water 3 Tips om voldoende water te drinken

Je denkt dat je goed bezig bent; je eet gezond en je beweegt voldoende. Toch zijn er veel dingen die mensen doen die niet goed voor je zijn, zonder dat we ons daar bewust van zijn. Een van die dingen is te weinig water drinken. Te weinig drinken zorgt namelijk voor uitdroging met vermoeidheid, hoofdpijn en lichaamsschade tot gevolg. Wist jij wel dat je meer dan 1,5 (liefst 2) liter moet drinken per dag? Precies om die reden geef ik je 3 tips om voldoende water te drinken. 

Drink water als gewoonte

Het te weinig drinken is echt een gewoonte die je jezelf maar beter zo snel mogelijk kunt afleren. Leer jezelf dan gelijk een andere gewoonte aan: neem bij iedere maaltijd een groot glas water. Je kunt er natuurlijk ook gelijk voor kiezen om een halve liter water drinken, dan zit je met 3 maaltijden ook al op 1,5. Het maakt niet uit wanneer je het doet, maar spreek met jezelf momenten af om te drinken. Bij het opstaan, na het tandenpoetsen, doe wat je wilt.

Maak het lekker

Veel mensen vinden het vervelend om water te drinken omdat het ‘nergens naar smaakt’. Dit kun je natuurlijk als excuus gebruiken, maar je kunt dat ook gewoon oplossen. Je kunt water namelijk heel goed lekker maken door er fruit aan toe te voegen, maar ook door (suikervrije) ranja te maken. En heb je al eens aan thee gedacht? In feite is dat niet meer dan water op smaak gebracht door kruiden en fruit.

Gebruik een app

Als je de appstore opent kom je echt een groot aantal water-drinken-apps tegen. Geloof mij, ze zijn ongelooflijk vervelend, zeker voor mensen die echt te weinig drinken. Hoe minder je drinkt, hoe irritanter de apps worden. Maar, die irritaties zorgen er wel voor dat ze werken. Elk uur een melding krijgen (met heel vervelend geluid) maakt dat je wel gaat drinken. Want, als jij netjes je glazen water naar binnen werkt, zeurt die app nergens meer over. En, wat ook fijn is aan de app: bij ieder glas drinken dat je invoert, kom je dichter bij je doel. Dit werkt dan weer lekker motiverend.

Kortom, er zijn genoeg dingen die je kunt doen om van je slechte gewoontes af te komen. Heb jij nog een goede aanvulling? Laat die vooral achter in een reactie, dan kunnen we elkaar allemaal helpen.

Water drinken voor een mooie huid en een goede gezondheid


ageology banner 3 Tips om voldoende water te drinken

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥