Close
10x voordelen van zonnepanelen

10 Voordelen van zonnepanelen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zonnepanelen te plaatsen op hun woning. Ook hier wordt het stevig over nagedacht. Zonnepanelen zorgen namelijk niet alleen voor een besparing, maar hebben daarnaast ook een positieve impact op het milieu. Maar wat zijn de andere voordelen van zonnepanelen precies. Dat leg ik je uit in deze blog.

Besparen op je energierekening

Met zonnepanelen verlaag je je energierekening. Hoe meer zelfopgewekte stroom je verbruikt, hoe minder stroom je nodig hebt van het elektriciteitsnet. En hoe lager jouw energierekening wordt.

Hoger rendement dan spaarrekening

Investeren in zonnepanelen levert op dit moment een hoger rendement op dan wanneer je je geld op een spaarrekening laat staan. Ben je dus op zoek naar een slimme en groene investering waar je op lange termijn een zakcentje aan overhoudt? Laat dan zonnepanelen plaatsen.

Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee

Gemiddeld is de levensduur van zonnepanelen 25 jaar. Terugverdienen doe je gemiddeld na zo’n 7 tot 12 jaar. Daarna maak je in principe gebruik van gratis energie.

Wek zelf groene stoom op

Met behulp van zonnepanelen wek je op een duurzame manier stroom op. Wanneer je dus op zoek bent naar een groene oplossing voor de grijze stroom, is dit je vriend!

Minder afhankelijk van energieprijzen

Wanneer je zelf groene stroom opwekt, heb je minder energie nodig van energiemaatschappijen. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van de (stijgende) energieprijzen van deze maatschappijen.

Beter energielabel voor je huis

Met een energielabel geef je aan hoe energiezuinig je huis is. Zonnepanelen zijn een energiebesparende maatregel, en verbeteren dus je energielabel. Hoeveel het wordt verbeterd is een beetje afhankelijk van de oppervlakte aan zonnepanelen ten opzichte van het dak. Ter voorbeeld: Op een tussenwoning hebben 12 zonnepanelen meer invloed op het energielabel dan op een grote vrijstaande woning.

Minder CO2-uitstoot

Met zonnepanelen verklein je jouw CO2-voetafdruk. Een lagere energierekening = minder CO2-uitstoot. Door het plaatsen van 10 zonnepanelen op je dak bespaar je gemiddeld al 1.100 kilo CO2 per jaar. Wauw!

Energie terugleveren aan het net

Wanneer je meer stroom opwekt dan je verbruikt, lever je het overtollige terug aan het elektriciteitsnet. Je bent dan dus eigenlijk zelf energieleverancier. Heb je over een heel jaar genomen meer energie teruggeleverd dan verbruikt? Dan krijg je een terugleververgoeding van de energieleverancier. Toch weer een leuk potje voor bijvoorbeeld de feestdagen.

Woningwaarde stijgt

Een huis met zonnepanelen is beter verkoopbaar dan een woning zonder zonnepanelen op het dak. Door het plaatsen van zonnepanelen wordt jouw woning dus meer waard.

Btw is terug te vragen

Wanneer je zonnepanelen laat plaatsen, betaal je btw. De betaalde btw kun je terugvragen.

Slim besparen op nieuwe zonnepanelen

Wanneer je de voordelen van zonnepanelen nu zo voor je neus ziet, kan ik begrijpen dat je ook benieuwd bent naar het kostenplaatje. Maar misschien wil je ook wel meer advies ontvangen over het plaatsen van zonnepanelen op je dak? Bekijk alle zonnepaneel installateurs en kom in contact met installateurs die in jouw regio actief zijn. Bijvoorbeeld wanneer je zonnepanelen Utrecht wilt.

Deze vakmannen kunnen je adviseren over de mogelijkheden en prijsopgaven opstellen. Je vergelijkt de bedrijven op prijs en kwaliteit, en beslist uiteindelijk zelf wie de opdracht krijgt. Ideaal!

10x voordelen bij zonnepanelen

About Cassandra

Cassandra | 31 | Heeft een gamende man en 6 jarige dochter | Helpt ondernemers met het creëren van content @Cassistent.nl & blogt er op los: @momambition.nl & Interiorqueen.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang