Close

Voeding tips voor een gezonde lifestyle

Gezond eten hoeft echt niet zo heel ingewikkeld en saai te zijn met deze simpele voeding tips!

Veel vrouwen hebben last van duizeligheid en hoofdpijn, vooral bij jongere meiden komt dit regelmatig voor. Dit komt vaak door een ijzertekort als gevolg van niet goed eten.

Je wilt natuurlijk niet teveel en te ongezond eten, maar je hebt bepaald voedsel nodig om fit te zijn, zodat je goed kunt leren en meer kan focussen op dingen. Hier zijn dus een aantal voeding tips voor een gezonde lifestyle!

Eet zo natuurlijk mogelijk

Als je graag gezond wilt eten en hier misschien ook mee wilt afvallen, is het geen goed idee om puur en alleen minder te gaan eten. Hierdoor krijg je vaak tekorten, zoals bijvoorbeeld een ijzertekort, en je kan dus beter gezonder gaan eten. Een van de beste manieren om dit te doen is door zo natuurlijk en onbewerkt mogelijk te eten. Kook dus zelf in plaats van kant-en-klare gerechten te kopen en kies fruit of gedroogd fruit om te snoepen in plaats van snoepgoed. Zo ben je goed bezig en kan je nog steeds lekker eten.

Eet voldoende groente en fruit

We weten allemaal inmiddels wel dat groente en fruit belangrijk voor ons en ons lichaam zijn, maar wist je dat er wordt aangeraden om minimaal 3 porties groenten en 2 porties fruit per dag te eten? Er zitten veel vitamines hierin, zoals bijvoorbeeld B2, B6 en B12 die belangrijk zijn voor zowel je fysieke als mentale welzijn. Probeer dus bij iedere maaltijd wat groenten en fruit te eten om het je makkelijker te maken.

Zorg voor afwisseling

Natuurlijk zijn er sommige producten die heel gezond voor je zijn, maar je hebt toch meer nodig dan maar één voedingsmiddel. Geen enkel product heeft alle voedingsstoffen die je nodig hebt, dus wissel af in de voedingsmiddelen die je eet. Eet veel groenten en volkorenproducten voor voldoende vezels, mineralen en vitamines.

Kies de juiste vetten

Je hebt misschien vaker gehoord dat vetten ongezond zijn voor je, maar sommige vetten zijn juist ontzettend goed voor je lichaam! Hierbij heb ik het over plantaardige vetten en oliën. Hier zitten tevens ook meervoudig onverzadigde vetzuren en omega-3-vetzuren in, die wel heel belangrijk zijn, maar ons lichaam niet zelf aanmaakt. Transvetten zijn de vetten die je moet vermijden en deze zitten vooral in gefrituurd eten en kant-en-klare maaltijden. Gezonde vetten vind je in bijvoorbeeld noten, avocado en vis.

Drink genoeg water

Ik kan je niet zeggen hoe belangrijk dit is, maar je moet echt genoeg water op een dag drinken! Hiermee bedoel ik minstens 1,5 tot 2 liter per dag en als je sport 3 liter. Je lichaam heeft het vocht hard nodig en er kunnen heel wat vervelende klachten ontstaan als je veel te weinig drinkt. Veel water drinken heeft echter ook veel voordelen. Wist je dat het zelfs kan bijdragen aan afvallen? Neem iedere dag een fles met je mee en ga dus flink water drinken!

Meer voeding tips:

  1. Ook de griep of verkouden? Probeer deze vitamine bom!
  2. De beste vitamines voor vrouwen boven de 40 jaar
  3. Vitamine boost nodig? Probeer deze wortelsoep!
  4. Breng jouw hormonen in balans met supplementen en voeding
  5. Wat is het Mediterrane dieet, en hoe kun je het gebruiken?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang