Ga naar de inhoud

Waarom ik vanaf nu nooit meer zal zeuren over de camping!

eurocamp Waarom ik vanaf nu nooit meer zal zeuren over de camping!

Echt waar, als je mij een beetje kent dan weet je dat ik de camping echt vreselijk vind. Mijn man geloof ik nog erger. Maar met twee kinderen en een weekendje Duinrell achter de rug, besloten wij toch de gok te wagen. Wij gingen een week naar een camping in Frankrijk! 

Een week weg met Eurocamp

Het is eigenlijk heel grappig want toen ik werd gevraagd of ik zin had, had ik dat eigenlijk niet zo. Maar ik wist dat ik mijn meiden er super gelukkig mee zou maken. Dus ok. We gaan. Ik kan je niet vertellen hoe vaak wij er aan hebben gedacht om af te zeggen. Want nogmaals, geen camping mensen hier. Wij zijn van de hotels. Serieus.

Door het verheugen en enthousiasme van de meiden kregen wij er ook steeds meer zin in. Hier thuis hadden we bakken met stress over ons heen gekregen, en een weekje weg werd steeds aantrekkelijker. Zelfs als dat met de auto was!EUROCAMP Frankrijk 73 Waarom ik vanaf nu nooit meer zal zeuren over de camping!

Roadtrip!

En daar gingen wij dan! Roadtrip! De auto vol met lekkere kussens, dekbedden en vooral heeeel veeeel eten en drinken, gingen wij op pad. We waren eerst lekker een beetje uitgeslapen. Ik kan niet rijden, dus het was belangrijk dat hij wel goed zijn slaap pakte. We reden via Duitsland naar Luxemburg en zo Frankrijk in.

Verrassend genoeg waren de meiden onderweg heel chill. Ook hier hadden we half verwacht dat we na een paar uur wel zouden omkeren. Maar ze waren gezellig aan het kletsen of filmpjes kijken. Ik raad elke ouder aan om heel veel films te downloaden via Netflix voor je gaat. We hadden ongeveer elke 2.5 uur een stop ingepland maar ik denk dat we uiteindelijk toch 4x per rit zijn gestopt. Een rit was ongeveer 7 uur. Dit omdat wij voor de heen en terug reis wel een hotel hadden geboekt. Echt super, want zo was niemand echt doodmoe van de reis. Nou hadden we ook echt leuke hotels geboekt.

Het hotel op de heenweg had een stapelbed boven het tweepersoonbed, dus dat was heel gezellig. Op de terug weg had onze bed & breakfast 2 hele ruime kamers en een woonkamer. Super super fijn. Echt erg mooi ook, met een FANTASTISCH ontbijt in de tuin. Echt nog een cadeautje zo een laatste dag!EUROCAMP Frankrijk 75 Waarom ik vanaf nu nooit meer zal zeuren over de camping!

EUROCAMP Frankrijk 74 Waarom ik vanaf nu nooit meer zal zeuren over de camping!

Eurocamp Saint Louis

Dit was het eerste jaar dat Eurocamp op Saint Louis was. Wat ben ik blij dat ik hier heen mocht! We werden verwelkomd door een super gezellige Engelse dame, die de meest geweldige verhalen had. Echt een schatje die je bijna mee naar huis zou willen nemen. Slimme zet ook van haar om een beetje te kijken wie er komen en zo de buren proberen te matchen.

Wij zaten daardoor naast een heel leuk gezin, waarvan de jongste meteen het allerbeste vriendje van Miya werd. En zo werd ik langzaam verliefd op de camping… Dan had je nog het winkeltje met de leuke verkoopster die in de avond ook meteen je favoriete drankje had onthouden. Echt iedereen was even aardig en behulpzaam. Het zwembad was echt mega genieten, ondanks het slechte weer.

De huisjes waren lekker fris en schoon. Niks geen enge verhalen, het was gewoon netjes.

Hoe ik verliefd werd op de camping

Misschien lag het aan de camping en de mensen, en was het een uitzondering. Maar ik kan je vertellen dat wij zo ontzettend hebben genoten. Niks geen horror verhalen van naar de wc met je wc rol lopen. Gewoon een lekkere douche in je huisje en een normale wc.

Om de hoek waren 3 mega supermarkten, waar wij dan ook meteen even inkopen hadden gedaan. Toch gingen wij in de ochtend lekker even naar de campingwinkel om vers gebakken stokbrood te halen. Dan uitgebreid aan tafel ontbijten, zonder discussies. Gewoon lekker eten. Dit was zo fijn!BeautyPlus 20180511163615968 save Waarom ik vanaf nu nooit meer zal zeuren over de camping!

Ik geef toe dat we niet 1 avond hebben gekookt, maar gewoon in het camping restaurant hebben gegeten. Maar man wat hadden die lekkere verse pizza’s! En ik geloof dat ik wel 4x mosselen in witte wijn heb gegeten. Gewoon omdat niemand aan mijn hoofd zeurde dat het huis naar vis stinkt.

We hebben elke dag wel gezwommen, binnen en buiten. Miya kan nu ook een beetje zonder vestje zwemmen, handig voor de zwemles in augustus. We zijn maar 1 x in de zee geweest want het weer was echt niet fantastisch helaas. De meiden deden elke dag mee met de minidisco. En toen 1 van de entertainers ziek was, mocht Keira mee het podium op. Super leuk natuurlijk! Vooral Miya keek hier elke avond naar uit. En dat was ook wat, we zijn eigenlijk geen 1 avond uit geweest. Dit was ook vermoeidheid. Maar om gewoon lekker te zitten met je glas wijn, en de meiden vermaken zich, en je bent buiten. Dat was voor ons meer dan genoeg. EUROCAMP Frankrijk 33 1 Waarom ik vanaf nu nooit meer zal zeuren over de camping!

EUROCAMP Frankrijk 32 Waarom ik vanaf nu nooit meer zal zeuren over de camping!

EUROCAMP Frankrijk 31 Waarom ik vanaf nu nooit meer zal zeuren over de camping!

EUROCAMP Frankrijk 18 Waarom ik vanaf nu nooit meer zal zeuren over de camping!

Dank je wel Eurocamp!

Wij gaan nu zeker vaker naar de camping. Wie weet een keer glamping? We hebben zelfs onze vakantie in de zomer afgezegd. Die hadden we gepland omdat we dachten dat de camping echt geen vakantie gevoel zou geven. Maar het was echt een vakantie die wij nooit zullen vergeten! We hebben zo genoten van alles en zijn zo uitgerust van lekker elke avond vroeg je bed in en dutjes overdag. De kinderen die we gewoon los konden laten zonder stress in de speeltuin. Of die met de entertainers op pad gingen. We waren echt heel erg moe bedenk ik mij nu. Ondanks dat hebben we ook hele leuke uitstapjes gemaakt. We zijn bijvoorbeeld naar Cannes, Monaco, Ventimiglia (Italië) en San Remo (Italië) geweest. Italië was maar 1.5 uur rijden, en Cannes zelfs 10 minuten!

Ga jij wel eens naar de camping? Ben je ook een beetje om door dit blog?

camping saint louis Eurocamp Waarom ik vanaf nu nooit meer zal zeuren over de camping!

17 reacties op “Waarom ik vanaf nu nooit meer zal zeuren over de camping!”

 1. Heerlijk!! Zag al leuke dingen voorbij komen op Insta en vond het tof dat je op aanraden ook naar Frejus bent gegaan : ) Yes, love glampen! Dit jaar weer naar Frankrijk, eerst ecologisch glampen in een tipi en daarna glampen bij een kasteelcamping. Zin in!

 2. Wat heerlijk zeg! Wij zijn ook geen campingmensen maar gaan met vrienden de hort op. Zij met de vouwwagen en wij in een bungalow (2 jaar terug) of in een safaritent (dit jaar). Prima combinatie zo want wij hebben gewoon onze eigen douche en wc maar kunnen toch genieten van alles op de camping.

 3. Wat een heerlijke plek. Wij gaan dit jaar ook weer eens kamperen. Na jaren met de caravan of in een huisje, gaan we nu eens met de tent! Ik ben erg benieuwd hoe het zal bevallen. De meiden vinden het top, maar ik zie er nog wel een beetje tegen op…

 4. Wij zijn ook al met eurocamp weg geweest, naar Toscane en ook op een top camping.
  Glamping is dat hè!
  Het ziet er héérlijk uit!

 5. Door mijn ouders ben ik opgegroeid met kamperen. Elk jaar kiezen wij wel een ander plekje uit. Ik vind het nog steeds erg leuk en ben blij dat je het goed is bevallen 🙂
  Lijkt mij toch een hele onderneming, zo voor de eerste keer.

 6. Wat fijn dat het toch zo goed bevallen is! Ik kan me voorstellen dat kamperen met kinderen echt heerlijk is, ze kunnen lekker hun gang gaan en alleen maar leuke dingen doen. Mooie foto’s ook, de camping ziet er mooi uit!

 7. Kamperen vind ik zo tof! Door de jeugdbeweging vroeger ben ik dit echt tof gaan vinden. Ik zou zo graag eens met een camper ofzo weg gaan. lekker nergens je iets van aantrekken, zalig!

 8. Ik ben geen camping mens haha, maar het ziet er prachtig uit! Ik zou het wel voor de kinderen doen, want die vinden dat natuurlijk geweldig! Ging vroeger altijd met mijn ouders naar een camping, maar nu zit ik liever in een huisje of iets…

 9. Hier ook geen camping mensen. Grootste horror voor m’n vrouw is ook de beruchte wc rol 😂.
  Twee jaar terug naar Luxemburg geweest en in een stacaravan verbleven en dat beviel wel prima. Camping is ok, maar dan wel een eigen huisje/stacaravan met eigen douche en toilet!

 10. Heerlijk joh. Toffe zwembad ook. Leuk dat jullie Cannes en een beetje Italië hebben meegepakt. Ik ben een soort van campingmens geworden. Voor de kinderen is het zo fijn. Vriendjes zijn zo gemaakt. En die wc rol? Geen idee waar dat vandaan komt, maar heb t ieg in Nederland nog nooit meegemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: