Een fijne plek in het huis waar je na een lange dag met het hele gezin samenkomt. Voor mij is dat toch wel de keuken. Het is het middelpunt van het huishouden, waar wordt gegeten, een kopje koffie of thee wordt gedronken en huiswerk kan worden gemaakt. Ik heb wat inspiratie op gedaan over hoe ik mijn eigen woonkeuken kan creëren. Kijk je mee?

De woonkeuken


Tegenwoordig zien we steeds vaker dat de keuken als volledige woonkeuken wordt ingericht. 

Een open ruimte waar zowel de keuken als de eetkamer worden samengebracht. Kies er bijvoorbeeld voor om de open keuken toch een beetje af te scheiden van de rest van de woning met een mooie aluminium schuifpui. Aluminium is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld staal en heeft een prachtig industriële effect.

Wil jij meer weten over schuifpui prijzen? Neem een kijkje op HomeDeal, daar vind je een overzicht van de prijzen.

Zelf aan de slag

Niet zo een grote keuken, maar wil je er toch een woonkeuken van maken? Dat kan! Plaats bijvoorbeeld een hoge tafel tegen de keuken aan. Een paar barkrukken eraan en je hebt een plek waar wonen en koken samenkomen. Als jij in de keuken staat kunnen je kinderen er gezellig bij komen zitten met het huiswerk. Wel zo gezellig toch?

Heb je een muur tussen de keuken en de woonkamer, dan kun je altijd kijken of de muur er misschien uitgehaald kan worden. Zo heb je toch meer een open ruimte om er meer een woonkeuken van te maken. Zo kun je dan de eettafel wat dichter bij de keuken zetten, om daar bijvoorbeeld de kinderen de groente te laten voorbereiden. Ook is het super gezellig als zij aan tafel de koekjes maken, en de eerste batch al lekker in de oven staat. Meteen genieten van de heerlijke geur.woonkeuken

De landelijke keuken is een goed voorbeeld van een soort woonkeuken.

Wat vind jij, zit je ook zo graag in de keuken?

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥