Close
Een mooie bank wordt ook wel een fauteuil genoemd

Welke fauteuil is geschikt voor in jouw woonkamer?

Ben je bezig met de inrichting van je woonkamer? Dan kan het een goed idee zijn om een fauteuil te kopen. Een fauteuil kan op veel verschillende manieren worden ingezet en biedt veel comfort. Maar waar moet je eigenlijk aan denken wanneer je een fauteuil gaat kopen? Daarover willen we je in deze blog een paar tips geven.

Soorten fauteuils

Er zijn een aantal verschillende fauteuils die allemaal voor- en nadelen hebben. In deze blog lichten we er een paar uit die populair zijn en vaak worden gebruikt. Veel voorkomende fauteuils zijn bijvoorbeeld:

  • Relaxfauteuil
  • Draaifauteuil
  • Oorfauteuil

Hieronder lichten we deze populaire fauteuils verder toe en benoemen we de voor- en nadelen: 

Relaxfauteuil

Zoals de naam als doet vermoeden is de relaxfauteuil uitermate geschikt om lekker op te relaxen. Een relaxfauteuil komt vaak met een uitschuifbaar voetenbankje wat natuurlijk ideaal is om in te relaxen. Deze fauteuils nemen vaak wel veel ruimte in beslag, dus houd daar rekening mee voordat je een fauteuil gaat kopen. Als je op zoek bent naar een mooie fauteuil dan is het een goed idee om eens rond te kijken in de collectie van Xooon

De juiste fauteuil voor de woonkamer

Draaifauteuil

Een draaifauteuil heeft veel weg van een relaxfauteuil, maar is toch net even anders. Een draaifauteuil heeft zoals de naam doet vermoeden een element aan de onderkant van de stoel, waardoor je volledig in het rond kan draaien terwijl je op de fauteuil zit. Een draaifauteuil heeft meestal geen uitschuifbaar voetenbankje, omdat daar het draaielement is bevestigd. Wanneer je voor een draaifauteuil gaat hou er dan rekening mee dat er geen andere meubels te dicht bij de fauteuil staan, aangezien de fauteuil als ermee wordt gedraaid meer ruimte inneemt dan je van te voren verwacht. 

Oorfauteuil 

Een oorfauteuil heeft zijn naam te danken aan de rugleuning die de vorm van een oor heeft, en aan beide kanten een stukje uitsteekt aan de bovenkant. Een draaifauteuil is ideaal als je iets minder ruimte hebt maar wel graag een luxe en comfortabele fauteuil in de kamer wil plaatsen. Een oorfauteuil is ook zeer geschikt om te gebruiken als stoel tijdens het thuiswerken. Door de langere rugleuning zorgt de oorfauteuil ervoor dat je houding altijd goed is en je rechtop zit. Daarom is het voor personen met rugklachten aan te raden om voor een oorfauteuil te gaan wanneer je hebt besloten dat je een fauteuil wil gaan kopen. 

Lees ook 3 tips om je woonkamer een mini make-over te geven

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang