nadelen niet slapen Waarom je je schoonheidsslaapje écht nodig hebt

Dat goed slapen belangrijk is, dat weten we allemaal wel. Toch komt lang niet iedereen aan zo’n welverdiende goede nachtrust. Maar waarom is het zo belangrijk? En misschien nog wel belangrijker; hoe los je het op? In deze blog geven wij antwoord op deze vragen.

Als je niet goed slaapt ben je niet de enige, helaas heeft ruim 32 procent van alle Nederlands, volgens de GGZ, slaapproblemen. Er zijn een aantal oorzaken waardoor je slecht kunt slapen. Hieronder ontdek je waarom het zo belangrijk is om goed te slapen en hoe je dit kunt oplossen.

 

Nog meer stress

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar dat maakt het niet minder naar. Van een slechte nachtrust kun je behoorlijk gestrest raken. Dit heb je in eerste instantie misschien niet meteen in de gaten, maar heeft een enorme invloed op je dagelijks functioneren. Heb je al veel stress? Dan is een slechte nachtrust misschien wel net wat de emmer doet overlopen.

 

Slecht voor je huid

Dit is waarom je letterlijk je schoonheidsslaapje nodig hebt. Van slecht slapen krijg je namelijk een droge, oudere huid. Het vervelende hieraan is dat anderen aan je kunnen zien dat je slecht slaapt, want je huid ziet er doffer, soms zelfs grauwer uit. Ook zullen wondjes en onzuiverheden in de huid zich minder snel herstellen en kunnen wallen onder de ogen permanent worden. Hier valt bijna niet tegen op te smeren of te slikken. 

 

Aankomen

Hier staan we eigenlijk niet bij stil, maar zeker voor vrouwen kan dit een doorslaggevend gevolg van slaapgebrek zijn. Van slecht slapen kun je namelijk zelfs aankomen! Dit komt omdat je hormonen een onregelmatig patroon gaan aannemen wanneer je niet genoeg slaapt. Je krijgt meer honger en daarbij voornamelijk meer trek in suikers en andere junkfood.

 

De oplossing; SLAPEN!

Allemaal leuk een aardig, die gevolgen, maar belangrijker is; hoe kunnen we dan wél goed slapen? Het eerste en daarmee ook een van de belangrijkste punten is dat wat bij jou in de slaapkamer staat; je bed! Een goed matras is namelijk de basis van je lichaamshouding tijdens je slaap. Laat je dan ook informeren naar een matras die op jouw lichaam (gewicht, lengte en fitheid) aansluit. Dit klinkt misschien vreemd, maar een matras is net als een schoen; die moet precies passen. Je kunt best voordelig een matras kopen bij matrasaanhuis.nl

Vallen je ogen dicht tussen de middag en het kan? Pak die 10 minuten powernap! Je zult er echt mega van opknappen! Deze DIY lavendel olie kussenspray kan er ook voor zorgen dat je lekkerder en sneller slaapt.

 

Herken je de bovenstaande punten? 

ps: de koptelefoon op de foto kun je vanaf volgende week winnen op mommylovespink.nl!! 

goed slapen is gezond Waarom je je schoonheidsslaapje écht nodig hebt

nadelen van niet slapen Waarom je je schoonheidsslaapje écht nodig hebt


ageology banner Waarom je je schoonheidsslaapje écht nodig hebt

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Geschreven door

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo