Hoeveel luiers gebruik jij per week voor je baby of kind? Tegenwoordig staan we er niet meer bij stil hoe we op deze manier eigenlijk ontzettend veel afval creëren. Als je in de supermarkt staat, dan kun je kiezen uit ontzettend veel merken en maten wegwerpluiers. Het grootste voordeel van het gebruik van wasbare luiers is natuurlijk het milieuaspect. Door wasbare luiers te gebruiken creëer je natuurlijk veel minder afval. Ik was benieuwd en bekeek eens de verschillen. Lees je mee?

 

Voordelen wegwerpluiers versus wasbare luiers

 

Wegwerpluiers Wasbare luiers
Het is gemakkelijk in gebruikHet is goed voor het milieu, je creëert bijna geen afval
Wegwerpluiers lekken minder snel (handig bij diarree)Als je een ouder kind hebt die nog plast in bed, is het gebruik van een wasbare luier ideaal. Zo hoef je niet met een luier uit logeren. Een wasbare luier lijkt meer op een gewone onderbroek, en valt dus minder op. 
Overal verkrijgbaar en goedkoperJe kind is sneller zindelijk, ze voelen het direct als ze nat zijn
Minder “gedoe”Je hoeft wasbare luiers slechts eenmalig te kopen. Daarna maak je verder geen kosten. Het is dus een stuk goedkoper.
Je kunt kiezen uit ontzettende leuke printjes en motiefjes. Hierdoor is het veel leuker voor je kind om een wasbare luier te dragen. Ook zijn ze zachter en vriendelijker voor de huid.

Een kindje draagt gemiddeld 5 luiers per dag. Dat zijn zo’n 150 luiers per maand, goed voor 22 kilo afval. Wasbare luiers zijn beter voor het milieu dan wegwerpluiers omdat je minder afval veroorzaakt. Ook als je wassen meetelt hebben wasbare luiers minder impact op het milieu. (Bron)

Nadelen wegwerpluiers versus wasbare luiers

 

Wegwerpluiers Wasbare luiers
Het is erg slecht voor het milieu, we creëren op deze manier extra veel afvalHet gebruik van wasbare luiers kost meer moeite en meer tijd
Je kind is minder snel zindelijk, ze voelen namelijk niet zo goed dat ze nat zijn door het absorberend vermogen van een luier
wegwerpluiers zijn duurder en je moet het constant blijven kopen

Lees hier meer over wasbare luiers!

Heb jij wel eens wasbare luiers gebruikt?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love