Close

Dit zijn de allerleukste voordelen bij ADHD!

Vaak hoor je alleen over hoe erg ADHD is. Hoe vreselijk moeilijk alles moet zijn. Maar dat ADHD ook zijn voordelen heeft lees je hieronder.

Ook AD(H)D kent zo zijn voordelen

“Heb jij ADD? Wat vervelend, dan ben je zeker altijd moe! Wow, zelfs ADHD gecombineerd type? Hoe houd je het vol zeg!” Of “Ik vind jou niet op een stuiterbal lijken”

Bovenstaande, zijn veel van de typische reacties die ik iedere keer krijg als het te sprake komt dat ik ADD én ADHD heb. Zeker, ik ben regelmatig moe. En ja; af en toe zie ik door de bomen het bos niet meer door de velen gedachten die door mijn hoofd schieten. Maar hé, ADD en/of ADHD hebben brengt ook vele voordelen met zich mee.

kauwsieraden

Een paar voordelen van ADHD

Wist je bijvoorbeeld dat mensen met AD(H)D heel snel kunnen schakelen en verbanden kunnen leggen?

Ik zelf ben bijvoorbeeld behoorlijk creatief, beschik over een geruime dosis humor, kan goed en gedetailleerd te werk gaan als iets mijn interesse heeft en ik kan me heel erg goed verplaatsen in anderen. Daarnaast denk ik out of the box, kan ik vaak op mijn intuïtie afgaan en heb ik een bijzondere kijk op bepaalde dingen en situaties. Iets waar ik als ADD’er (met een tikkeltje ADHD), heel trots op kan en mag zijn!

Naast bovenstaande voordelen, kent het hebben van ADD/ADHD vele andere positieve kanten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groot doorzettings- en probleemoplossend vermogen? Of van het hebben van een rijke fantasie?

Doordat het best een chaos kan zijn in ons hoofd is het makkelijker om je over vervelende situaties heen te zetten. Je dropt ze ergens achterin je hoofd en het komt alleen wanneer het nodig is.

Impulsief bij ADHD

Ook is het een voordeel dat je met AD(H)D impulsief kunt zijn. Sommigen zien dit als nadeel, maar ik zal met 5 punten het tegendeel bewijzen.

1: Er wordt veel ondernomen als je impulsief bent.
2: Je volgt je hart in alles wat je doet, ook al maak je in sommige gevallen de verkeerde keuzes. Je leert van iedere (impulsieve) keuze die je maakt. Dus haal er het positieve uit!
3: Het is nooit saai met iemand die impulsieve beslissingen neemt.
4: Je durft risico’s te nemen. En daar kun je een hele hoop mee bereiken!
5: Je uit door impulsief te zijn je eigen creativiteit.

adhd bijten

Je hebt een excuus voor friemelen en kauwen op je pen

Heb je enig idee hoe mega populair al die ADHD speeltjes zijn? De fidget spinner ging met miljoenen tegelijk over de toonbank. Squishies zijn niet aan te slepen. Niet alleen ADHDers houden van friemelen, ook het gewone volk. Met het verschil dat iemand zonder ADHD het bijvoorbeeld weg moet leggen in de klas, en iemand met ADHD het helpt bij concentreren.

Zo heb je bijvoorbeeld ook de kauwsieraden. Speciaal voor ons nerveuze volk zijn er kauwsieraden gemaakt in leuke vormen als de donut of zelfs een eenhoorn. Als volwassene is misschien een mooie ovale ring wat passender. Ook zijn er armbanden of doppen voor op je potlood. Hier mag je allemaal lekker op kauwen. Geen vieze potlood meer in je mond. Of vooral kinderen die op hun mouwen kauwen is het heel fijn als daar een armband zit. Het maakt rustig. Voor de juf is het ook fijn als een kind op zijn ketting bijt in plaats van continue door haar heen te praten.

Vooral de kleine hier heeft veel baat bij de bijtketting, ze gaat ook niet naar school zonder. Ze is ook zeker niet de enige in de klas! Bij groep 8 zijn ze allemaal jaloers op de potlooddoppen. Die dingen zijn gewoon echt fijn.

En, durf jij nog te zeggen dat AD(H)D hebben alleen maar nadelen met zich mee brengt? Ik in ieder geval niet. Gelukkig kan ik mijn ADHD omarmen en wegen voor mij alle voordelen op tegen de nadelen.

”ADHD”

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang