De week van het pesten | Nog steeds KEIHARD nodig!

de week van het pesten De week van het pesten | Nog steeds KEIHARD nodig!

Pesten.. sinds jaar en dag gebeurt het. Voorheen alleen face to face; want Social media bestond toen nog niet. En ondanks alle pestprotocollen op school is het pesten nog steeds schering en inslag op de basisscholen en op het voortgezet onderwijs.

Laatst liep het nog helemaal uit de hand in Roermond. Een jongen van 16 jaar is naar zijn school gegaan met diverse wapens om zijn “pester”, bleek later, iets aan te doen. Diep triest…. Helaas is er bij deze jongeman dus op een dag iets “geknapt” ten gevolge van pesten.

Het is ook niet zo verwonderlijk dat het soms totaal uit de hand loopt. Want kinderen zijn zo ontzettend hard naar elkaar toe. En niet alleen face to face maar ook vaak via de digitale kanalen. Instagram, Facebook en Snapchat. Zomaar een paar kanalen waar jongeren elkaar het leven kunnen zuur maken.

Zo belangrijk is de leraar bij pesten

Het is ontzettend lastig om signalen van je kind op te vangen wanneer hij gepest wordt. Vaak is er een gevoel van schaamte. Of is je kind bang dat het pesten nog erger wordt als hij het verhaal naar buiten gooit.

Daarom is de rol van de leerkracht tegenwoordig ontzettend belangrijk.
Sinds enkele jaren zijn er op middelbare scholen speciale leerkrachten aangesteld om het probleem te verminderen. En dat werpt inderdaad zijn vruchten af!

Zo is er sinds enkele jaren “de week tegen pesten”. Om het pestgedrag onder jongeren even extra onder de aandacht te brengen.

Laat je zien!

Dit jaar is het thema van de week tegen pesten: laat je zien!
De leraar moet laten zién dat hij om de leerling geeft en dat hij te vertrouwen is. De drempel moet zo laag zijn dat een leerling die gepest wordt (of met problemen zit) de leerkracht in vertrouwen durft te nemen.
De rol van de leraar is daarom dus ontzettend belangrijk. Gelukkig wordt hiervoor steeds meer geld uitgetrokken, zodat scholen de mogelijk hebben te investeren in dit landelijke probleem. Het pesten zal nooit helemaal verdwijnen maar het blijft dus erg belangrijk om situaties, zoals laatst in Roermond te voorkomen.

Lees hier meer over pesten:

  1. Niet meer pesten of gepest worden dankzij een vechtsport
  2. Wees een maatje geen pestkop | Week tegen het pesten
  3. Papa en pesten
  4. Blijf van mijn lijf | Voor vrouwen en mannen die mishandeld worden
  5. Dit kun je doen tegen cyberpesten
  6. Pesten en gepest worden: het verhaal van Gera
  7. Pesten hoort van gisteren te zijn
  8. Glory wereldkampioen boxen Nieky Holzken maakt een vuist tegen pesten!
  9. Beste pestkop moeder,
  10. Een pestende juf, dat kan toch niet?

Aanrader is dit prachtige prentenboek over pesten!

stop het pesten nu


ageology banner De week van het pesten | Nog steeds KEIHARD nodig!

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥