Close

Wat dacht je van een heerlijke reis speciaal voor senioren!

Seniorenreizen zijn reizen die speciaal zijn samengesteld voor senioren, dus mensen vanaf 65 jaar. De reizen worden meestal georganiseerd voor een grote groep, maar eventueel ook individueel.

Seniorenreizen worden speciaal afgestemd op de behoeften van senioren en hun eventuele zorgvraag. Seniorenreizen zullen dus zelden worden georganiseerd op drukke toeristische badplaatsen, of plekken waar veel jongeren zijn. Er zijn ook seniorenreizen waar er begeleiding mee reist, speciaal voor senioren die intensieve zorg nodig hebben. Ook worden er seniorenreizen georganiseerd voor senioren die zonder zorg of met lichte zorg vakantie willen vieren. Daarnaast zijn er ook seniorenreizen voor een gemengd gezelschap, of voor senioren die graag met een mantelzorger op vakantie willen.

Soorten seniorenreizen

Er zijn verschillende soorten seniorenreizen. Eigenlijk kun je van ieder vakantietype wel een seniorenreis vinden. Er worden voor senioren bijvoorbeeld busreizen, fietsreizen, zonvakanties, rondreizen, cruisevakanties, wandelvakanties en nog veel meer georganiseerd. Voor ieder wat wils dus. Er kan daarnaast gekozen worden voor een individuele reis, alleen of met partner, of een groepsreis met gelijkgestemden. Bij iedere seniorenreis is het belangrijk dat van te voren duidelijk is voor wie de reis geschikt is. De seniorenreizen worden namelijk ingedeeld in verschillende groepen.


Vakantie voor senioren zonder zorg of met lichte zorg

Een vakantie voor senioren zonder zorg of met lichte zorg is een georganiseerd vakantie voor senioren. Het is meestal een reis die samen met een gemengd gezelschap wordt gemaakt. De senioren voor wie deze reis geschikt is, zijn senioren die weinig tot geen zorg nodig hebben. Uiteraard is de vakantie altijd speciaal georganiseerd voor senioren. Er wordt een activiteitenprogramma georganiseerd waarbij er meestal kan worden gekozen uit verschillende activiteiten. Bij de meeste vakanties is alles inclusief zoals maaltijden, activiteiten en overnachtingen.


Gemengde seniorenvakantie

Een gemengde seniorenvakantie wordt georganiseerd voor een gemengd gezelschap. Er kunnen senioren deelnemen die geen of lichte zorg nodig hebben, maar ook senioren met een intensievere zorg behoefte. Het activiteitenprogramma is afgestemd op de verschillende doelgroepen en er is daarmee voor iedereen ruime keuze. Er zijn daarnaast altijd begeleiders aanwezig om te ondersteunen bij activiteiten, persoonlijke verzorging of om even gezellig mee te kletsen.

Vakantie voor mensen met een visuele beperking

Voor mensen met een visuele beperking zijn er ook nog genoeg activiteiten te beleven. Tijdens een vakantie voor mensen met een visuele beperking wordt er altijd rekening gehouden met de behoefte van deze groep. De vakantieverblijven zijn speciaal aangepast voor mensen met een visuele beperking, bijvoorbeeld door het aanbrengen van geleidelijnen en braille. Er is ook altijd begeleiding aanwezig om te ondersteunen bij verschillende activiteiten. Voor de mensen met een visuele beperking is het veelal prettig dat zij op reis gaan met gelijkgestemden.


Vakantie voor mantelzorgers met hun partner met dementie

Voor mantelzorgers met hun partner met dementie worden er aparte seniorenreizen georganiseerd. Voor de mantelzorger en de partner is het fijn dat ze samen vakantie kunnen vieren en dat ze tegelijkertijd de zorgen uit handen kunnen geven. Tijdens een georganiseerde vakantie voor mantelzorgers met hun partner met dementie worden er activiteiten georganiseerd, zodat ze er samen op uit kunnen. Eventueel kunnen er meerdere mantelzorgers mee.


Seniorenreizen met zorg samengesteld

Een seniorenvakantie moet plezier en ontspanning bieden. Als u interesse heeft in een seniorenvakantie kunt u het beste samen met een gespecialiseerd reisbureau een passende reis boeken. Voordat de reis wordt geboekt is het belangrijk dat er wordt aangegeven aan de reisorganisatie of de personen die meegaan specifieke zorg nodig hebben. Op die manier kan de reisorganisatie de juiste reis uitzoeken en ervoor zorgen dat er aan niets ontbreekt. De senioren vakanties worden met zorg samengesteld en staan in het teken van plezier en tot rust komen.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang