Close

5 Tips van de expert om zorgeloos te wonen

Wonen zonder zorgen klinkt als een droom of niet? Oke, we kunnen niet al jouw zorgen wegnemen. Maar met deze tips van financieel expert Danielle moet je echt al een heel eind op weg kunnen! Ik ben alvast heel dankbaar.

Nou maakte ik laatst zoiets raars mee. Al een tijdje DM ik met een vrouw die ik op Instagram heb leren kennen (ja dat doe ik vaker haha, weet je nog hoe ik aan mijn man ben gekomen?). We hebben toen een keer afgesproken, en nog een keer en ook de volgende date staat weer op de planning. Grappig genoeg is zij qua karakter en talenten bijna evenbeeld van mijn man. Met het enorme verschil dat zij bijvoorbeeld over de  opstalverzekering van de FBTO op een manier kan vertellen dat ik haar versta en geen Russisch of zo hoor praten. Het leek mij dan ook een erg leuk idee als zij haar expertise even op jullie los laat. Mocht het bevallen dan kunnen we dat zeker vaker doen, en gaat zij ook op haar blog happyage.nl meer vertellen over alles waar zij je mee kan helpen op financieel gebied.

5 Tips om zorgeloos te wonen

Nu het lekkere weer is aangebroken merk ik dat ik steeds vaker in om huis klusjes aan het doen ben. Eigenlijk zit ik pas echt rustig als alles aan kant is in en om huis herken je dat? Je huis is je thuis en dus een kostbaar bezit. Toch kan een huis ook zorgen brengen zoals hoe betaal ik elke maand alles en ook moet je de nodige tijd besteden om je huis te onderhouden. Daarom geef ik vandaag 5 tips om zorgeloos te wonen en meer tijd over te houden om lekker te genieten in en om je huis.

Maak een to do list:

Als ik druk ben in mijn hoofd merk ik dat zodra ik een lijstje maak ik rust krijg. Vaak moeten er in huis een heleboel zaken gebeuren. Door ze op een lijstje te zetten (en meteen de taken te verdelen) schep je rust. Probeer ook niet alle taken in 1 keer af te werken maar plan een dagdeel in om klusjes te doen en zorg het andere dagdeel voor ontspanning. Zo hou je het voor iedereen gezellig.

Ruim je huis op:

Hup kom van de bank af en ga lekker opruimen, trek je kasten leeg en pas (desnoods) de Marie Kondo methode toe. Ik garandeer je dat je huis er heerlijk Zen uit zal zien en jij volledig tot rust komt. En wat ook handig is dat je meteen spullen tegenkomt die je al eeuwen kwijt was. Ze zeggen niet voor niets een opgeruimd huis een opgeruimd hoofd.

Lees ook: Met deze tips blijft je huis netjes opgeruimd! 

Zoek je papieren uit:

Ondanks dat er nog weinig papieren post komt merk ik dat ik vaak de post in een bak gooi en er niet meer naar omkijk. Als je een goed financieel overzicht wilt hebben in je leven dan is je administratie het eerste wat je moet aanpakken. Sorteer je administratie, koop een multi map, tabbladen et voila je administratie is opgeruimd. Zo makkelijk kan het zijn.

Zet je financiën op een rijtje:

Zeg eens eerlijk; weet jij wat er elke maand in en uitgaat? En herken je het dat je aan het einde van de maand een bedrag tekort komt? De reden hiervoor is simpel; je budget is niet helder dus logisch dat je aan het einde van de maand niet uitkomt. Door (een digitaal) huishoudboekje te maken kun je precies zien hoeveel geld je na aftrek van je vaste lasten over hebt voor leuke dingen. Zodra je dit weet is het eigenlijk een kwestie van bijhouden hoeveel geld je opmaakt aan leuke dingen en niet meer uitgeven dan je budget is. Wat ook heel handig is is (old scool) het bedrag pinnen en in je portemonnee of gedeeltelijk (automatisch) naar je spaarrekening boeken.

Neem je verzekeringen onder de loep:

Verzekeringen zijn voor veel mensen een taaie kost en niet een klusje waar ze in het weekend lekker voor willen gaan zitten. Maar wat als ik je zeg dat je hiermee misschien wel geld kunt besparen dan wordt het een ander verhaal he? Neem je opstalverzekering (oftewel je woonhuis verzekering), wist je dat er verschillende dekkingen zijn?De opstalverzekering van de FBTO bijvoorbeeld heeft verschillende modules die je aan en uit kunt zetten.  Bijvoorbeeld de glasmodule waarbij ook al je glas wordt meeverzekerd.

Weet jij waar je precies voor verzekerd bent? Stel je hebt een lekkage? Dan is het toch wel handig als je dan weet of dit gedekt is met jouw opstalverzekering. En hoe zit het met je inboedelverzekering? Die gaat natuurlijk weer hand in hand met de opstalverzekering. Ook voor een verbouwing / aanbouw is het raadzaam om te controleren of je huidige verzekering nog wel past en of je gedekt bent voor eventuele schade tijdens een verbouwing..

Ik heb nog veel meer handige, en simpele tips. Dus ik hoor graag van jou waar je meer over zou willen weten?

Liefs
Danielle

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang