With a Lidl help from.. #LidlKerstdiner

lidl kerstdiner

Dit blog had ik eigenlijk woensdag of donderdag al online willen hebben. Maar ken je het gevoel dat je zo onder de indruk bent dat je niets kan schrijven omdat je bang bent dat je het moment te kort doet? Dat gevoel had ik met het Lidl Kerstdiner.

Het Lidl Kerstdiner

Toen ik werd gevraagd om te komen heb ik geen moment geaarzeld. Zoals je misschien wel weet is Pink Press er ook om vrouwen het gevoel te geven niet alleen te zijn, om jouw vriendin te zijn, en om samen alle rotzooi en leuke dingen in het leven uit te zoeken. Wij kennen het gevoel van alleen zijn. Hinda is een alleenstaande moeder, en ik zelf was ook een alleenstaande moeder 4 jaar lang.
We weten hoe het is als de touwtjes van ellende uit elkaar vallen en je ze bijna niet meer aan elkaar geknoopt krijgt, maar ook hoe het is om daar jezelf weer uit te krijgen. We kennen de eenzaamheid en het gevoel dat je alleen nog maar trappen na krijgt. Daarom willen wij er graag zijn voor anderen. Dit was een mooi voorbeeld van iets waaraan wij hebben mee kunnen werken voor de schermen, achter de schermen zullen veel van jullie niet zien, maar dat betekent niet dat er niets gebeurd.. 😉

Het Lidl Kerstdiner was niet voor de bloggers of de big bosses van bedrijven om een wit voetje te halen, nee, het was een kerstdiner voor 100 hele bijzondere en mooie vrouwen. Allemaal uniek en die hun loodzware rugzak een paar uur even aan de kapstok konden hangen. Deze vrouwen waren geselecteerd door de voedselbank. Alleenstaande moeders waarvan de 1 een het nog zwaarder heeft dan de ander. Het was dan ook hartverwarmend dat het diner niet alleen een avondje uit bracht, maar voor een aantal ook nieuwe vriendschappen en de grote stap uit een sociaal isolement. Ik werd er stil van hoe er zachtjes gevraagd werd wat alles op het menu betekende, of als er even in je hand geknepen werd omdat iemand gewoon echt dankbaar was.

Aan tafel werd er ook enorm gelachen, veel gepraat, gehuild, en ze deelden de mooiste verhalen met elkaar. Dat alleen al maakte het de moeite waard!

De MasterClass

Nou denk je natuurlijk, wat gezellig dat je daar zo aan tafel zat. Maar dat was helemaal de bedoeling niet! De 20 bloggers en de Top kok Peter Lute met zijn 2 chefs waren er al in de middag. We werden ontvangen met een heerlijk drankje, een eigen zwarte keukenschort (met naam!) en een mooie speech van Peter Lute en Lidl.

Wij kregen een hele bijzondere Masterclass van Peter Lute over de gerechten van de avond. Met geweldige tips als een takje rozemarijn bij het eten leggen, dat even in je handen wrijven. Dat geeft je eten nog even een extra smaak sensatie. Gebruik vooral lekker echte roomboter, veel beter dan margarine bijvoorbeeld. Oven geroosterde pompoen is heerlijk als puree, even goed heet de oven aan zetten, dan uit en de hele nacht laten staan. Zo blijven de smaken er goed in zitten en als je het dan met een beetje melk en veel boter tot een prutje kookt, kun je het zo in de blender doen voor een hele fijne puree. (Zelf ook even geprobeerd thuis en die was bijna net zo lekker!).

We hebben na de Masterclass geholpen alle gerechten af te maken. Het 1 en ander was voorbereid, maar we hadden toch nog best wel het 1 en ander te doen. Tussendoor kregen we tips over het snijden, komkommer te rollen, of hoe je een ham goed kan snijden. Ook over bordjes opmaken heb ik het een en ander geleerd.

De sfeer onder de bloggers was mega gezellig! Niemand met een attitude, iedereen hielp mee (zelfs de hoogzwangere dames, respect!), en heeft met een glimlach tot laat in de avond doorgewerkt. Voor de vrouwen kwamen hebben wij nog even genoten van het voorgerecht en wat heerlijke amuses. Ik eet bijna alles, en wil altijd alles proberen, dus heb echt van alles wel iets geproefd.

Toen de gasten kwamen was het echt even een paar uurtjes bikkelen, in een rap tempo de gerechten klaar maken, en serveren. Tussendoor proefden ook wij er vrolijk op los. Het was ook echt zo ontzettend lekker allemaal! Soms zie ik van die mooie dingen op TV en dan zou ik zo graag ook zo willen koken. Helaas ben ik gewoon niet zo handig in de opmaak, of klein koken, ik kook graag alsof ik in de gaarkeuken sta. Dus het was leuk het een keer anders te doen.

Einde van de avond kon je mijn voeten van tafel vegen, was mijn schouder uit de kom geknakt (gebeurd vaker), en was het een bonte verzameling van zuiplappen, en idioten in de trein. Maar wat een heerlijke avond!

Iedereen echt bedankt voor zo een geweldige en leerzame avond! En lieve Linda en Betty, nog super bedankt voor de lift!!

 

 


ageology banner With a Lidl help from.. #LidlKerstdiner

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Reacties

 1. Bericht
  Auteur
 2. Bericht
  Auteur
 3. vlijtig liesje

  Wat ziet het er gezellig uit zeg! Wat leuk dat je daar aan mee mocht doen!

 4. Linda

  Wat een leuk verslag heb je geschreven, mooi hoe je deze vrouwen in de spotlight zet! Het was zeker een bijzondere avond, heb er die nacht ook moeilijk van kunnen slapen om eerst alles te moeten verwerken. Die lift graag gedaan. Bedankt voor de koffie!

Reacties zijn gesloten.