Kamperen in de winter: waar, hoe en wat?

Ik vind kamperen in de zomer vreselijk. Geen zak aan. Maar in de winter, hoe koud ook, vind ik toch wel weer heel avontuurlijk! Van een tent tot een luxe iglo, niks is te gek! Wat denk jij?

Deze plekken zijn super om  het hele jaar door te gaan kamperen! kamperen3 Kamperen in de winter: waar, hoe en wat?

Devils Garden Campground, Arches National Park, Utah, USA

Een van Amerika’s natuur wonderen, is het Arches National Park. Je vind daar maar liefst 2.000 natuurlijke bogen van zandstenen. Heel bijzonder bij de zonsondergang, maar in de nacht geeft het maanlicht een mooie glans aan alle bogen, wat het sterren kijken extra magisch maakt.

In de tuin!

Klinkt saai, maar voor een eerste winter kampeer trip, kun je best even in de tuin oefenen. Kijk of het wel echt wat voor jou is, en is het te koud, dan kun je zo je bed in rollen. Neem lekker een thermoskan hete chocola mee, alle dekens in huis, de winter slaapzakken, en een goede geschikte winter (of all seasons) tent. Leuk idee voor in de kerstvakantie, en gegarandeerd een mega avontuur. kamperen4 Kamperen in de winter: waar, hoe en wat?

Finland

Finland is het prachtige land die al jaren op mijn wishlist staat. Om de Northern Lights, het Kerst dorp in Lapland, en omdat ik dolgraag een keer in een iglo wil slapen!

Stel je voor dat je onder die mooie opgelichte groene hemel kan liggen, zonder uit je warme bed te hoeven stappen? Hotel Kakslauttanen in Lapland heeft een klein dorp van igloos, waar dat dus heel goed mogelijk kan zijn. Het zijn net kleine koepels van glas waar geen frost op komt, en ook heeft de warmte geen effect.

 

Wil je toch echt buiten kamperen dan kun je bij Sorrisniva in een typische lavvo tent slapen. Uiteraard met een lekker warm kampvuur.

Je kunt ook hardcore gaan…

Dit zijn mijn beste tips om in de winter te kamperen (ingefluisterd door een expert).

 •  Gebruik een 4 seizoenen tent. In het geval van sneeuw of regen is deze tent daar tegen opgewassen en vries je niet meteen weg.
 • Op zeker de speciale matrasjes gebruiken, die je kan uitrollen. Twee als het echt koud is. En gooi er een paar dikke fleece dekens over heen. Gebruik in geen geval een luchtbed, de lucht in het bedje maakt het zelfs kouder.
 • Probeer eens een family of dubbele slaapzak. Zo met zijn allen tegen elkaar aan ligt veel warmer door de lichaamswarmte.
 • Wees slim met warm zijn tijdens het slapen. draag lang ondergoed, wollen sokken en een muts die niet kriebelt.
 • Zorg voor hoofdbanden met lampjes voor de avond, en genoeg zaklampen.
 • Zorg dat waar je gaat kamperen, een kampvuur wel is toegestaan en dat je hem altijd goed uitmaakt.
 • Kampeer stoeltjes zijn life safers als het zo koud is. Je zit dan nl niet in de sneeuw als je buiten wilt eten.
 • Gooi een oude deken voor de tent, zodat je geen modderschoenen in de tent krijgt.
 • Bereid wat thermoskannen voor met warme drankjes, dit is fijn als je gaat hiken of van plek verplaatst.
 • Have FUN!!kamperen1 Kamperen in de winter: waar, hoe en wat?

TIP!
Vergeet zeker niet een tarp mee te nemen als je rond deze periode gaat kamperen.

De tarp, ook bekend als basha en flysheeth. Een onmisbaar onderdeel van je uitrusting! Een tarp houdt je droog en uit de wind en is zeer veelzijdig te gebruiken. Je kunt ze zelfs als tentje opzetten! Lees meer over de juiste kampeer producten voor een geslaagde camping trip.

Het is weer eens wat anders dan een typische wintersportvakantie, maar zeker niet minder leuk. Ik ga iig vast Googlen naar Finland…

Fijne vakantie!
kamperen in de winter

De winter foto’s zijn van Shutterstock
self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

4 gedachten over “Kamperen in de winter: waar, hoe en wat?”

 1. Pingback: 6 Tips voor een lekker weekend weg met kinderen | Pink Press ♡ Life Style Blog

 2. Chiel Voerman

  Lekker lijkt mij dat in de winter. Maar mijn vrouw heeft het nog koud onder een Electrische deken.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven