Close
Column: wat te doen aan overgewicht?

Waarom doen we niks aan ons overgewicht

Mijn man en ik zijn in de afgelopen 2 jaar zo ongezond aangekomen dat we nu allebei kampen met overgewicht. We willen er echt wat doen maar waarom lukt het niet?

Voor velen zal het misschien nog meevallen want ieder is nog onder de 100kg. Maar wij waren altijd slank. Dun is misschien een beter woord. Tot mijn 20ste kon ik geen gram aankomen en daarna kon ik nog steeds 2 liter cola op een dag drinken zonder een gram aan te komen.

Vanaf mijn 2de bevalling ging het hard. En de afgelopen 2 jaar is er zeker 20 kilo bij. Ook mijn man gaat hard. En we zijn niet cute curvy, nee we hebben allebei zo een pens waar je niks mee kan. 

Het is ongezond overgewicht. Volgens alle statistieken en artsen moeten we die buik kwijt. Maar dan ook echt. 

Overgewicht

Klachten van het overgewicht

Voel je je nu kiplekker en fantastisch met overgewicht dan is dat natuurlijk top. Wij helaas niet. Buikpijn, rugpijn, hoofdpijn, extreem moe, lage tolerantie zijn een paar van die klachten. Niet gezond dus. 

Dan zou je denken doe er wat aan. Maar daar zit het probleem. We klagen dagelijks, maar doen vrijwel niks. Een beetje beweging hier en daar, maar lang niet genoeg om de vreetbuien te compenseren. We weten dondersgoed wat we zouden moeten doen om af te vallen, maar het gebeurt niet. We hebben tig apps, apparaten, boeken en zijn inmiddels expert op afval gebied. Maar er gebeurt niets. 

We praten erover, sturen video’s van weer wat nieuws en strakke fitte 40plussers naar elkaar. En vervolgens gaat er een zak chips open of bestellen we pizza waar ik niet eens tegen kan. 

Is het zelfdestructie, vinden we het niet erg genoeg? Wat is het toch dat die knop niet om kan?

Hetzelfde heb ik bijvoorbeeld ook met vlees. De gedachte aan vlees doet mij kokhalzen. Ik zie filmpjes en foto’s waardoor je echt nooit meer een hap zou willen nemen, en toch gaan die karbonades in mijn winkelwagen. Ik vind het niet eens lekker meer. Voor de kinderen hoef ik het niet te doen want die houden allebei niet echt van vlees, en toch, ik stop niet. En dan vind ik vega vlees 10x lekkerder. Snap jij het nog? Net zoals als water drinken, je weet dat je 2 liter moet drinken, maar als je aan 3 glazen komt is het veel. En maar klagen over hoofdpijn. 

Het nare is ook nog, je moet de hele dag blij en happy zijn en over regenbogen zingen. Niet lekker in je vel zitten wil niemand horen. Je MOET blij zijn met jezelf. Gelukkig zijn. Maar wat als je dat gewoon even niet bent? Moet je dan ook nog schuldig voelen over het feit dat je even niet blij met jezelf bent? Misschien werkt dat ook wel averechts op het afvallen, want waarom afvallen als je jezelf hebt ingepraat dat je een fantastisch lichaam hebt, ook al maakt hij je ziek. Het doet wat met je hoofd. 

Heb jij misschien een goede tip? Ik lees het graag in de reacties hieronder!

Overgewicht


Lees ook:

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang