Close

Wat is nou eigenlijk de “Ibiza Style”

Overal waar je kijkt hoor je over de “Ibiza Style”. Alles wat veertjes of kraaltjes heeft, wit of juist heel veel kleuren, of een beetje doet denken aan de hippies, is “Ibiza Style.

“Ibiza Style” in de media

Vroeger werden celebs op Ibiza flink met rust gelaten. Vond je bizar weinig foto’s in de media. Waarom? Omdat er een soort van familie gevoel hing. Iedereen was er voor zijn fun en rust. We hebben op Ibiza allemaal wel heel veel gezien van heel beroemde mensen, dat het daglicht niet kan verdragen. Maar ook liepen ze gewoon lekker tussen iedereen in. De meeste celebs doen dat nog steeds, incognito.

Behalve dus de meeste Nederlandse celebs. Ik weet niet of het vrijwillig is, maar zij nemen een tegenwoordig van elk roddelblad wel 1 fotograaf mee. Daar kwamen alle programma’s bij, en zo zag heel Nederland de “Ibiza Style”. En zo ging ook heel Nederland naar Ibiza. In “Ibiza Style”.

Is het Nederlands of echt Ibiza?

Als je op Ibiza rondloopt vind je ontzettend veel verschillende stijlen. Het mooie van Ibiza is, dat je mag dragen wat je wilt, als je er maar gelukkig in bent. Nou zijn zwemshorts naar een discotheek een beetje vergezocht, maar verder kun je zo extreem of normaal gaan als je dat wilt. Gaat je vriendin in een latex pakje, en jij in een jeans shortje met t’shirt, dan is dat allemaal ok.Wil je duizend riemen om, of je gezicht vol met piercings zetten, of ga je naturel met vlechtjes en een veertje, dan is dat ook goed.

Vooral in het noorden van Ibiza, en op de vele hippie markten, vind je de bekende Ibiza style terug. Veel hippies, veel kleuren en heel veel wit. En toch is iedereen daar uniek. Ze maken er hun eigen stijl van, en is het geen uniform. Zie je hier in Nederland vooral veel mensen die een lijstje hebben afgestreept met wat allemaal aan moet, is het daar toch meer een mix.

Het gaat om details, en mixen. Het gaat erom dat je jou eigen stijl en persoonlijkheid in je outfit legt. Een beetje van dit, en een beetje van dat. Dat is de echte “Ibiza Style”.

Ibiza Hype

Natuurlijk is Ibiza een geweldig eiland, en kun je er kilometers inspiratie op doen. Mijn beste blogs zijn echt daar geschreven. Het fijnst voel ik mij op Ibiza. Dan doet het soms een beetje pijn als het zo in de uitverkoop word gegooid soms. Met slechte series, mensen die zich expert noemen en 1x naar een Ibiza markt in Lutjebroek zijn geweest. Mensen die een mening vormen op basis van die slechte publiciteit.
Ik snap heel goed dat je graag zo veel mogelijk Ibiza vermeld in je promotie van een product of artikel, want Ibiza verkoopt. Maar toch..

Ik vind de vele markten geweldig, want Nederland kan best wat Ibiza gebruiken. En dat iedereen zo zijn best doet om er uit te zien alsof je net van het eiland afkomt is toch een super ontwikkeling. De film “Verliefd op Ibiza” gaf eindelijk een ander – positiever – beeld dan wat we voornamelijk zien van Ibiza. Als iedereen toch zo graag een slaatje wil slaan van Ibiza, dan zou het leuk zijn als er wat positiever geschreven werd, ipv alleen de slechte dingen. Dat de vrouwen, die de hele “Ibiza Style” hebben overgenomen, niet uitgelachen worden, maar gerespecteerd omdat ze dragen wat ze leuk vinden.

Wat vind jij van de “Ibiza Style”?

ps: En nee, voor de duidelijkheid, ik ben geen expert, en noem mijzelf ook niet zo. Het is mijn mening 😉

 

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

6 thoughts on “Wat is nou eigenlijk de “Ibiza Style”

  1. Ik ben er nooit geweest, dus ik kan niet echt meepraten. Ik wil wel echt heel graag trouwens. Ik vind het altijd een beetje jammer als de massa iets ontdekt wat voorheen bijzonder was. Dan wordt het toch wat minder leuk of zo.

  2. Jammer dat Ibiza style zo overkomt. Bij mij roept het in elk geval altijd een relaxte stijl op, zomers en idd wel een beetje hippie. Maar ik ben dol op, doe maar lekker wat je zelf wil. Dus ik doe voortaan gewoon Ibiza style op mijn eigen manier 😉

  3. Ik heb misschien onder een steen geleefd maar ik heb het nog nooit negatief in het nieuws gezien oid. Ik geloof wel dat het heel erg een hype is geworden de laatste jaren.
    Ook ik maak me er schuldig aan want vrijdag vertrek ik voor het eerst naar Ibiza, ik verwacht daar een eiland waar echt rust en peace heerst. Het klinkt misschien een beetje zweverig maar ik verwacht daar gewoon een natuurlijke sfeer oid, haha. Ik ben iig heel benieuwd en ga je andere posts over Ibiza ook lezen, leuk!

  4. Ik ben nog nooit op Ibiza geweest. Moet bij Ibiza style altijd een beetje denken aan vrouwen als Danie Bles. En daar word ik niet blij van 🙂 Het wordt mij allemaal iets te commercieel uitgebuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang