Close

Weer beginnen met sporten doe je met deze handige tips

De zomer is een periode waarin de meeste mensen het sporten al gauw laten liggen. Dit kan bijvoorbeeld komen door vakanties, leuke dingen doen of doordat het simpelweg te warm is om te sporten. Zo’n pauze is natuurlijk helemaal niet erg, maar het is wel belangrijk om weer te beginnen met sporten na de zomer. Hoe kan je dit dan het beste aanpakken?

Stay connected

Als je begint met wandelen, hardlopen of op de sportschool, die telefoon is handig! Voor de apps om alles te tracken, om een muziekje aan te zetten of om te kijken waar je bent. De sim only van Simpel is wat dat betreft een aanrader. Wist je dat zij heel hoog scoren op een goede verbinding? Wel zo handig als je ergens in de bossen staat en even niet meer weet of je links of rechts om de boom moest. Bovendien is het ook nog eens voordelig en dat geld kun je weer gebruiken voor alle dure proteïne shakes en nieuwe outfit die je natuurlijk wel moet halen.

Maak afspraken

Wanneer je weer wilt beginnen met sporten, is het belangrijk dat je hier afspraken voor maakt. Een afspraak met jezelf is het belangrijkst. Zet het in de agenda wanneer je wilt sporten en neem het net zo serieus als iedere andere afspraak. Ook kan dit bijvoorbeeld een afspraak met je personal trainer zijn als je deze hebt. Het is echter ook effectief om samen met vrienden, familie of je partner te gaan sporten. Wanneer je namelijk met iemand afspreekt om samen te gaan sporten, is de kans een stuk groter dat jullie ook echt gaan en zo kan je ook niet last minute afzeggen.

Begin niet te snel

Het kan heel verleidelijk zijn om na zo’n lange pauze weer zo snel en intensief mogelijk te beginnen met sporten, maar doe dit vooral niet! Na zo’n onderbreking is het belangrijk dat je lichaam de kans krijgt om weer te wennen aan de activiteit. Te intensief beginnen met sporten is tevens niet alleen slecht voor je lichaam, maar ook voor jou mentaal. Het voelt dan namelijk nóg zwaarder waardoor de kans ook groter is dat je gaat opgeven. Begin dus eerst met lichtere en kortere oefeningen en bouw het vanaf daar weer op.

Stel nieuwe doelen

De kans is groot dat je bepaalde doelen voor jezelf had gesteld voor de zomer, maar deze zullen na de onderbreking te hoog gegrepen zijn. Stel daarom nieuwe doelen voor jezelf. Deze hoeven niet even hoog of zwaar te zijn als je vorige doelen. Het belangrijkste is dat je weer fit en gezond wordt. Op deze manier heb je iets om naartoe te werken wat veel dichterbij is dan je oude doelen.

Denk aan alle voordelen

Sporten kan af en toe erg zwaar zijn en al helemaal als de training niet helemaal gaat zoals je het graag had gewild. Op deze momenten is het makkelijk om op te geven, maar probeer te denken aan alle voordelen van krachttraining. Zo zorgt het voor een betere houding en balans en krijg je er meer zelfvertrouwen van. Ook zal je merken dat je sterker wordt en meer energie hebt dankzij krachttraining.

Wist je dat krachttraining zelfs helpt bij veroudering? Wanneer de spiermassa afneemt tijdens het ouder worden, zal de huidspanning ook afnemen en dit zorgt dan weer voor een slappere huid en meer rimpels. Bij krachttraining bouw je juist spiermassa op en ga je zo dus ook dit verouderingsproces tegen! En dat niet alleen, hoe sterker de spieren hoe meer steun voor de botten. Zo blijf je langer en beter mobiel en voorkom je een hele hoop klachten.

Eet goed

Om goed te kunnen sporten, heeft ons lichaam ook bepaalde voeding nodig. Als jij dus graag weer fitter en sterker wilt worden, heeft het geen zin om ineens ontzettend weinig te gaan eten. Hierbij lever je namelijk niet de energie aan je lichaam die het wel nodig heeft. Om weer sterk en gezond te worden, is het dus belangrijk dat je goed en gezond eet. Zorg dat je maaltijd gevarieerd en gezond zijn en dat je genoeg water drinkt.

Ik hoor graag van je of jij ook weer bent begonnen met sporten? Of was je nooit gestopt en heb je nu goede tips?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang