Waarom acupunctuur bij de overgang?

Zit je in de overgang en weet je je soms geen raad meer? Wij snappen je helemaal! De overgang is soms echt geen pretje, maar wees gerust…er zijn alternatieve geneeswijzen bij klachten die horen bij de overgang. Zo kan acupunctuur heel veel voor jou doen in deze periode. Waarom je voor acupunctuur zou moeten kiezen, wat het voor jou kan betekenen en hoe het werkt vertellen we je vandaag!

Acupuctuur bij overgangsklachten

Acupunctuur bij overgangsklachten klinkt misschien wat zweverig, maar het is bewezen dat het ontzettend goed kan werken.

Acupunctuur is de meest bekende behandeling binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde en in de Westerse wereld al vele jaren bekend. Hierbij worden lichaam en geest als één gezien. Wanneer de balans tussen jouw lichaam en geest verstoord raakt kunnen we hier klachten door krijgen. Het hoe en wat is bij iedereen anders en daardoor is ook elke behandeling uniek. Het doel is overal hetzelfde: om die balans weer terug te krijgen. Wanneer die namelijk terug is kunnen veel klachten vanzelf verdwijnen. Denk maar aan stress: wanneer dit weggenomen wordt verdwijnen ook vanzelf veel klachten die daarbij horen.

Acupunctuur bij de overgang

Hoe gaat acupunctuur in zijn werk?

Je hebt het misschien wel al eens ergens gezien; hele dunne naaldjes die op allerlei plekken in de huid worden gezet, zowel in het gezicht als in de nek of het lichaam. Dit is acupunctuur. Het ziet er vaak wat eng uit, maar dat is het helemaal niet. Belangrijk is dat er eerst gekeken wordt waar het nodig is. Dan worden de naaldjes in de huid gezet, al dan niet in combinatie met bepaalde kruiden als dat nodig is.

Wanneer het op de juiste manier gebeurt voel je er weinig tot niets van en is het juist ontspannend. De punten waar deze naaldjes in worden gezet zorgen ervoor dat de energiehuishouding van het lichaam gereguleerd wordt, waardoor eventuele klachten kunnen verdwijnen. Bijkomend voordeel is het rustmomentje dat je hiervan krijgt. Veel mensen voelen zich namelijk helemaal zen tijdens en na een acupunctuur sessie.

Acupunctuur bij de overgang

Waarom acupunctuur bij overgangsklachten?

In de wereld van acupunctuur wordt er een verband gezien tussen overgangsklachten en een vermindering van de energie Jing. Deze energie wordt in de nieren opgeslagen. Tijdens acupunctuur wordt er dan ook vaak echt gericht op deze energie gewerkt. Belangrijk is om je klachten goed kenbaar te maken. Iedereen is namelijk anders en op die manier kan er echt gericht gewerkt worden, waardoor je het beste resultaat krijgt.

Wil je meer weten over de overgang, kijk dan even hieronder:

 

 

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
Scroll naar boven