paleo1 - Wat is het paleo dieet?
Healthy Lifestyle,  My Simple Life

Wat is het paleo dieet?

Tegenwoordig hoor je steeds meer over natuurlijk, vegetarisch of veganistisch eten. Wat is wel goed, wat is niet goed, daar zijn de meningen over verdeeld. Wanneer je graag natuurlijk wil eten, maar niet meteen vegetarisch of veganistisch wilt worden is het paleo dieet een goede start. Vandaag vertel ik je meer over dit dieet en wat het inhoud.

Het paleo dieet

Het paleo dieet is kort gezegd; meer natuurlijke voeding eten dan dat je nu doet. Het bestaat uit eten wat onze “voorouders” aten, die geen pakjes of zakjes hadden. Over het algemeen bestaat het dieet uit vlees/vis, groenten, fruit, noten en zaden. Wat uit den boze is; zuivel, frisdrank, sapjes, peulvruchten, granen, zoute voeding, groentes met zetmeel, snoepgoed en energiedrankjes.

Maar, wat kan ik dan eten?

Over het algemeen kan je al het vlees eten, maar kijk wel uit dat je niet te veel bewerkt vlees of vlees met veel vet eet. Ook kun je bijna alle groenten eten, behalve groenten met een hoog zetmeel gehalte (voorbeeld: aardappelen, pompoen). Het is belangrijk om ook gezonde vetten toe te voegen aan je dieet, dit kan met kokos-, olijf-, macadamia-, of avocado olie. Noten zijn ook erg gezond om te eten, kijk ook hier of je niet te veel vet binnen krijgt. Het is aan te raden om 1-3 stuks fruit te eten, tenzij je het paleo dieet doet om af te vallen, zorg dan dat je niet te veel fruitsuikers binnen krijgt.paleo2 - Wat is het paleo dieet?

De voordelen van het paleo dieet:

  • Je krijgt veel gezonde vitamines en vetten binnen.
  • Je krijgt geen suikerpieken meer, omdat je geen snelle suikers meer eet.
  • Je hoeft geen etiketten te lezen, want alles wat je eet is natuurlijk.
  • Je slaapt beter en voelt je fitter.

Suikervrij eten

Lukt het je (net als ik) niet om zelf van je suikerverslaving af te komen, dan kan het boek eet paleo suikervrij een echte uitkomst zijn. Met veel tips en een goede begeleiding zou het ook mij nu toch eens moeten lukken?

Kortom, genoeg redenen om het eens uit te proberen! Ik ben ooit met het paleo dieet begonnen, maar niet afgemaakt. Toch trekt het mij nog steeds, en denk ik er zeker over na. Ook omdat het zo een ontzettend goed resultaat schijnt te geven bij PCOS.

Wat vindt jij van het paleo dieet?

De foto’s van het paleo dieet zijn van Shutterstock
Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - Wat is het paleo dieet?
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo

Geef een reactie