autisme MC Kleuver | De week van autsime

Au-tis-me-wat. Zo zou ik deze blog graag willen beginnen. Vanaf 2 april is het de week van autisme. Jaarlijks organiseert de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) deze week om te laten dat ook deze mensen er toe doen. In deze blog geef ik je meer informatie.

Wat is de week van autisme?

De NVA organiseert deze week om extra aandacht te vragen voor de ongeveer 190.000 mensen die met autisme leven. Zo worden er allerlei activiteiten georganiseerd en is er voor mensen met interesse in het spectrum genoeg kans om hierover allerlei informatie op te vragen. De autismeweek wordt dit jaar georganiseerd van 31 maart tot en met 7 april.

Door wie? Voor wie?

In eerste instantie wordt de week gebruikt voor het geven van aandacht aan mensen met autisme. Daar zijn mensen zoals ik hard voor nodig. Ik ben immers één van de mensen die dagelijks de lastigheid ondervind van het leven met deze beperking. Echter zoals ik eerder zei, is het goed mogelijk om als leek meer informatie te krijgen over het spectrum. Zo worden door het land verschillende inloopmiddagen, markten en lezingen gehouden. Door iedereen, voor iedereen dus.

Luisteren naar autisme

Luisteren naar autisme is het thema dat voor dit jaar is gekozen. Voor iedereen is dit uiteraard anders. Wat je als standaard zou kunnen zien, is dat mensen met autisme je over het algemeen precies kunnen vertellen wat zij willen. De ideeën zitten in het hoofd en ook hun talenten. Nu is het aan de wereld eromheen om dit in te gaan zien. Mensen met autisme dienen ook naar zichzelf te luisteren om zichzelf te leren kennen en daardoor het leven makkelijker te maken.

Activiteiten

Door heel het land worden activiteiten georganiseerd. Voor mensen met autisme is er de Auti-Doe-Dag. Deze wordt gehouden op 7 april in attractiepark Duinrell. Maar er is nog veer meer. De verdere activiteiten zijn te vinden op autismeweek.nl.

Ken jij iemand met autisme? Of ben jij toevallig degene die meer informatie zou willen krijgen?


ageology banner MC Kleuver | De week van autsime

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥