Close

Lekker op Wintersport in Oostenrijk met de kinderen

De tijd van wintersport komt er weer aan! Heerlijk, wij zijn er dol op. Lekker met de zon op je hoofd op de pistes, om vervolgens te genieten in een fijn hotel of appartement. In dit artikel deel ik graag de leukste tips met je rondom de wintersport en andere leuke dingen die je met je kinderen kunt doen tijdens de wintersport. Lees je mee?

Waar op wintersport in Oostenrijk?

Er zijn vele plekken in Oostenrijk waar je kunt genieten van wintersport, bijvoorbeeld in Bramberg. Bramberg is een van de bekendste plekken onder Nederlanders voor wintersport, omdat het relatief dichtbij is. Zo kun je ook een weekendje gaan, in plaats van meteen een hele week. Maar ook gebieden als Gerlos en Niederau zijn populair. Ik zou je adviseren om eens rond te kijken op internet naar de verschillende plaatsen, om zo te kijken wat jullie het meeste aanspreekt.

Met de auto, vliegtuig of de bus naar wintersport in Oostenrijk?

Er zijn natuurlijk super veel busreizen naar Oostenrijk, en de meeste niet echt duur. Maar de kans zit er wel in dat je vol met jongeren zit, en je niet even kunt stoppen wanneer je wilt. Met het vliegtuig kan ook maar mijn voorkeur met kinderen is toch wel met de auto. De route is prachtig, en het is ook gewoon gezellig.

BELANGRIJK: Als je met de auto gaat, zorg dat je alle juiste papieren bij de hand hebt. Ook heb je een vignet Oostenrijk nodig. Anders mag je niet overal zomaar rijden. Ze zijn hier echt heel streng op! De gevarendriehoek mag je ook absoluut niet vergeten. Ook hier kunnen ze bij een eventuele controle naar kijken.

Tip: Lees hier over Oostenrijk in de zomer!

Skiën met kinderen

Het is natuurlijk super leuk om samen met je kinderen te gaan skiën. Ze zeggen vaak ook: hoe jonger het skiën wordt aangeleerd, hoe makkelijker het is. Zo zijn er altijd wel pistes die geschikt zijn voor kinderen en er worden lessen gegeven. Zo kun jij zelf lekker even gaan skiën, terwijl je kinderen les krijgen. Hoe leuk is het om uiteindelijk samen van de pistes af te kunnen?

Andere uitjes met kinderen

Natuurlijk zijn er ook tal van andere uitjes die je met je kinderen kunt doen tijdens de Wintersport. Bezoek bijvoorbeeld samen een stad in de buurt. Wat dacht je van Vienna die zo beroemd is om zijn fijne koffiehuizen met de lekkerste koffie en apfelstrudels met slagroom? Of maak een mooie winterse wandeling door de sneeuw en bezoek een kerstmarkt.

Vaak worden er in de populaire wintersport gebieden verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd, zeker voor de kleintjes die nog niet kunnen skiën. Zo wordt het voor iedereen een onvergetelijke vakantie!

Ook leuk om te lezen zijn de tips over skigebieden voor beginners Oostenrijk!

Ga jij weleens op wintersport? En zo ja, naar welke plek ga je dan? Ik ben benieuwd, wie weet horen wij nog leuke tips!

op wintersport naar oostenrijk

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang