Weddingplanner? Best een goed idee!Mijn trouwdag ligt alweer bijna 11 jaar achter me. In 2006 trouwden wij en we kozen ervoor een weddingplanner in te huren.
Zo’n 11 jaar geleden was een weddingplanner nog niet zo ingeburgerd als nu en ik heb me destijds telkens moeten verantwoorden. Het grootste misverstand is toch wel dat een weddingplanner enorm veel geld kost. Uiteraard stuurt ze jullie een factuur na de bruiloft maar als ik zie wat zij aan deals heeft kunnen sluiten met haar connecties bij locaties, catering, etc, dan kan ik zeggen dat het me onder aan de streep ‘slechts’ een paar honderd euro heeft gekost. En dat had ik er heel graag voor over.

Bridezilla, my middle name
Ik ben een echte controlfreak. Voor lezers boven de 30: het personage Monica uit de serie ‘Friends’ zou mijn zus kunnen zijn. Want net als Monica heb ik SOMS het idee dat iedereen gewoon de dingen het beste kan doen zoals ik het zeg en wil. En op mijn bruiloft al helemaal. Ik wilde ook zoveel als mogelijk de garantie dat alles zou kloppen. Eigenlijk ben ik helemaal geen bridezilla zolang iedereen doet wat ik zeg…
In tegenstelling tot Monica ben ik trouwens verre van creatief. Ik haat DIY (do it yourself) heb zelf geen/onuitvoerbare ideeën over dat soort zaken, of sla de plank totaal mis. Pinterest bestond in 2006 nog niet dus ik kon het ook nergens afkijken.
En hoewel ik tal van creatieve vriendinnen in mijn omgeving heb wilde ik ze hier niet mee belasten. Mezelf kennende zou het hun heel veel uren gaan kosten.
Een artikel in een bruidsmagazine over weddingplanners trok me over de streep. Iemand die het uitvoert zoals ik het wil, waar ik iets van kan verwachten zonder me bezwaard te voelen en die ook nog eens goeie deals kan fixen!

Redenen om het te doen

– Voor ons waren er drie redenen om een weddingplanner in de hand te nemen.
De eerste en belangrijkste; ik wilde geen bekende belasten op deze bijzondere dag.
Elke vriendin/zus/neef zal het graag voor je doen. Diegene zal echter wel tot laat in de avond alert moeten zijn, worden opgeroepen bij problemen, en moet antwoord geven op allerlei vragen.
– Als tweede reden kan ik zeggen dat ik een ervaringsdeskundige wel zo fijn vond.
Iemand die je iets kan aanraden omdat ze goede ervaringen heeft met een fotografe, zeker weet dat een DJ of band het dak eraf krijgt, of iemand die met een toplocatie of andere ideeën komt, allemaal opgedaan uit eerdere (werk)ervaring
(We hebben het over 2006 trouwens, geen facebookervaringen of reviews)
– De derde reden was een financiële overweging. Ik las zoals gezegd in een trouwmagazine over een weddingplanner en was meteen geïnteresseerd door het financiële aspect. Door het enorme netwerk van een weddingplanner krijg je de beste en voordeligste deals bij een bloemist, een trouwlocatie of catering.

Redenen om het niet te doen
– Het is wel heel erg bijzonder om zo’n belangrijke rol te mogen vervullen op de bruiloft van een dierbare. Dat gun je bijvoorbeeld je beste vriendin, die jullie het allerbeste kent en daar rekening mee kan houden bij het regelen van een verrassing, decoratie of een gezamenlijk cadeau.
MAAR NIET ALS JE ZO’N BRIDEZILLA BENT ALS IK, DAN GUN JE JE BFF EEN STRESSVRIJE DAG!
– Je gasten kennen een weddingplanner niet persoonlijk dus ze vinden het misschien lastiger om er even gauw op af te stappen of om een suggestie te doen.
ALS JE TE GAST WAS OP ONZE BRUILOFT WAS JE BLIJ DAT JE NIET DIRECT MET MIJ HOEFDE TE COMMUNICEREN!
– Met een weddingplanner om je heen voel je je misschien minder op je gemak.
IEMAND AANWIJZGINGEN GEVEN DIE IK NIET KEN? GEEN PROBLEMO VOOR BRIDEZILLA
– Een weddingplanner kost geld.
KLOPT. Maar zoals gezegd kijk goed naar wat ze oplevert.
– Je houdt zelf van regelen, uitvoeren, uren Pinterest afstruinen.
– Een vriendin of familielid is een geboren organisatietalent en staat te springen.

Tips tot slot
Wat je ook kiest; als het goed bij jullie gevoel, karakter en wensen past is alles goed.
Overigens is een weddingplanner ook gedeeltelijk in te huren. Bijvoorbeeld om alleen aanwezig te zijn op de dag zelf, of als ondersteuning de laatste weken.
Echt de moeite waard om eens te onderzoeken als je wel wat hulp wil, maar niet te veel wil vragen van familie en vrienden!

Bruids Foto’s zijn van ShutterstockVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like