Je loopt de supermarkt in alsof je buiten jezelf treed, je koopt al die rotzooi ondanks die stem in je hoofd waar je tape over plakt, en het gaat er in 1 keer in thuis. Een echte junkfood junk voel ik mij dan.

Een keer smokkelen

Nog een probleem is dus dat na een week echt ontzettend opletten ik dan bijvoorbeeld een ijsje ga halen met de meiden en daar geen last van heb. Dan kan ik ook nog wel een broodje eten de volgende dag, en dan dit en dan dit en voor je het weet zit ik er weer in. Ik droom er van, ik denk er over, ik kan soms echt huilen dat het er niet is.

Blijkbaar is die verslaving na een paar weken weg, maar zover ben ik nog niet gekomen helaas. Ik hoor ook van veel mensen “Maar je moet ook genieten” ja dat klopt. Ik moet ook “genieten”. Maar weegt het ene “genieten” op tegen het “genieten” de volgende dag? Dat is wel een ruk afweging die ik moet maken, en in mijn impulsiviteit lukt dat niet altijd.

Hoe zit het met de resultaten

Je had er op kunnen wachten. RUK! Echt waar. Ik ben in 6 weken een halve kilo afgevallen. Nou om heel eerlijk te zijn was ik de eerste week bijna 5 kilo afgevallen, ik heb het er daarna alleen gewoon weer aangevreten. Dus we gaan opnieuw beginnen. Doorzetten met sporten, en doorzetten met de voeding.

Wish me luck!Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Margo

  Succes met de nieuwe start! Probeer realistisch kleine doelen te stellen!

 2. daphne

  Ik ken de struggle, maar keep up the Good work! Sowieso al heel goed dat je aan je conditie werkt!

 3. TessaC

  Ik vind dat je wel goed bezig bent ondanks dat het resultaat tegenvalt. Je hebt in ieder geval weer een ritme qua sporten, dan ben je verder dan ik! Misschien moet je je doel ook niet te hoog inzetten, want als het dan even tegenzit is het al snel ‘mislukt’ en dat motiveert natuurlijk niet. Ik probeer elke dag nu weer het beste ervan te maken en de ene dag is het beste wat meer dan het andere. Stap voor stap doorzetten en dan kom je er wel (en ik hoop ik ook!)

 4. Sherry

  De eerste kilo’s vliegen er heel langzaam vanaf. Het komt zeker goed. Naast voeding en bewegen kan gezondheid ook een rol spelen bij niet makkelijk afvallen. Het komt goed!

 5. Lonneke

  Ik begrijp dat het een tegenvaller voor je is maar geef de moed niet op. Het is een kwestie van doorzetting en wilskracht maar begrijp dat het soms moeilijk is. Ik heb juist weer het tegenovergestelde, ik wil heel graag aankomen wat heel langzaam gaat tot bijna niet. Succes je kan het!

 6. Annemarel

  Ooooh die valkuil van het eten. Hier ook het probleem. Sporten gaat prima, maar voeding is echt zo belangrijk.

 7. Sandra

  Wat goed dat je bent gaan sporten! Ik begrijp je dillema qua voedsel helemaal! Ik heb het namelijk ook dat als ik niet echt iets lekkers heb gegeten, ik de hele avond trek blijf houden. Zelfs zo erg dat ik er slechter door ga slapen. Ik probeer zelf dus zo lekker mogelijk te eten en dat ook nog gezond te houden. Lastig! Wel ben ik langzaamaan mezelf gaan laten wennen aan kleinere porties en eet ik dus vaker een gezonde snack tussendoor. Dat werkt heel goed bij mij.

 8. Astrid

  Ahhh, geef jezelf wat tijd. Stress en begrafenissen zijn geen dingen waar je lijf mee om weet te gaan. Zoek eerst wat rust op, terwijl je je focust op goede voeding. Je kunt het :*

 9. Amyliaz

  yes you can! En volg je evrder een bepaald dieet of ben je dat van plan?

 10. nicole orriens

  Ik vind dat je goed bezig bent! En je weet in ieder geval precies waar het probleem zit. Het is ook moeilijk om lekkere dingen te laten staan. Een gewoonte veranderen valt niet mee.

 11. Anne-Marie

  Het is ook gewoon zwaar, afvallen. Het is het vinden van een nieuwe mindset en daar gaat helaas heel veel tijd overheen. Focus je voor nu op de overwinningen, sporten gaat goed. Dus gewoon 1-0 voor jou. Met kleine stapjes kom je er ook. Succes!!

 12. Emma

  Wat zonde zeg! Als je chocolade wil, mag dat best zolang er maar veel cacao in zit, meestal wordt vanaf 72% aangeraden. Daarnaast kan je van raw cacao heerlijke dingen maken, misschien js dat iets om te testen?

 13. Maryke

  Afvallen is zo moeilijk! Volhouden nog moeilijker… maar superknap dat je zo fanatiek bezig bent. Ik zou ook twee keer moeten, maar geen tijd/energie/zin. Altijd hetzelfde. Maar belangrijker is dat je tevreden met jezelf bent, hoe je er ook uitziet!

 14. Sanne

  Je bent heel goed bezig ook al moet je opnieuw beginnen. Het lukt je wel. Ik wens je heel veel geluk en kracht met het sporten.

 15. Kreanimo

  Super veel succes! Je kan het wel

  De start is gemaakt, toch!

 16. Judith

  Ik weet het, maar toch.. even klagen hoor 🙂

 17. Kelly

  Kom op je kan het !! Schouders eronder en weer oppakken..
  Helaas gaat het nu eenmaal met vallen en opstaan..
  Succes

 18. Fleur

  Toch goed bezig hoor! Ik ben ook net begonnen met 2x per week sporten. Ik heb daarbij ook nog niet echt gelet op wat ik eer. OK ben al blij dat ik meer sport. Alles op zijn tijd

%d bloggers liken dit: