Close

Waarom heb je vitamine A en B nodig?

Vitaminen; we zijn opgegroeid met het feit dat deze belangrijk voor je zijn. We kennen allemaal het belang van vitamine C en inmiddels weten we ook dat je vitamine D in de winter extra hard nodig hebt. Maar wat is de werking van vitamine A en B? Is het goed om deze vitamine te slikken?


Vitamine A wordt de vitamine van schoonheid genoemd, omdat het onder meer een positief effect heeft op de conditie van je huid en haar. En wanneer je je vaak slaperig en nerveus voelt, concentratieproblemen hebt, last hebt van haaruitval en een verminderde eetlust, dan is het heel goed mogelijk dat je een tekort hebt aan vitamine B. 

Wat is vitamine A?

Vitamine A is een informele term voor verschillende chemische verbindingen die behoren tot de groep retinoïden . Retinoïden worden gevormd uit voorlopers en provitaminen, waaronder retinol, zijn derivaten, en alfa- en bèta-caroteen en carotenoïden. Samen met vitamine D, E en K behoort het tot de groep van in vet oplosbare vitamines. In ons lichaam hoopt vitamine A zich voornamelijk op in vetweefsel en de lever.Zoals elke vitamine is vitamine A geen bouwstof en levert het ons niet de energie die nodig is voor het leven, maar de juiste hoeveelheid in ons lichaam is noodzakelijk voor veel belangrijke biochemische processen. Vitamine A is essentieel voor het goed functioneren van het oog. Het versterkt ons immuunsysteem, wat de algehele conditie van het lichaam verbetert. Het neemt ook deel aan de synthese van eiwitten en de transformatie van lipiden en hormonen.

Vitamine A voor schoonheid

Naast alle bovengenoemde voordelen en eigenschappen van vitamine A, mag men het gunstige effect op schoonheid niet vergeten. Vitamine A wordt de schoonheidsvitamine genoemd. Hierdoor wordt onze huid gladder en zachter en wordt ons haar sterk en glanzend. Vitamine A stimuleert de groei van het epitheelweefsel van de huid, wat de conditie van de teint, huid en haren verbetert. Door weefselregeneratieprocessen te versnellen, is het een onderdeel van veel cosmetica die de algemene conditie van de huid versterken. 

Wat is vitamine B?

We stellen vaak de vraag wat vitamine B is. In ons menu kunnen we veel producten vinden die vitamine B bevatten. Als we symptomen hebben van een tekort aan vitamine B, moeten we speciale aandacht besteden aan het rijke gehalte aan deze vitamine. We vinden het in noten en zaden, in bonen, eieren, zuivelproducten, gevogeltevlees, vis, spinazie en in voedingssupplementen.

Vitamine B voor een goede werking van het lichaam

Het complex van vitamine B met de juiste kwalitatieve en kwantitatieve selectie van de afzonderlijke componenten geeft een breed werkingsspectrum. Het samen consumeren van B-vitamines is ook een fenomeen van synergie, dat bestaat uit de wederzijdse versterking van hun individuele componenten. Als voordelen van vitamine B zou men onder meer kunnen noemen:

hulp bij de regeneratie van het zenuwstelsel,
positieve invloed op goede psychologische functies,
goede werking van het hart,
een goede energiestofwisseling,
gezonde huid,
bescherming van cellen tegen oxidatieve stress,
vermindering van vermoeidheid en uitputting,
goed metabolisme van micronutriënten.

 

Als je dus op zoek bent naar veilige voedingssupplementen die het lichaam effectief helpen beschermen tegen infecties, het werk van de spijsvertering, het zenuwstelsel en de bloedsomloop ondersteunen en voor uw schoonheid zorgen, dan is een voedselsupplement met vitamine B-complex de perfecte oplossing. 


About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang