We gaan voor een lekker gezond curvy lichaam!

Ok, ja, je leest hier heel vaak hoe ik zelf wil afvallen. En dat wil ik ook zeker. Dat houd niet in dat ik niet van een curvy figuur hou. En daar zit een groot verschil in. Curvy en ongezond vet is niet hetzelfde. Curvy vrouwen kunnen heel slank tot heel vol zijn. Het gaat zeg maar om de heup/taille/borst ratio. Hoe slanker de taille in vergelijking tot de rest hoe mooier. Denk aan de vormen van de gitaar.

Een tijdje terug was op Instagram de hashtag #curvy opeens verboden. Het zou te seksueel zijn. En het zou obesitas promoten. De hashtags als #skinny of #thinspiration mochten wel blijven. Regelmatig gebruikt om anorexia mee op te zoeken. En hoewel ik zeker vind dat echt dik zijn word afgedaan als “zo ben ik nou eenmaal”, een ziekte als anorexia moet ook geen trend meer worden. In mijn ogen zijn alle vrouwen even mooi. In de ogen van de arts zijn vrouwen met een platte buik en een smallere taille nou eenmaal een stuk gezonder als dat je een hele bolle buik hebt. En laten we eerlijk zijn, dat strakke jurkje staat gewoon sexier als je een beetje vormen hebt.

Wat is nou een curvy figuur

Waarom een curvy figuur?

1. Borsten en billen.

Tja wat moet ik hier meer over zeggen? Kijk naar de sex symbolen, de vrouwen die we allemaal mooi vinden. De vrouwen die jaar in jaar uit bovenaan de hottest list staan. Dit zijn over het algemeen niet de graat magere dames, en ook niet de vrouwen met obesitas. Wel alle andere vrouwen er tussen in. De vrouwen met een beetje borsten en ronde billen. En ja de vrouwen met een slanke taille. Een curvy figuur. Heb je een vrij recht figuur of een bolle buik, dan kan shapewear jou zo in een bombshell veranderen.

2. Lingerie staat super sexy.

De curvy vrouwen kunnen echt alle lingerie dragen. Het staat gewoon mega sexy. Je hoeft niet Victoria Secrets slank te zijn, ook volle vrouwen die hun curves op de juiste plekken hebben rocken gewoon mooie lingerie. Bij Esterella Lingerie heb je heel veel keuze in maten en soorten lingerie, waardoor je dus van heel slank tot heel vol gewoon sexy voor de dag kan komen. Met mijn huwelijksdatum die steeds dichterbij komt, ben ik natuurlijk al flink aan het browsen overal!

3. Lekker in je vel

Het zijn vaak de curvy vrouwen die beter in hun vel zitten. Snap ik ook wel, want als je een lekker figuur hebt staat alles leuker. Dat gave jurkje, die jumpsuit, een badpak. Alles staat beter en sexier met de juiste curves. En weet je wat de allermooiste vrouwen zijn? Vrouwen die lekker in hun vel zitten. Zelfvertrouwen is het meest sexy wat een vrouw kan dragen

4. Hoe zit het met de fit girls?

Kijk een tijdje terug ging het alleen maar om de spieren of zo dun mogelijk te zijn. De fitness modellen werden als mannelijk gezien. Maar ook zij zijn toch anders gaan trainen. Er word meer focus gelegd op de billen, zodat die wat meer uitsteken, en ook de taille en borsten mogen wat zachter en voller weer. De curvy fitgirl werkt vaak enorm hard om dit figuur te bereiken, en is alleen mogelijk met veel doorzetingsvermogen en krachttraining.

Wat is een curvy lichaam?

Curvy is een term die wordt gebruikt om een lichaam te beschrijven met rondere heupen, borsten en billen. Denk aan de gitaar vorm. Deze lichaamstypes zijn al duizenden jaren door de kunstenaars erkend en geroemd. Het is een tijdloze schoonheid die de tand des tijds heeft doorstaan. Het is belangrijk om te onthouden dat schoonheid niet bepaald wordt door je maat, maar het gaat erom hoe je je voelt.

Body Positivity bij curvy vrouwen

Als het op lichaamstypes aankomt, is curvy momenteel het meest geliefd. Het is tijd om onze rondingen te omarmen en te vieren wat we hebben. body positivity  is de beweging die deze boodschap verspreidt: er zijn geen “perfecte” lichamen en we moeten ons niet schamen voor de onze.

Er zijn talloze manieren om body positivity te bevorderen. Je kunt beginnen met het vinden van inspiratie in body positive influencers, het volgen van curvy modellen en het leren van andere vrouwen die van hun lichaam houden. Ook kun je beginnen met het dragen van kleding die je persoonlijkheid en lichaamsvorm omarmt en uitlicht.

wat is een curvy lichaam

Heb wat zelfvertrouwen met je curves vrouw!

We hebben allemaal ons eigen unieke figuur en we moeten eraan herinnerd worden dat elk lichaam de moeite waard is en mooi is op zijn eigen manier. We moeten leren van ons lichaam te houden en op te komen voor onszelf, ongeacht wat anderen denken of zeggen. Als we onszelf accepteren zoals we zijn, zullen we in staat zijn om te stralen van zelfverzekerdheid en schoonheid.

Curvy en zelfvertrouwen gaan hand in hand. Je moet je lichaam leren zien als iets positiefs. Het is jouw unieke jij, en dat is iets om trots op te zijn. Veel vrouwen denken ten onrechte dat ze er het beste uitzien als ze slank zijn, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat elke vorm mooi kan zijn. Van heel dunne vrouwen tot heel dikke vrouwen.

Het is ook belangrijk om complimenten te accepteren die over je lichaam gaan en ze te waarderen. We moeten ons niet schamen voor complimenten, we moeten onze schoonheid accepteren en erop omarmen.

Zijn dikke vrouwen wel gezond?

Waar een heel magere vrouw soms onderliggende ziektes kan hebben, kan dat ook bij dikke vrouwen. Grappig genoeg zijn vrouwen met het gitaar figuur meestal het gezondst. Dit omdat de borsten, taille en heup ratio niet alleen maar voor de leuk is, maar artsen kunnen er ook een hoop aan aflezen. Een hele bolle buik kan wijzen op een bepaalde ziekte of kans geven op hartklachten bijvoorbeeld.

Wat voor maat je ook hebt; snoep en te vet eten moet altijd met mate. Voeding is om van te genieten, maar het moet ook iets bijdragen aan het lichaam. Het is ook brandstof. Van alles achter je kiezen douwen onder het mom van “ik kom toch niet aan” of “ik ben toch al dik” is echt onzin. Eerlijk.

Tot slot, onthoud dat zelfvertrouwen niet iets is wat je zomaar in een dag kunt bereiken. Het kost tijd en oefening om te leren je eigen rondingen te omarmen. Het is echter wel een reis die de moeite waard is, en één die ons rijker maakt en ons helpt te accepteren wat we allemaal waard zijn “precious”. Laten we allemaal samen ons best doen om van ons lichaam te houden en te vieren wat ons uniek maakt.

Wat vind jij de mooiste curvy vrouwen? Met welk curvy figuur zou je wel willen ruilen?

Waarom curvy vrouwen het sexiest zijn wat iedereen ook zegt We gaan voor een lekker gezond curvy lichaam!

vrouw in bikini

Lees ook:
Online shoppen – Klaar voor de curvy look

Iets over de curvy woman vs de skinny bitch

 

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
Scroll naar boven