Wegwerpluiers versus wasbare luiers | Betty ging op onderzoek uit

Hoeveel luiers gebruik jij per week voor je baby of kind? Tegenwoordig staan we er niet meer bij stil hoe we op deze manier eigenlijk ontzettend veel afval creëren. Als je in de supermarkt staat, dan kun je kiezen uit ontzettend veel merken en maten wegwerpluiers. Het grootste voordeel van het gebruik van wasbare luiers is natuurlijk het milieuaspect. Door wasbare luiers te gebruiken creëer je natuurlijk veel minder afval. Ik was benieuwd en bekeek eens de verschillen. Lees je mee?

 

Voordelen wegwerpluiers versus wasbare luiers

 

Wegwerpluiers Wasbare luiers
Het is gemakkelijk in gebruik Het is goed voor het milieu, je creëert bijna geen afval
Wegwerpluiers lekken minder snel (handig bij diarree) Als je een ouder kind hebt die nog plast in bed, is het gebruik van een wasbare luier ideaal. Zo hoef je niet met een luier uit logeren. Een wasbare luier lijkt meer op een gewone onderbroek, en valt dus minder op. 
Overal verkrijgbaar en goedkoper Je kind is sneller zindelijk, ze voelen het direct als ze nat zijn
Minder “gedoe” Je hoeft wasbare luiers slechts eenmalig te kopen. Daarna maak je verder geen kosten. Het is dus een stuk goedkoper.
Je kunt kiezen uit ontzettende leuke printjes en motiefjes. Hierdoor is het veel leuker voor je kind om een wasbare luier te dragen. Ook zijn ze zachter en vriendelijker voor de huid.

Een kindje draagt gemiddeld 5 luiers per dag. Dat zijn zo’n 150 luiers per maand, goed voor 22 kilo afval. Wasbare luiers zijn beter voor het milieu dan wegwerpluiers omdat je minder afval veroorzaakt. Ook als je wassen meetelt hebben wasbare luiers minder impact op het milieu. (Bron)

Nadelen wegwerpluiers versus wasbare luiers

 

Wegwerpluiers Wasbare luiers
Het is erg slecht voor het milieu, we creëren op deze manier extra veel afval Het gebruik van wasbare luiers kost meer moeite en meer tijd
Je kind is minder snel zindelijk, ze voelen namelijk niet zo goed dat ze nat zijn door het absorberend vermogen van een luier
wegwerpluiers zijn duurder en je moet het constant blijven kopen

Lees hier meer over wasbare luiers!

Heb jij wel eens wasbare luiers gebruikt?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

11 thoughts on “Wegwerpluiers versus wasbare luiers | Betty ging op onderzoek uit

  1. Sneller zindelijk is een groot voordeel, maar toch ga ik liever voor gemak!

  2. Ik twijfel soms ook nog steeds of niet op wasbaar over moeten. Ik weet niet of mijn vriend er zo enthousiast over is. De wegwerp-variant is natuurlijk wel heel makkelijk. Maar misschien doen we het wel als ze wat ouder is, wat minder luiers per dag heeft en het misschien i.d.d. wel helpt bij zinnelijk worden.

  3. Nope wij hebben wegwerpluiers gebruikt en met 2,5 was ze zindelijk. Prima op tijd volgens mij en daarna nooit meer luiers nodig gehad. Het lijkt me stiekem best smerig met je wasmachine en de wasbare luiers. Daarnaast was ik sowieso niet graag dus probeer ik dat al zo lang mogelijk uit te stellen.

  4. die van ons hadden wegwerp. Ik ben ook niet eens dat je bij wasbaar geen kosten meer hebt. Het wassen kost toch ook water, stroom en wasmiddel (en tijd en energie van jezelf). Ik moet er niet aan denken spuitluiers te moeten wassen.

  5. Mijn kinderen kregen altijd wegwerpluiers aan, ik denk puur gemakszucht :p En ik ben er wat vies van om die uit te wassen, ik koop zelfs geen stoffen zakdoeken voor die reden.

  6. eigenlijk nog nooit…. weleens over nagedacht, maar als ik heel eerlijk ben, ben ik gewoon te lui geweest om het ook te gebruiken…

  7. Ik heb altijd wegwerpluiers gebruikt bij mijn meisje. Sowieso ben ik meer van het gemak haha, maar eerlijk gezegd is het ook nooit echt in me opgekomen om wasbare luiers te proberen.

  8. Ja ik wil het altijd nog eens uitproberen, maar ik heb er gewoon niet echt feeling mee. Het voelt gewoon een beetje viezig. Is mijn gevoel, en hoeft natuurlijk niet te kloppen maar mijn voorkeur gaat toch echt uit naar wegwerp. Overigens scheiden we wel alles milieu bewust, alleen dit is nog niet echt milieu bewust hier.

  9. Ik heb mijn oudste twee keurig met wasbare luiers opgevoed. Maar volgens mij was het niet per se milieuvriendelijker of goedkoper uiteindelijk. De luiers werden natuurlijk erg vies, en zorgden voor extra was. De papieren luiers konden de kinderen langer dragen, en als ik ze bij de Aldi of Lidl kocht was ik volgens mij goedkoper uit dat met de kosten van de wasmachine.

Comments are closed.