Close
leestip voetbalhelden

Leestip: VOETBALHELDEN – Ronaldo is de beste!

Mijn zoon van bijna 10 leeft voor het voetballen.
Gelukkig speelt hij nog veel buiten, en als hij wel achter een beeldscherm kuipt, dan kijkt hij naar voetbal of speelt FIFA  op de playstation. Kortom, dit boek zou wel eens iets voor hem kunnen zijn!

Ronaldo is de beste

De serie Voetbalhelden gaat over de grootste voetbalhelden. De eerste 2 boeken gaan over Ronaldo en Messi.

Cristiano Ronaldo begon als flesjesvoetballer in de straten van Madeira. Inmiddels is hij een Europees voetbalicoon en een van de grootste sportsterren van de wereld.

Dit handzame boekje vertelt Ronaldo’s verhaal aan de hand van grappige striptekeningen. Vol weetjes, statistieken en info over voetbaltechniek. Ontdek hoe Ronaldo het zover schopte… en waarom hij de beste is!

Review – Ronaldo is de beste

Als ik hem het boek “Ronaldo is de beste” geef en zeg dat hij er vast eens in kan bladeren, is hij eigenlijk direct in het boek verzonken. De bladzijden staan vol met tekeningen, stripballonnen, korte alinea’s en bevatten geen grote lappen tekst. Het nodigt uit om steeds de bladzijden om te slaan. De vormgeving is dan ook een van de grote pluspunten van dit boek, en maakt het ook net wat anders dan andere voetbalboeken. Mijn zoon heeft al vaker gelezen over voetbalhelden, en die boeken zijn meestal wat meer in verhaalvorm geschreven. Op zich ook heel leuk, maar sommige kinderen hebben op jonge leeftijd niet het geduld om zelf een wat langer stuk tekst te lezen.

Daarom vind ik dit voor kinderen van een jaar of 7 tot 11  zeer geschikt.
Het is trouwens ook een goede koop als ze meer moeten lezen. Ze ervaren hiermee dat boeken lezen leuk kan zijn.
De tekeningen zijn grappig, de geschiedenis wordt leuk beschreven en de feitjes zijn interessant.  Sommigen zijn algemeen bekend, maar mijn zoon vertelde dat hij ook nieuwe dingen had geleerd. Er staat zelfs een quiz achter in het boek.

Mijn ervaring:
Perfect voor de voetballiefhebber tussen 7 en 11 jaar oud. 
Goede prijs-kwaliteitverhouding.

Zijn ervaring:
‘Vet boek als je alles wil weten over Ronaldo. Ook wel handig voor een spreekbeurt! Ik wil nu ook die andere van Messi.’

Gelukkig is hij bijna jarig, en de Messi-versie van dit boek wordt gevraagd als cadeau!

Tip! Waarom lekker samen doorlezen in de vakantie zo belangrijk is!

Leestip: VOETBALHELDEN - Ronaldo is de beste!

 

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang