Wondervrouwen

wondervrouwen - Wondervrouwen

I just feel all of this pressure. Pressure to be a good, hot, skinny, sexy wife who knows how to bone you like a freaky prostitute, and put dinner on the table, and ask you how your day was, and be this loving mother to my kids – oh, and kick ass at my job. It’s too much.”

Hoe ga jij om met de druk als vrouw, als moeder?

Even terug had ik hier een gesprek over met mijn vriendinnen. We hadden het over vroeger, en hoe toen alles duidelijk was.
De vrouw doet het huishouden, en zorgt voor de kinderen. Verder heeft ze hobbies. De man gaat werken, snijd op zondag het vlees en mag met vrienden weg, heeft hobbies, en bepaald alles.
Nu hebben we niet alleen dezelfde rechten, maar ook dezelfde plichten. Daar komt bij dat er steeds meer alleenstaande moeders zijn, die mama en papa tegelijk spelen.
De vrouw heeft hier hard voor geknokt, maar nog steeds krijgen mannen bijvoorbeeld in dezelfde functie meer betaald. Nog steeds doen vrouwen meer in het huishouden, en ook werken ze minder zodra er kinderen komen.

Toch word er van de vrouw nu meer verwacht. Hoeveel mannen ook zeggen dat ze meer doen in huis, een rondje vragen doet heel anders vermoeden. De meeste mannen doen net of ze niets kunnen, en de meeste vrouwen hebben geen geduld om te wachten tot een man iets doet. Dus vaak naast hun baan doen zij eigenlijk alles. Doet de man iets dan willen ze net als kleine kinderen complimenten en het liefst een sticker in de vorm van hun vrouw op naaldhakken.

Ik vind het zo knap van vrouwen die het allemaal kunnen, diep respect. Altijd tip top gekleed, een 3 gangen menu op tafel, vrolijke kinderen, een blije man, een schoon huis, en een full time baan. Ik vraag mij altijd af hoe zij dit doen? Ben ik gewoon sneller moe? Is er een bepaald soort drugs die ik niet ken? Zijn ze stiekem Stepford wives 2.0?

Ken of ben jij 1 van deze wondervrouwen, deel je geheim!

Ondertussen ga ik even het huishouden doen, en aan het werk voor de school weer uit is.


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

7 comments on “Wondervrouwen

  1. Dat is wel heel fijn hoor Angela!!! Ik heb een hele lieve man, en zorg iig wel dat ik fris ben, ook voor mezelf. Maar hij moet het toch echt met de oversized jogging broek en hemdje doen.. als ik dan zijn lunch breng af en toe, en ook nog een petje op heb, vind hij me net een rapper hihihihi
    Aan de andere kant als ik dan een keer mijn best doe, word het wel extra gewaardeerd 😀

  2. Ik heb een gouden vent, mag mezelf echt in mijn handjes knijpen. Word echt als een prinsesje behandeld. En dat doe ik uiteraard bij hem terug (prinsje dan). Bij hem thuis in het gezin was zijn moeder de carrierevrouw en zijn vader deed naast zijn werk veel in het huishouden. Daar heeft hij veel van meegekregen als voorbeeld. Het komt er uiteindelijk op neer dat wel veel 50/50 verdelen. Heel fijn. En beiden doen wel ons best er leuk voor elkaar uit te blijven zien. Geen Stepford wivestaferelen hoor,aar als ik de hele dag in pyjama in huis heb rondgelopen, uit mijn giechel stink en mijn oksels naar uitjes ruiken, knap ik mezelf toch even op vlak voordat hij weer thuis is uit zijn werk 😀

  3. Ik ben er in iedergeval géén! Vraag mij ook altijd af hoe ze het toch voor elkaar krijgen om elke ochtend als gezin te ontbijten…

  4. Ik vind het ook knap hoe sommige vrouwen dat allemaal managen. Een gezin, baan, vrienden en er ook nog tiptop uit zien. Ik bewonder dat soort mensen.

  5. Het is altijd alleen maar 1 kant die je ziet he, de kant die mensen graag benadrukt willen zien en zelf belangrijk vinden. Je ziet niet de achterkant, de vermoeidheid, het verdriet, de schulden…… Ofwel, staar je niet blind om de zogenaamde perfectie van anderen, focus op de sterke punten van jezelf!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: