Close
weekendje weg met kinderen

Weekendje weg met de kids? Easy en leuk!

De vakanties zijn weer voorbij en we gaan weer aan het werk en naar school. Maar tussendoor eventjes er tussenuit knijpen, doet altijd goed. Ook in de herfstvakantie is het leuk om een paar daagjes weg te gaan. Maar wat is leuk met de kinderen? Soms is het best pittig om iets te vinden wat iedereen leuk vindt. Voor jou mag het ook best een feestje zijn. En er zijn werkelijk plenty aan mogelijkheden, echt. Gewoon in Nederland, maar naar het buitenland kan ook eenvoudig, voor wie het wat verder weg zoekt. We hebben mooie mogelijkheden voor je op een rijtje gezet, voor een lekker actief weekend weg, waar genoeg te doen is voor de kids!

Pretparken of dierentuinen verder weg

Gaan jullie graag naar het pretpark of de dierentuin, maar zijn de leukste parken ver weg? Nu hoef je binnen Nederland nooit langer dan 3 uur te rijden, maar het is het leukst om er ook eens een ‘echt’ uitje van te maken. Door te logeren op of bij het park heb je veel meer tijd om in het park te besteden en hoef je na een lange dag slenteren niet meer 2 of 3 uur terug te rijden.

Zo kun je bij de Efteling in het Efteling Hotel overnachten. Ook bij dierenparken is altijd wel een leuk hotel of een leuk vakantiepark in de buurt. Een vakantiepark is vaak voor kinderen het allerleukste. Er is een hoop ruimte, zowel binnen als buiten. Zo heb jij ook meer tijd voor jezelf. 

Be prepared

Ga je in de herfst naar een pretpark of dierentuin? Wees dan altijd goed voorbereid op slecht weer. Neem regenkleding mee, paraplu’s en poncho’s. Zo valt jouw dag hoe dan ook niet in het water. Ga je op uitje met een hele groep, bijvoorbeeld vanuit school?

Dan is het leuk én handig om de kinderen allemaal iets herkenbaars te geven. Iets wat ze allemaal hetzelfde hebben. Je kunt bijvoorbeeld een paraplu bedrukken voor de kids of rugzakjes met handige spulletjes erin. Laat bijvoorbeeld een bidon bedrukken of hesjes die ze kunnen gebruiken.

Let’s go camping!

Kamperen bij de boer valt haast altijd in de smaak bij kinderen. Ouderwets met je tentje op het grasveld, waar je vanuit je bed de koeien en schapen hoort. Op de kampeerboerderij is meer dan genoeg ruimte voor de kinderen om lekker te ravotten en soms is er zelf de mogelijkheid om te helpen met het verzorgen van de dieren of met ze te knuffelen.

Of misschien mogen de kinds wel mee op de tractor. Is het echt mooi weer, dan zorgt de boer misschien wel voor waterpret op de boerderij. Ben je meer van de luxe? Klap dan niet direct je laptop dicht bij het woord ‘kamperen’.

Glamping is tegenwoordig helemaal hot. Er zijn speciale campings of gezellige kampeerdorpen waar je in een luxe, van tevoren opgezette tent kunt vertoeven. Op de camping hebben de kinderen overigens des te meer kans om vriendjes te maken. Plus: ook voor jou valt er iets te beleven.

 Stedentripjes, ook voor kids!

Een stedentrip klinkt niet heel kindvriendelijk. Mensen met kinderen gaan toch vaak voor een alternatief. Een kleine hotelkamer, te lange wandelingen, dan gaan de kinderen zeuren. Maar dat kan anders.

Er zijn speciale organisaties die kindvriendelijke stedentripjes verzorgen. Ze regelen kindvriendelijke accommodaties, waar je vaak toegangskaarten bij krijgt voor dierentuinen, pretparken of boottochtjes. Zo heb je iets wat ook jij leuk vindt! Want dat mag ook wel eens.

Dit soort kindvriendelijke tripjes zijn zeker alleen in kleine, oninteressante stadjes? Juist niet! Deze heb je ook in Antwerpen, Berlijn, Parijs, Barcelona en meer grote, interessante en leerzame steden! Zo’n stedentrip is ontzettend goed voor de algemene ontwikkeling van de kinderen.

Lees ook: De nachtmerrie van alle ouders: je kind kwijtraken

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang