Close
Diy paaseieren schilderen natuurlijk

Vrolijk Pasen! Met leuke DIY en recept.

Heb je net de kerstballen opgeborgen, kun je alweer eieren gaan schilderen! Ik vind Pasen heel eerlijk een gezellige periode. Ik weet dat veel mensen er niet aan doen, maar wij doen het reuze uitgebreid, en kijken er dan ook elk jaar naar uit.

Lekker eten

Nou gaat het bij ons vooral om heerlijk uitgebreid met het hele gezin te ontbijten/brunchen. We beginnen de dag dan met uiteraard een gekookt eitje, verse croissants, veel sapjes en lekker beleg. En natuurlijk een mega grote koffie. Daarna gaan we meestal naar familie. Daar zorgen wij dat er veel eieren verstopt zijn, en hebben de kinderen wat te doen, terwijl wij meer koffie drinken, en even bijkletsen.

Er staan dan een hoop gerechten op tafel, maar als echte ei fan, komt daar wel heel veel van op tafel. Ik maak dan graag gevulde eitjes, en dit jaar heb ik die vast gemaakt zodat ik ze met jullie hier kon delen. Voor pasen maak ik weer nieuwe natuurlijk.

Gevulde eieren Recept

Voor de gevulde eitjes heb je nodig:

  1. 6 eieren
  2. mayonaise (ong. 3 eetlepels)
  3. ketchup (ong. 2 eetlepels)
  4. kerrie poeder (een halve theelepel)
  5. paprika poeder (voor de versiering erover heen strooien een beetje)
  6. mosterd (grove Zaanse) (een theelepel)
  7. zout (naar smaak)
  8. peper (naar smaak)

Kook de eieren hardgekookt, laat ze schrikken met koud water en dan even afkoelen. Als ze goed koud zijn kun je ze pellen, en dan snijd je ze overdwars door de midden. Het eigeel lepel je er voorzichtig uit en doe je in een aparte kom.

Paasei met bieten Het eigeel meng je met alle ingrediënten(beetje bij beetje naar smaak toevoegen) met een staafmixer. Dat doe je in een spuit of boterhamzakje waar je een puntje af knipt, en knijpt het zo in de eitjes. Er zijn uiteraard wel honderden recepten  online te vinden voor gevulde eitjes, maar deze is simpel en snel, en de favoriet van mijn kleinste.

Eco paaseiGezellige eieren DIY

Ik vind gekleurde eieren met pasen altijd erg gezellig, maar heel eerlijk vind ik hardgekookt niet zo lekker, en dus kook ik er een paar voor de meiden die ze kunnen schilderen, en de rest om te eten kook ik bijvoorbeeld in bieten sap, voor leuke roze eieren. Wel witte ei gebruiken dan. Je kunt ze ook na het koken nog even in de bieten sap leggen en voorzichtig af deppen.Eco paasei diy

Voor de peuterspeelzaal van kleine Miya kreeg ik de opdracht om vast uien schillen te verzamelen. Dit om de eieren mee te versieren voor Pasen. Een kleine uitdaging dus. Dit moest ik natuurlijk zelf even proberen.Met ui paaseieren schilderen
Je maakt het ei nat, dan plak je er een bloemblaadje, of plant blaadje op. Je kunt dus ook uien schillen uitknippen in vormpjes en er met water op plakken. Je doet er een panty kousje (of stuk) om heen zodat het blijft zitten. In het water kun je eventueel nog wat bieten sap of kleurstof doen. Ik heb nu de uien een beetje versnipperd en er op geplakt, maar voor Pasen zal ik het opnieuw proberen.

Het resultaat is erg leuk!

Ben jij ook zo dol op Pasen?

Paaseieren verven natuurlijke verf

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

2 thoughts on “Vrolijk Pasen! Met leuke DIY en recept.

  1. Wat leuk! Ik heb kinderen die echt ontzettend veel van eieren houden, dit gaan we eens proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang