Close
Wat trek je aan naar het zwembad

Wat trek je aan naar het zwembad?

Binnen zwemmen, buiten zwemmen, ik vindt het de lekkerste en meest relaxte sport die er is. Nu trek ik baantjes binnen in het zwembad, maar kan niet wachten straks weer lekker in de zon te zwemmen!

Buiten dat zwemmen natuurlijk ontzettend leuk is, zitten er ook nog eens allerlei voordelen aan verbonden. Zo is zwemmen namelijk heel gezond voor je, want je verbrandt veel calorieën, het verlicht reuma bij reuma-patiënten en voor vrouwen die in de menopauze zitten is het ideaal bij hotflashes. Je houdt er ook je lichaam soepel en sterk mee, dat scheelt weer een gebroken heup. Niet geheel onbelangrijk vergroot je ook je longcapaciteit en weerstand.

Met alle keuze aan badkleding leek het mij een idee om daar eens een blog over te schrijven, want…

Wat trek je aan naar het zwembad?

Je wilt allereerst natuurlijk dat je comfortabel kan zwemmen, zonder dat je de hele tijd moet stressen over hoe je badpak of bikini zit en of alles nog wel goed blijft zitten. Daarnaast wil je er uiteraard ook wel een beetje leuk uitzien in het zwembad. Hieronder staan de voor- en nadelen van verschillende soorten badkleding.

De sexy push up bikini

Een van de meest populaire bikini’s voor in de zomer is de push up bikini. Het handige aan deze bikini’s is dat ze je borsten een klein beetje naar boven duwen, waardoor je lichaam er nog beter uitziet in de bikini.

Dit soort bikini’s  is vooral voor vrouwen die een beetje onzeker zijn over hun formaat. De push up bikini kan hier in elk geval goed bij helpen en geeft je net dat beetje extra.

Een van de nadelen van een push up bikini is echter wel dat deze niet altijd even stevig blijft zitten. Wanneer je bijvoorbeeld gaat duiken bij het zwemmen, kan het zijn dat de top niet altijd even goed blijft zitten.

Ook is het ontzettend belangrijk bij push up bikini’s dat je de juiste maat koopt! Pas deze dus goed in de winkel en wees er kritisch op, want voor je het weet liggen je vriendinnen er ineens uit bij het zwemmen.

Zwemkleding

De nieuwe tankini

Een tankini is een hele goede optie voor wanneer je een bikini net iets te bloot vindt.

Deze tweedelige badpakken hebben het grote voordeel dat je bovenlichaam ermee wordt bedekt wanneer jij dat fijner vindt, met de handigheid van een broekje erbij wat makkelijker is vaak dan een badpak.

Er zijn ontzettend veel verschillende modellen en soorten in te krijgen, waardoor je altijd de juiste tankini vindt die bij jou past. Hierbij kan je dus ook zelf kiezen of je een tankini wilt hebben die echt alles goed bedekt of juist een waarbij je toch nog een beetje van je huid ziet. Een ander voordeel aan de tankini is dat ze ingenaaide cups hebben. Hierdoor heb je alle support die je nodig hebt tijdens het zwemmen en blijft alles goed op zijn plek zitten! Een tankini is niet zo handig als je graag bruin wilt worden op het strand, aangezien je buik hierbij grotendeels bedekt wordt.

Badkleding

Het vertrouwde badpak

Dit is misschien nog wel de meest comfortabele badkleding voor vrouwen: het badpak. Doordat je hierbij 1 stuk kleding draagt, zit het veel comfortabeler en helemaal als je onzeker bent over je lichaam is het fijn om badkleding te hebben die je lichaam bedekt. Daarbij corrigeert een badpak je lichaam ook een beetje, waardoor je er slanker uit zal zien. In het water ben je ook vaak sneller mocht je dit belangrijk vinden.

Een badpak heeft echter ook een aantal nadelen. Zo is het lastig om overal bruin te worden als je hiermee wilt gaan zonnen. Ook is het vervelend wanneer je naar de wc moet, want hiervoor moet je het hele badpak weer uitdoen. Weeg de voor- en nadelen dus even tegen elkaar af voordat je een keuze maakt.

Handige tips vindt je hier:

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang