Waarom je extra vitamine kan slikken

Veel mensen slikken extra vitamine omdat ze de vitamine bijvoorbeeld niet uit hun voeding halen. Daarnaast kan het zijn dat ze die extra nodig hebben voor meer energie of juist om beter te kunnen slapen.

Ieder lichaam en mens is anders, waardoor het slikken van elk soort vitamine niet meteen goed is. Wanneer je het gevoel hebt dat je vermoeid of depressief bent kan het zijn dat je vitamine tekort komt. Dan kun je het best je bloed laten nakijken. Op die manier kom je erachter welk soort vitamine je mist en kun je die kopen. Je leest hieronder meer over de vitamines en waar ze goed voor zijn.

Vitamines

 

Welke vitamines zijn er allemaal?

Er zijn verschillende vitamines die je kunt slikken. Iedereen kent de multivitaminen wel. Dat zijn de standaard A tot Z vitamine. Je kunt deze nemen wanneer je weinig groente en fruit eet op een dag. Toch is het wel aan te raden de vitamine uit voeding te halen in plaats van supplementen. Een ander soort vitamine is Omega 3, ook wel visolie genoemd. Wanneer je geen vis eet is het aan te raden deze vitamine te gebruiken. Vitamine B12 wordt vaak aangeraden bij mensen die een zwak immuunsysteem hebben. B12 is familie van de B-complex en ondersteund de aanmaak van rode bloedlichaampjes en helpt ook bij vermoeidheid en futloosheid. Je kunt deze vitamine vinden in producten als vlees, vis, eieren en zuivel.

 

Een ander soort vitaminen is vitamine d. In de zomer krijgen mensen vitamine D van de zon en zijn veel mensen daarom ook actiever en vrolijker. Dit heeft te maken met het hormoon dat het immuunsysteem, het celdelingsproces, de spierwerking en de instandhouding van botten bijdraagt. In de winter zitten mensen veel meer binnen waardoor ze dus weinig vitamine D uit de zon opvangen. Daarom is het aan te raden deze vitamine in de winter te slikken als je last hebt van vermoeidheid of futloosheid.

Vitamines

 

Extra vitaminen slik je eigenlijk alleen wanneer je lichaam deze niet of nauwelijks binnenkrijgt via normale voeding. Je kunt je bloed laten onderzoeken bij een dokter of GGD om te kijken welke vitaminen je lichaam te kort heeft. Op basis van het onderzoek kun je de juiste vitaminen aanschaffen. Je zult je hierdoor gelijk een stuk fitter, beter en energieker voelen. Het slikken van vitaminepillen kunnen dus veel positieve effecten geven op je dagelijkse leven.

 

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
Scroll naar boven