Close

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een fotoĀ opĀ canvas?

Canvas wordt al een zeer lange tijd gebruikt als schilderdoek, meestal om erop te werken met olieverf. Maar canvas is ook te bewerken op een andere moderne manier, het is namelijk mogelijk om op canvas te printen. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld ook een eigen afbeelding of foto op canvas af te laten drukken.

Let op kwaliteit bij de aanschaf van een foto op canvas

Als je op zoek bent naar een bedrijf die een foto op canvas kan drukken, dan is het verstandig om een aantal punten na te gaan voor je het doek bestelt bij Ć©Ć©n van de vele aanbieders. Het canvasdoek moet namelijk wel van een goede kwaliteit zijn anders ontstaan er snel scheurtjes en heb je niet lang plezier van je aanschaf. Zorg dat de foto op canvas die je wil aanschaffen, gespannen is op een frame van minimaal 3 centimeter dik. Een stevig frame zorgt ervoor dat de foto in een goede vorm blijft en niet kan kromtrekken. Soms wordt er ook een gratis ophangsysteem bij de foto op canvas aangeboden, dit is altijd handig! Door een bijpassend ophangsysteem te gebruiken, hangt jouw foto strak en recht tegen de muur.

Printtechnieken en inkten

De printtechnieken die gebruikt worden om de foto op canvas aan te brengen kunnen ook erg verschillen per leverancier. Wees slim en kies voor een leverancier die de nieuwste printtechnieken toepast. Bij de nieuwste printtechnieken worden namelijk natuurvriendelijke inkten gebruikt die UV-bestendig zijn. De afdruk heeft een lange levensduur en verkleurt nooit in het zonlicht. De foto op canvas kan met deze nieuwe techniek ook nog eens haarscherp worden afgedrukt in prachtige kleuren.

Een foto op canvas mat of zijdeglans

Het originele canvas heeft een mooie en natuurlijke matte uitstraling, dit canvas kun je bij iedere aanbieder aanschaffen. Bij Herinneringenoplinnen.nl verkopen ze naast het matte canvas ook fotoā€™s afgedrukt op zijdeglans canvas. Het zijdeglans canvas is zeer uniek en alleen hier verkrijgbaar. Ook op het zijdeglans canvas worden fotoā€™s geprint met een prachtige en diepe kleurweergave. Daarnaast is zijdeglans canvas ook nog eens krasvast en waterbestendig waardoor het makkelijk schoon te houden is. Ondanks het canvas doek waterbestendig is, wordt het niet aangeraden om de foto op canvas in de vrije buitenlucht te hangen. Het frame is namelijk van hout en kan kromtrekken als het vochtig wordt. Onder een afdak, dus niet in de volle regen is het wel mogelijk om een foto op canvas op te hangen en mooi te houden.

Prijs kwaliteit verhouding

Ondanks er een hoop kwaliteitsverschil is bij de aanbieders van fotoā€™s op canvas, scheelt de prijs niet zo heel veel! Dat betekent dus dat de aanbieder met de beste kwaliteit canvas en de nieuwste printtechnieken ook de goedkoopste kan zijn! Wil je verzekerd zijn van een kwalitatief sterke foto op canvas voor een mooie prijs? Bestel dan jouw fotoherinnering op Herinneringoplinnen.nl

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang