Close
Wijnen uit diverse uithoeken van de wereld

Wijnen uit diverse uithoeken van de wereld

Elke wijn heeft wel iets unieks. Dat kan liggen aan het land waar de wijn vandaan komt, de stijl van de wijn of de smaak van de wijn. Zo zijn er droge, zoete, halfdroge en mousserende wijnen. Maar kijk je naar de smaken van de wijn dan is er nog veel meer mogelijk. Van krachtig tot fruitig en van fris tot rond. Er zijn onwijs veel wijnsoorten en stijlen en we lichten er graag twee uit.

Wijn uit Nieuw-Zeeland

Hoewel Nieuw-Zeeland een relatief jong wijnland is komen er prachtige wijnen vandaan. De eerste wijngaard werd in 1850 opgericht door franse missionarissen en met de komst van veel wijn drinkende Europeanen in de twintigste eeuw nam de wijnhandel kwam de wijnhandel goed op gang.

De meest bekende Nieuw-Zeeland wijn is de pittige, grasachtige witte wijn gemaakt van Sauvignon Blanc. De meest bekende regio in Nieuw-Zeeland is Marlborough. Sauvignon Blanc uit Marlborough staat bekend om zijn aromatische, frisse en levendige stijl met toetsen van groen fruit, citrusfruit en een vleugje gras. Deze prachtige wijnen zijn wereldwijd beroemd om hun fantastische kwaliteit.

Die kenmerkende stijl heeft de wijn met name te danken aan het klimaat dat in Nieuw-Zeeland heerst. Overdag is het er doorgaans warm en ’s nachts koelt het juist redelijk af. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor de frisse stijl met veel fruit.  

Wijnen uit diverse uithoeken van de wereld

Wijn uit Californië

Met zo’n 90% van de totale wijnproductie is Californië het grootste en belangrijkste wijngebied van Amerika. Californische wijn is pas de afgelopen decennia wereldwijd bekend geraakt en Californische wijn kopen kan tegenwoordig dan ook op onwijs veel plekken.

Met zijn vele bergen, valleien en vlaktes is de topografie van Californië net zo complex als het klimaat. Dit zorgt ervoor dat er onwijs veel verschillende wijnstijlen uit Californië komen. De koelere regio’s bij de kust zijn geschikt voor Pinot Noir druiven en Chardonnay druiven terwijl verder landinwaarts, waar het veel warmer is, enkele van de meest beroemdste rode wijnen van Cabernet Sauvignon worden gemaakt. De wijnen staan erom bekend dat ze lang kunnen ouderen en vaak perfect samengaan met tal van gerechten zoals stevige lamsstoofschotels, gegrilde hamburgers en een mooi stuk biefstuk. 

Lees ook:

  1. 26 Lekkere hapjes en snacks voor op een feestje, of bij de TV.
  2. Ik ben dol op lekkere toetjes en cocktails!
  3. 7x speciale en eenvoudige brunchrecepten voor Pasen

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang