Close
Voel je zeker met deze boosts voor je zelfvertrouwen

Voel je mooi en zeker van jezelf

Je bent niet de enige die worstelt om je mooi en zeker van jezelf te voelen. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet iets zou willen veranderen. Zelfs de mensen die zo zeker van zichzelf overkomen, of bijvoorbeeld een super fit lichaam hebben. 

We zijn als vrouw ook best streng voor onszelf. Soms voel je ook bijna verplicht om met iets naars over jezelf te komen. Want als je echt heel tevreden bent, komt dat weer arrogant over. Wat natuurlijk onzinnig is. De dad bod is sexy, maar als vrouw moet je zelfs met een plus size nog een wespentaille hebben. 

Deze onzekerheden hebben we al heel jong. Nu nog meer door de druk van social media waar zelfs vrouwen van 200kg een smallere taille en strakker figuur hebben dan jij met je standaard landelijk gemiddelde bouw. 

Hoe voel je dan mooi en zeker van jezelf?

1 Omarm jezelf. Omarm het feit dat je uniek bent en niemand perfect is. Wat perfect dan ook zou mogen zijn. Jezelf vergelijken met een ander geeft anxiety en en is onrealistisch. 

 

2 Maak een lijstje wat je mooi vindt aan jezelf en waar je blij mee bent. Denk aan de kleur van je ogen, je mooie haar, een paar goede tanden of bolle billen die een ander laat inspuiten. 

 

3 Kleed je voor jezelf. Maak een moodboard met kleding die jij leuk vindt. Niet wat je denkt dat je partner zou willen dat je draagt, of wat de mode voorschrijft. Echt wat jij leuk vind en waar je je lekker in voelt. 

 

4 Wat er zeker bij hoort is lingerie. Niet alleen ondergoed onder je kleding. Nee, lingerie. Weet je hoe belangrijk het is om in de spiegel te kunnen kijken en iets te zien waar je blij van word? Die te grote verwassen slip met een gat erin zit misschien wel heerlijk, maar let’s face it, je voelt je er niet sexy in. En dat is de kracht van mooie lingerie. Je hoeft zeker niet meteen te denken aan een setje jarretels en kanten kriebel pakje. Een sportief setje van een BH en een string staat vrijwel iedereen sexy, en het zit vaak goed. Je wilt natuurlijk niet de hele dag lopen pulken aan jezelf. Dan ga je het doel weer voorbij. 

Lekker in je vel - dat gevoel verdient iedereen

 

Zelf draag ik vaak een body. Mijn buik is een heel onzeker punt, en dan vind ik een body eigenlijk altijd prettig zitten. Dan kan ik nog mijn joggingbroek aan hebben en mijn haar in een knot (mijn dagelijkse kloffie), met een body eronder geeft mij dat een lekker gevoel. Gewoon dat ik iets helemaal voor mijzelf draag. Natuurlijk is het ook leuk om dan weer zo een bewonderende blik van mijn man te krijgen als ik voor mijn kledingkast sta in mijn ondergoed. 

 

5 Vertrouw op je intuïtie. Het helpt je echt met zelfvertrouwen als je leert op jezelf te bouwen. Het is de ultieme manier om beter in je vel te komen Als jij al niet op je eigen instinct en kennis kunt vertrouwen, waarom wil je dan dat een ander dat wel doet?

 

6 Niets maakt zo onzeker als onverwerkt trauma. Misschien is therapie, meditatie, een lang bad, of flink sporten nodig. Maar probeer eraan te werken. Goed voor jezelf zorgen is key. 

 

7 Doe iets waar je heel blij van wordt. De dagen dat je blij bent zorgen ervoor dat je mooi en zeker van jezelf voelt. Je zit lekkerder in je vel en dat straal je uit. 

 

En dat is ook precies wat sommige vrouwen uitstralen. Je weet wel die vrouwen waarvan je denkt dat als je zelf zo een figuur bijvoorbeeld had gehad dat je daar echt niet gelukkig mee zou zijn, maar zij rocken het alsof ze zo van de catwalk af komen. Dat is het gevoel. Dat is het accepteren wat je hebt en je mooie punten doen stralen. Die mooie punten hebben we echt allemaal, je moet ze soms alleen weer even terug vinden.

Selfcare - voel je mooi en zeker van jezelf

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang