Maak je huis klaar voor de winter met deze 5 woontrends

Heb jij de afgelopen twee jaar ook veel in huis gezeten? Dan ben je nu wel toe aan wat nieuws! Om je inspiratie te geven hoe je jouw huis kan opfrissen deze winter, neem ik je mee in de 5 meest relevante woontrends voor komende winter!

Warm bij de haard

Deze winter staat in het thema van gezelligheid en samen zijn. Wat is er nou gezelliger dan met een warme kop chocolademelk bij een knetterende haard? Helaas is brandhout niet de meest duurzame manier van verwarmen. Wil je toch bij het vuur zitten maar dan verantwoord? Kies dan voor een kachel gestookt op houtpellets! Deze pellets branden een stuk voordeliger dan haardhout.

Wanneer je eenmaal het huis op een aangename temperatuur hebt gekregen, is het belangrijk om deze warmte zo lang mogelijk binnen te houden. Jouw huis verliest veel warmte zonder dat jij het doorhebt! Dit ligt aan veel dingen, zoals tocht onder de deur, slechte vloerisolatie of enkelzijdig glas. Benieuwd of jouw huis veel warmte lekt en waar je eventueel winst kan pakken? Doe een isolatie-zelfscan!

Haal de natuur in huis

Toen ik vanochtend uit mijn raam keek, zag ik voor het eerst weer het huis van de overburen door de bladerloze heg! In de winter hangt er geen blad meer aan de boom en maken de dichtbegroeide bossen plaats voor een pak sneeuw. Wil je toch nog de bloeiende natuur om je heen voelen? Vul een kamer met planten en bloemen!

Bewaar je herinneringen

De afgelopen jaren ben je misschien best veel op jezelf geweest. Grote kans dat je jezelf hierdoor beter hebt leren kennen. Om deze band met jezelf vast te houden, is het maken van een eigen plek in huis een echte trend dit najaar. In je eigen plek stal je al jouw persoonlijke herinneringen uit door middel van foto’s, spullen en geuren. Het idee hiervan is dat je een ruimte in je huis opbouwt waar jij jezelf helemaal in terugziet. Woon je samen met bijvoorbeeld je partner of gezin? Dan is het ook een leuk idee om dit met zijn allen te doen!


Duurzaam inrichten

We zijn steeds meer betrokken bij het milieu en denken beter na bij het kopen van nieuwe spullen. Bij de supermarkt geen plastic tasje meer voor je appels, meer elektrische auto’s op de weg en er wordt steeds minder vlees gegeten. Deze winter is het helemaal een trend om dit door te zetten in je huis! Zo kun je denken aan meubels van goede kwaliteit die dichtbij zijn gemaakt, tweedehands meubels of zelfgemaakte meubels! Heb je twee linker handen, maar wil je toch iets maken? Dan heb ik een bonus trend voor je: het zelf haken van grote zachte kleden. Het is super makkelijk, check deze how-to voor een fantastisch resultaat!

Rond rond rond!

Als je zelf een kleed maakt, maak hem dan rond want het gebruik van ronde onderdelen in huis wordt deze winter een echte hit! Ronde vormen zorgen voor gezelligheid en een rustigere sfeer in huis. Het leuke hieraan is dat je natuurlijk niet je hele huis hoeft te vervangen met ronde spullen, een paar ronde spullen toevoegen heeft al een grote invloed! Ronde tafels worden komende periode ook een grote trend, waarom? Omdat aan een ronde tafel makkelijker veel mensen kunnen zitten, we komen weer bij elkaar!

Enthousiast geworden en benieuwd naar nog meer woontrends? Eerder schreef ik over 5 tips om je kleine appartement een natuur “look” te geven!

woontrendsVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like