Close
Waarom de ring met saffier zo populair is

Waarom de ring met saffier zo populair is

De laatste tijd is er meer vraag naar kleur, en andere type ringen dan de standaard gouden ring met diamant bijvoorbeeld. De ring met saffier scoort enorm hoog. Waarom dat is, dat lees je hieronder.

Waarom is de saffieren ring zo populair?

De ring met saffier is uniek en spat er echt uit. Toen Prins William zijn Kate ten huwelijk vroeg met de prachtige ring van Prinses Diana stond iedereen met een open mond te kijken. De steen is zo mooi, en juist bij de verlovingsring waar mensen eigenlijk een diamant verwachten is het heel mooi om voor de saffier te gaan. Mijn eigen verlovingsring was met de turquois,  dat vind ik echt een prachtige steen. 

Waar de diamanten toch vrijwel identiek zijn qua kleur, is de saffier net wat anders. De kleuren zijn niet altijd identiek. Sterker nog, je hebt van wit tot zwart en alle blauwtinten daar tussen in. Zelfs roze en geel kun je vinden. De saffier neemt de kleur aan van de mineralen in de grond. Super uniek natuurlijk. 

Wist je trouwens dat de Ruby steen een rode saffier is? 

De saffier staat net onder de diamant hoe sterk hij is, je hoeft je geen zorgen te maken dat hij stuk gaat als je hem in een mooie gouden ring voor dames laat zetten. Bovendien is de saffier op dit moment een hele goede investering, de waarde groeit harder dan de diamant nog! 

Waarom ik koos voor de ring met saffier 

De saffier is de geboorte steen van september. Mijn puber is van 21 september, en ik wilde haar graag verrassen met iets wat goed bij haar past. In de middeleeuwen geloofden de mensen dat het beschermt tegen het kwaad en stond voor loyaliteit en vertrouwen. 

De puberteit is volgens mij wel een periode dat je dat wel kunt gebruiken. Daarbij komt dat ze heel graag een mooie gouden ring wilde hebben. Nou krijgt ze niet alles wat ze wilt hebben, en had ze net zo blij geweest met een nep gouden ring. Maar ze heeft er best een pittig jaar op zitten, en dan leek mij dit een mooi gebaar voor haar om zichzelf eraan te herinneren wat ze allemaal heeft bereikt. Natuurlijk is het ook een heel mooi cadeau die als ze hem niet kwijtraakt voor altijd mee kan gaan. 

Wat draag jij graag voor ringen? En kijk je dan ook naar de steen of vorm dat het iets betekent?

Waarom ik koos voor de ring met saffier 

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang