Close

Welke hardloopspullen heb je echt nodig in de zomer?

De temperaturen gaan omhoog, en de zomer lijkt nu toch langzaamaan dichterbij te komen. De lange broeken kunnen in de kast blijven liggen, en we kunnen een heerlijk kleurtje opdoen met onze shorts en tops. Heerlijk! Niks fijners dan de eerste training in korte broek, maar goed: daar ging het nu niet over. Met de hoge temperaturen die de zomer te bieden heeft zijn er een aantal hardloopspullen die goed kunt gebruiken.

Zonnebrand

Veel hardlopers vinden het maar niks (ik ben daar een van), het smelt namelijk op je huid en is heel vervelend in combinatie met zweten. Toch is het heel belangrijk om zonnebrand te gebruiken, je brengt ongemerkt toch veel tijd in de zon door en verbrand ben je zo. Zorg er in ieder geval voor dat je gezicht en andere gevoelige plekken goed beschermd zijn. Een aanrader is de nieuwe Hydra Plus zonnecrème van Biodermal. Ze zijn er in SPF 30 en SPF50+. Ze zorgen voor een onmiddellijke bescherming, zijn waterproof en trekken super snel in. Je gaat dus niet plakken en er loopt geen zweet met zonnebrand in je oog. Het Triple Moist Complex zorgt voor die hydratatie boost. Propanediol, Glycerine en Diglycerine versterken elkaar en vormen een beschermend laagje. Zo krijg je dus geen schrale huid.

Zonnebril of petje

Niets is zo vervelend als met je ogen moeten knijpen omdat de zon zo fel is. Het is veel fijner om een petje te dragen of, wanneer je dat niet fijn vindt, een zonnebril te kopen die goed blijft zitten. Het scheelt een hoop irritatie, geloof mij. Het voordeel van een petje ten opzichte van een zonnebril is dat het ook je hoofdhuid beschermd, dus als je er aan kan wennen: kies het petje.

Badkleding

Als het gewoon echt lekker weer dan is niets lekkerder om na het hardlopen lekker een zwembad of de zee in te duiken. Super voor de doorbloeding en het hart. Ook echt gewoon heerlijk om even af te koelen. Hier vlakbij heb je bijvoorbeeld de Zanding. Dat is midden in het bos. Dan kun je eerst een stuk hardlopen lekker in je badpak met een paar shorts, en daarna een frisse duik het water in.

Leuke tip: Bij de OTTO heb je in week 23 en 24 (volgende week en die daarop) 20% korting op de badmode! 

Short en top

Fijne zomerkleding is ongelooflijk belangrijk. Wanneer je gaat hardlopen zou je eigenlijk kleding moeten dragen die past bij een temperatuur van 10 graden extra. Je snapt, je zit (in het voorjaar) al heel snel aan de shorts en tops. Zorg dat je die voor het echt warm wordt in huis hebt, dan weet je zeker dat je niet in lange broek hoeft te lopen. Dan ben je ook niet zo snel overhit.

Zweetbandje

Sommige mensen vinden het heel vervelend, andere mensen kunnen niet zonder. Een zweetbandje zorgt ervoor dat je het zweet van vervelende plekken kan vegen, en daarmee ook kunt voorkomen dat het in je ogen terecht komt. Zeker wanneer je zonnebrand op je gezicht hebt zitten kan dat heel fijn zijn!

Drinksysteem

Drinksystemen zijn er in verschillende vormen en maten. Zo loop ik met een belt, maar je hebt ook flesjes die je goed in je hand kunt houden, als een tasje kunt dragen of een camelbag. Wat fijn is om te dragen verschilt per persoon.

Winegums

Als het warm is heb ik iets eerder behoefte aan suiker onderweg dan wanneer het koud is. De vermoeidheid slaat eerder toe en je voelt je eerder inkakken door de hitte. Daarom vind ik het fijn om bij langere trainingen winegums of andere zachte snoepjes mee te nemen. In plaats van dure hardloopsnoepjes koop ik vaak van die beertjes. Die heb je in kleine verpakkingen zodat ik een klein zakje mee kan nemen, en de snoepjes zijn zo klein dat ik hem gerust per ongeluk door kon slikken.

Lees ook: hardlopen in de zomer en drink je wel genoeg water?

Welke hardloopspullen vind jij in de zomer belangrijk? 

About Tessa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang