Close

Wanneer mag de schoen gezet worden?

Deze vraag blijft terug komen. Waarom mensen denken dat ik het zou weten gaat totaal langs mij heen, maar ik heb beloofd om het uit te zoeken. Ook meteen een mooi moment om jullie te vertellen waar je die schoenen mee kan vullen

Schoen zetten

Elke ouder is er nu vast al mee bezig. De schoen. Wanneer moet de schoen nou gezet worden? Want de antwoorden lopen uiteen van elke dag tot Sinterklaas, tot 1x als hij aankomt. We zijn het er in elk geval over eens dat de schoen in ieder geval gezet mag worden op de dag van aankomst.

Ik snap hoe ouders de kinderen elke dag de schoen laten zetten, want is toch leuk, gezellig en maar 1x per jaar. Persoonlijk vind ik dat te veel. Een mooi gemiddelde is 3x, voor Sinterklaas. Dat is echt genoeg. Er moet ook wel ruimte overblijven voor Sinterklaas zelf. Je wilt geen kinderen die alles naast zich neer leggen op weg naar het volgende cadeau.

Wat moet er in die schoen?

Hie verschillen de meningen ook behoorlijk. Ik ben als kind gewend om er op zijn minst een boek of een Barbie in te krijgen, en 1x een letter. Pepernoten heb ik altijd smerig gevonden, en sowieso was mijn moeder heel erg anti-snoep. Wij kregen dat vreselijke mandarijntje. Om het goed te maken kreeg Keira dus wel snoep en poppen en veel te dure cadeaus. In het geval van mijn man kreeg hij juist snoepjes en echt schoen cadeautjes.

Waar ligt de grens? Nou heel eerlijk, zijn kleine cadeautjes en misschien een letter of wat pepernoten eigenlijk prima. Bewaar de grote cadeaus voor Sinterklaas en eventueel Kerst. Zo blijft er nog iets om naar uit te kijken. Ik vind het zelf ook wel moeilijk om mij eraan te houden, maar hoe groter in de schoen, hoe meer er verwacht word op de grote dag…

Tip 1 Vind hier de leukste schoencadeautjes!
Tip 2 Zo maak je een heerlijke Sinterklaas taart!
Tip 3 Dit geef je cadeau aan pubers

Heb jij nog leuke ideeën wat er in de schoen kan?

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

13 thoughts on “Wanneer mag de schoen gezet worden?

 1. Leuke acties! Ik ga je site in de gaten houden. Heb gisteren ook een blogje geplaatst over het voorkomen van de Sintstress. Want voor sommige kinderen is deze periode best heel spannend. Maar ik vind ook dat iedereen voor zich bepaalt wat past bij je kind en jouw gezin. Bij ons mogen ze om de paar dagen hun schoen zetten. Soms zit er een mandarijntje in en soms een klein schoencadeautje. Pepernoten liggen er altijd, maar meer ter decoratie, die zijn toch zacht de volgende morgen.

 2. Wat een heerlijke blog!
  Bij mij staat ook een blogje klaar over de schoen zetten en wat stop je er dan in.
  Leuk dat je voor sinterklaas kan en mag spelen!!

  Ik volg je 🙂 Wie weet!

 3. Hier zetten ze de schoen pas als Sinterklaas er bijna is. Anders is het echt teveel spanning voor ze. Als het echt nog weken duurt dan vind ik het eigenlijk een soort van marteling om ze 1x per week de schoen te laten zetten (of nog vaker).
  Ze mogen hier gewoon vanaf eind november in totaal 2x hun schoentje zetten. Eén keer krijgen ze chocolade (muntjes, sint of letter) en de andere keer krijgen ze een boekje. Met Sinterklaas krijgen ze van hun opa en oma, overgrootouders en van ons allemaal 1 cadeautje. Drie per kind dus. En dat is meer dan genoeg. Ik wil niet dat ze overladen worden met cadeaus. Kinderen zijn net zo blij met iets kleins als met iets groots. Ze leren alleen de waarde van al die cadeaus niet.

 4. Wauw, leuk idee hoor. Daar zal menig kinderhartje sneller van gaan kloppen. Het is ook zo leuk om kinderen te verrassen!

 5. Dat vind ik nou ook!! Sinterklaas is zooo leuk!! Maar er zijn geen regels, ieder voor zich. Helaas doordat sommige mensen 1x geven, anderen weer dagelijks een playstation, is de vraag voor sommige moeders wat nou normaal is, zodat ze niet hun kind te kort doen, of overdrijven..

 6. Ik dacht eerlijk gezegd dat ik maar 1 keer de schoen mocht zetten (vroeger). De avond voor Sint en dat ik bij ons 5 december. Op 6 december kwam dan de sint. That’s it. En zo ga ik het denk ik ook doen als Vince groot genoeg is voor te beseffen waarom hij een schoen zet.

 7. Oh no, daar zijn toch hopelijk ook niet al regels voor? Dat mag en moet iedereen toch lekker zelf weten? Het enige dat ik jammer vind is dat sommige mensen geen Sinterklaas vieren. Dat vind ik een soort van kindermishandeling.

 8. Leuk! Ik ga je zeker in de gaten houden! Mijn zoon mag vanavond zijn schoon zetten want wij zitten nu in een hotel dus gisteravond was geen optie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang