Close

Workation: combineer je trip met werken!

Soms komen de muren op je af en beland je in een inspiratieloze spiraal waarin er maar geen werk uit je handen komt. Een vakantie is een goede oplossing, maar wat als je hebt te kampen met deadlines? Het werk zal toch af moeten, maar je hebt ook rust nodig, of in ieder geval een andere omgeving met nieuwe inspiratiebronnen. Een workation biedt dan uitkomst. Maar wat is een workation? Dat leggen we hieronder uit, lees snel verder.

Een workation voor de ZZP’er

Een workation is een combinatie van reizen en werken, inspanning en ontspanning dus. Een ZZP’er is creatief, ambitieus, maar ook afhankelijk van inspiratie om van een onderneming een succes te maken. Het is dus belangrijk dat je de juiste sfeer, omgeving en mensen om je heen hebt om succesvol te kunnen ondernemen. De relaxte en motiverende sfeer dat een workation geeft is uitermate geschikt om even stoom af te blazen, maar toch productief te kunnen zijn.

Een workation voor gelijkgestemden

Ondernemers motiveren ondernemers, zo simpel is het. Dus het is een absolute win-win situatie als je als ondernemer met gelijkgestemden afspreekt voor een motiverende workation. Er zijn zeker mooie hotels of huisjes te vinden met een prachtige inspirerende omgeving. Op deze plek kun je op een informele, maar toch zakelijke manier gedachten uitwisselen met een mede zzp’er. Jullie zijn beide even weg uit de sleur van het werkende leven, maar kunnen wel genoeg doen om de batterij weer goed op te laden voor een productieve volgende ronde.

Een relaxte maar inspirerende focus

Tijdens een workation heb je even geen afleiding en kun je jezelf volledig focussen op je werk als zzp’er. Een mooi meer of bosgebied als uitzicht werkt een stuk meer inspiratie op dan een saai kantoorgebouw met vier grijze muren. Even eruit is altijd de oplossing als je in je hoofd vastzit en er niets uit je handen komt, dus waarom zou je werk en vakantie niet combineren? Een workation is een prima oplossing voor, bijvoorbeeld, schrijvers die een writersblock hebben, of andere creatieve geesten die wel een beetje frisse lucht kunnen gebruiken.

Thema workation

Je kunt op zoek gaan naar een workation dat helemaal is afgestemd op jouw wensen. Thema’s zoals healthy, sunny en vegan zijn niet vreemd. Als je als zzp’er helemaal in je element komt tijdens een goede workout, dan is jouw thema simpel te kiezen. Zoek de juiste workation voor jezelf uit en haal die inspiratie op!

Bezoek Stadsvilla Mout

Met collega/vriendin Daniëlle ben ik een dagje naar Stadsvilla Mout geweest. En eerlijk een dag is veel te kort! Ik had er zo 2 weken kunnen blijven, je voelt je daar zo welkom! We hadden een super ontvangst en er werd goed meegedacht waar we bijvoorbeeld foto’s konden maken. Maar met de 2 ruime conference kamers kun je ook lekker met je laptopje (of hele team) rustig zitten onder het genot van een bakkie koffie.

Dat hebben we dus ook het grootste deel van de dag gedaan. Plannen besproken, pijnpunten doorgenomen en heel veel vragen op elkaar afgevuurd om zo weer verder te komen. Ik raad het echt iedereen aan die alleen werkt om samen met gelijkgezinden een dag te zitten. Kijken waar de ander tegen aan loopt, en hoe je elkaar kunt helpen.

Stadsvilla Mout is groot genoeg om met een flinke groep te zitten, en klein genoeg om elkaar niet kwijt te raken in de ontbijtkamer. En het ontbijt wil je niet missen met heerlijk verse broodjes en sapjes!

De kamer die wij hadden was lekker ruim met weer een enorme tafel waaraan je eventueel een hapje kunt eten, maar ook even aan kunt werken. We hadden een grote bank en 2 lekker ruime bedden. De ramen zijn enorm groot en daar houd ik echt van. Het enige minpuntje was misschien dat de badkamer deur een sliding door is. Bij de bedden en persoonlijk vind ik het fijn om mijn badkamer deur echt dicht te kunnen doen en liever niet tegenover het bed van een ander. Een stukje privacy. Zelfs bij mijn man doe ik de deur nog dicht haha.

Verder is het echt een aanrader. Zeker iets wat ik vaker ga doen. Sterker nog, binnenkort ga ik met mijn man een weekje weg. Hij heeft wat golf toernooien en ik richt mij op het schrijven! Ik ben bezig met een e-book, maar ook een roman. Daar wil ik even mijn focus op leggen die periode.
Wish me luck!

Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang