Echt waar, als je mij een beetje kent dan weet je dat ik de camping echt vreselijk vind. Mijn man geloof ik nog erger. Maar met twee kinderen en een weekendje Duinrell achter de rug, besloten wij toch de gok te wagen. Wij gingen een week naar een camping in Frankrijk! 

Een week weg met Eurocamp

Het is eigenlijk heel grappig want toen ik werd gevraagd of ik zin had, had ik dat eigenlijk niet zo. Maar ik wist dat ik mijn meiden er super gelukkig mee zou maken. Dus ok. We gaan. Ik kan je niet vertellen hoe vaak wij er aan hebben gedacht om af te zeggen. Want nogmaals, geen camping mensen hier. Wij zijn van de hotels. Serieus.

Door het verheugen en enthousiasme van de meiden kregen wij er ook steeds meer zin in. Hier thuis hadden we bakken met stress over ons heen gekregen, en een weekje weg werd steeds aantrekkelijker. Zelfs als dat met de auto was!

Roadtrip!

En daar gingen wij dan! Roadtrip! De auto vol met lekkere kussens, dekbedden en vooral heeeel veeeel eten en drinken, gingen wij op pad. We waren eerst lekker een beetje uitgeslapen. Ik kan niet rijden, dus het was belangrijk dat hij wel goed zijn slaap pakte. We reden via Duitsland naar Luxemburg en zo Frankrijk in.

Verrassend genoeg waren de meiden onderweg heel chill. Ook hier hadden we half verwacht dat we na een paar uur wel zouden omkeren. Maar ze waren gezellig aan het kletsen of filmpjes kijken. Ik raad elke ouder aan om heel veel films te downloaden via Netflix voor je gaat. We hadden ongeveer elke 2.5 uur een stop ingepland maar ik denk dat we uiteindelijk toch 4x per rit zijn gestopt. Een rit was ongeveer 7 uur. Dit omdat wij voor de heen en terug reis wel een hotel hadden geboekt. Echt super, want zo was niemand echt doodmoe van de reis. Nou hadden we ook echt leuke hotels geboekt.

Het hotel op de heenweg had een stapelbed boven het tweepersoonbed, dus dat was heel gezellig. Op de terug weg had onze bed & breakfast 2 hele ruime kamers en een woonkamer. Super super fijn. Echt erg mooi ook, met een FANTASTISCH ontbijt in de tuin. Echt nog een cadeautje zo een laatste dag!

Eurocamp Saint Louis

Dit was het eerste jaar dat Eurocamp op Saint Louis was. Wat ben ik blij dat ik hier heen mocht! We werden verwelkomd door een super gezellige Engelse dame, die de meest geweldige verhalen had. Echt een schatje die je bijna mee naar huis zou willen nemen. Slimme zet ook van haar om een beetje te kijken wie er komen en zo de buren proberen te matchen.

Wij zaten daardoor naast een heel leuk gezin, waarvan de jongste meteen het allerbeste vriendje van Miya werd. En zo werd ik langzaam verliefd op de camping… Dan had je nog het winkeltje met de leuke verkoopster die in de avond ook meteen je favoriete drankje had onthouden. Echt iedereen was even aardig en behulpzaam. Het zwembad was echt mega genieten, ondanks het slechte weer.

De huisjes waren lekker fris en schoon. Niks geen enge verhalen, het was gewoon netjes.

Hoe ik verliefd werd op de camping

Misschien lag het aan de camping en de mensen, en was het een uitzondering. Maar ik kan je vertellen dat wij zo ontzettend hebben genoten. Niks geen horror verhalen van naar de wc met je wc rol lopen. Gewoon een lekkere douche in je huisje en een normale wc.

Om de hoek waren 3 mega supermarkten, waar wij dan ook meteen even inkopen hadden gedaan. Toch gingen wij in de ochtend lekker even naar de campingwinkel om vers gebakken stokbrood te halen. Dan uitgebreid aan tafel ontbijten, zonder discussies. Gewoon lekker eten. Dit was zo fijn!

Ik geef toe dat we niet 1 avond hebben gekookt, maar gewoon in het camping restaurant hebben gegeten. Maar man wat hadden die lekkere verse pizza’s! En ik geloof dat ik wel 4x mosselen in witte wijn heb gegeten. Gewoon omdat niemand aan mijn hoofd zeurde dat het huis naar vis stinkt.

We hebben elke dag wel gezwommen, binnen en buiten. Miya kan nu ook een beetje zonder vestje zwemmen, handig voor de zwemles in augustus. We zijn maar 1 x in de zee geweest want het weer was echt niet fantastisch helaas. De meiden deden elke dag mee met de minidisco. En toen 1 van de entertainers ziek was, mocht Keira mee het podium op. Super leuk natuurlijk! Vooral Miya keek hier elke avond naar uit. En dat was ook wat, we zijn eigenlijk geen 1 avond uit geweest. Dit was ook vermoeidheid. Maar om gewoon lekker te zitten met je glas wijn, en de meiden vermaken zich, en je bent buiten. Dat was voor ons meer dan genoeg.

Dank je wel Eurocamp!

Wij gaan nu zeker vaker naar de camping. Wie weet een keer glamping? We hebben zelfs onze vakantie in de zomer afgezegd. Die hadden we gepland omdat we dachten dat de camping echt geen vakantie gevoel zou geven. Maar het was echt een vakantie die wij nooit zullen vergeten! We hebben zo genoten van alles en zijn zo uitgerust van lekker elke avond vroeg je bed in en dutjes overdag. De kinderen die we gewoon los konden laten zonder stress in de speeltuin. Of die met de entertainers op pad gingen. We waren echt heel erg moe bedenk ik mij nu. Ondanks dat hebben we ook hele leuke uitstapjes gemaakt. We zijn bijvoorbeeld naar Cannes, Monaco, Ventimiglia (Italië) en San Remo (Italië) geweest. Italië was maar 1.5 uur rijden, en Cannes zelfs 10 minuten!

Ga jij wel eens naar de camping? Ben je ook een beetje om door dit blog?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥