Werkende supermama’s

Sinds ik mij kan herinneren ben ik al een harde werker. Ik vind het leuk om te werken, het geeft mij zelfvoldoening. Vorig jaar ben ik moeder geworden van een prachtige zoon. Ik genoot na de bevalling natuurlijk erg van mijn zoon, maar ik stond op een gegeven moment ook weer te popelen om weer aan het werk te gaan. Een jaar later kijk ik terug, het moederschap combineren met het werk is in de praktijk lastiger dan ik van te voren dacht.

 

Leven in balans


Als werkende mama is het belangrijk om je leven in balans te houden. Je hebt ineens veel meer verantwoordelijkheden en het is zeker niet altijd even makkelijk om alles goed te plannen. Van te voren had ik het mij anders voorgesteld. Ik zou parttime gaan werken en een paar dagen thuis oppassen. Als mijn man thuis zou komen was het de bedoeling dat hij direct zou helpen. In de praktijk loopt het heel anders. Ineens heb jij extra vergaderingen, je man meerdere verjaardagen en personeelsuitjes en is je kind plotseling ziek. Natuurlijk wil je de perfecte werknemer zijn, de beste moeder en de leukste partner, maar je moet er ook voor waken dat je niet te veel vraagt van  jezelf. Ook jij mag wel eens om hulp vragen. Zo voorkom je veel stress. Ik heb hier altijd wel gebruik van gemaakt, na een hele dag met mijn zoon vond ik het heerlijk om mijn zoontje even bij mijn moeder te brengen zodat ik even rustig boodschappen kon doen.

 

Niet altijd even makkelijk

Het afgelopen jaar was niet altijd even makkelijk. Mijn zoon kreeg met drie maanden al zijn eerste tandje. Dit ging gepaard met veel gebroken nachten, luieruitslag, koorts en diarree. Na zo’n gebroken vermoeiende nacht is het lastig om weer ‘fris en fruitig’ op je werk te verschijnen. Het liefst verstopte ik mij nog urenlang onder de dekens. Ik heb een juridische kantoorbaan, en daarvoor is concentratie en focus erg belangrijk. Als je moe bent, ben je natuurlijk ook sneller opgejaagd en pieker je ook veel meer. Mijn zoontje heeft daarna elke maand wel doorbrekende tandjes gehad. Nu is mijn zoontje bijna anderhalf jaar en hij heeft al bijna al zijn tandjes. Hij is blij en wij natuurlijk ook!

 

Genieten


Natuurlijk zijn er ook heel veel positieve punten te noemen als werkende mama. Na zo’n werkdag is het ook heerlijk om je kindje te knuffelen. Als werkende moeder merk ik dat ik ook een stuk energieker ben, ik waardeer de tijd die ik met mijn zoon heb. In mijn vrije tijd doen we altijd leuke spelletjes, gaan heerlijk wandelen samen of we plannen een zwemdagje in.

 

Hoe combineer jij je werk met het moederschap?

foto van Shutterstock


Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Mariana

  Wauw, respect!

 2. Judith

  Zeker weten!!

 3. Elke

  Ik heb altijd zoveel respect gehad voor mijn moeder. Toen ik 3 jaar was en mijn zusje 1 zijn mijn ouder gescheiden. Ik heb eigenlijk nooit een hele goede band met mijn vader gehad. De scheiding is ook een vechtscheiding geworden en sinds ik klein ben had ik mijn eigen advocaat. Mijn vader was er eigenlijk nooit voor ons of mijn moeder. Ook niet op financieel gebied. Ik vind het zo bijzonder dat zij het voor elkaar heeft gekregen om in haar eentje voor ons te zorgen. 4/5 dagen in de week werken en het huishouden doen. En 2 kinderen opvoeden. Echt zoveel respect voor alle werkende moeders en in het bijzonder mijn eigen moeder.

 4. nicole orriens

  Ik heb de eerste jaren fulltime voor de kinderen gezorgd. En toen ze naar school gingen en ik op een gegeven moment overdag meer tijd kreeg ben ik begonnen als fulltime blogger. Nu ben ik dus nog steeds thuis als de kinderen me nodig hebben maar heb ik ook een inkomen.

 5. Hanneke

  Ik vind het heel knap hoe werkende moeders alle ballen omhoog houden. Heb er heel veel respect voor!

 6. Krystle

  Ik ben geen werkende moeder, maar kan me voorstellen dat het lastig is in het begin om balans te vinden. In het begin wilde ik ook helemaal niet werken, alleen maar genieten van mijn kindje. Snap nu wel dat werken ook wel heel erg fijn is naast het moeder zijn soms mis ik dat wel…

 7. Felice Veenman

  Ik kan me niet voorstellen dat ik geen werkende moeder zou zijn…Zoals manlief ooit zei: al die energie van jou , alleen voor mij en de kinderen…ik moet er niet aan denken!

%d bloggers liken dit: