Close
de school examens komen er weer aan

Wat is er allemaal nodig voor de komende examens?

De examens staan weer voor de deur en dit is altijd een erg stressvolle periode. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat ze de examens halen natuurlijk, waardoor er veel druk op de examenkandidaten ligt.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen tegen de stress, zoals bijvoorbeeld een goede voorbereiding. Maar wat heb je allemaal nodig voor de komende examens?

Een goede laptop

Vroeger werd alles alleen maar met boeken en papier gedaan, maar nu zijn laptops eigenlijk niet meer weg te denken uit het onderwijs. Het is dan ook erg belangrijk dat ze een goede laptop hebben, zodat zij fatsoenlijk aan school kunnen werken.

Zorg hierbij ervoor dat de laptop nog goed werkt met een goede batterij, zodat deze niet te net tijdens een examen leeg gaat. Ook is het belangrijk dat de laptops alle updates hebben en alle programma’s werken naar behoren. Je zult de eerste ouder niet zijn die met een gestrest kind staat omdat er nog 235 updates uitgevoerd moeten worden vlak voor het net te laat beginnen met leren.

Een telefoon die werkt

Net zoals een laptop is het ook belangrijk voor examenkandidaten dat ze een goede telefoon hebben. Deze kunnen ze namelijk enerzijds gebruiken om dingen op te zoeken voor bijvoorbeeld een oefentoets wanneer ze het antwoord niet weten of belangrijke data qua inleveren. Ook kunnen ze de telefoons gebruiken om foto’s te maken voor opstellen bijvoorbeeld.

Veel ouders (hello boomer) vinden een telefoon overbodig, en kun je alles net zo goed op de laptop opzoeken. Dit is niet waar, ze hebben die telefoon gewoon echt nodig. Even overleggen, foto’s maken, contact met de docenten etc.

Ik snap dat je misschien niet staat te springen om een iPhone 13+ van ruim €1200. En ja ze willen allemaal die iPhone! Je kunt de iPhone SE kopen met 64, 128 of 256 GB, en begint bij €520 (hoeft niet in 1x natuurlijk). De iPhone SE (2022) is een krachtige smartphone voor een aantrekkelijke prijs. Deze telefoon heeft een krachtige processor die Apple zelf heeft ontworpen, namelijk de razendsnelle én zuinige A15 Bionic-chip. Hierdoor werken de apps sneller, zonder alle batterij meteen op te zuigen. Samen met een goede camera en lange accuduur, zal de iPhone SE zeker niet teleurstellen tijdens de examenperiode.

Goede voeding/ vitamines

We weten allemaal wel dat de juiste voeding ontzettend belangrijk is voor ons en ons lichaam, maar wist je dat deze ook belangrijk is voor de focus? Door te zorgen voor de juiste voeding zullen ze veel beter in staat zijn om te focussen bij het leren. Vitamines zijn hierbij ook belangrijk en zou je zelfs in de vorm van supplementen kunnen kopen. Zo voelt iedereen zich goed in de aanloop naar de examens!

Voldoende sporten

Tijdens het leren en studeren staat dit misschien niet bovenaan op de lijst, maar het is toch belangrijk dat de examenkandidaten voldoende blijven sporten. Het is namelijk door verschillende studies bewezen dat sporten stress verlagend werkt, waardoor het ze dus kan helpen bij het leren. Door even te gaan sporten tussen het leren door krijgen de leerlingen even een welverdiende pauze, waarbij ze meteen even stoom kunnen afblazen.

Meer slapen

Als laatste is een goede nachtrust heel belangrijk. Veel leerlingen willen nog wel eens een nachtje doorhalen om verder te kunnen blijven leren, maar goed slapen heeft veel meer effect! Door goed en voldoende te slapen kan je namelijk veel beter leren. Daarbij ben je toch moe en niet meer gefocust bij het leren in de nacht, dus een goede nachtrust is beter voor de examenkandidaten.

Veel succes lieve ouders!!

Extra leestip: Help, mijn kind doet eindexamen!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang