Go Back

Zoete Aardappel Stoofpotje

Een heerlijk stoofpotje. Lekker met rijst, maar nog lekkerder met een stuk stokbrood om er in te dopen. 
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 20 min
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: vegan, zoete aardappel
Porties: 4 personen
calorieën: 300kcal

Ingrediënten

  • 3 stuk zoete aardappel
  • 1 stuk ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 blik/pot linzen je kunt ook 250g verse linzen gebruiken
  • 1 bakje champignons
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 2 eetlepel ketjap
  • zout en peper naar smaak
  • 0,5 liter water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 pakje kokoscreme
  • 1 pakje tomatenpuree
  • 1 wortel
  • 1 paprika (rood of geel)
  • 1 pakje tomatenblokjes
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 eetlepel kurkuma poeder
  • chili vlokken of verse chili optioneel

Instructies

  • Snijd al je ingrediënten in kleine blokjes. De ui en knoflook heel fijn, de rest in ongeveer formaat dobbelsteen.  
  • Zet een wokpan op het vuur en in wat olie (olijf/kokos) fruit je knoflook en de uitjes. 
  • Voeg de zoete aardappel, wortel en paprika toe. Wil je stukjes chorizo of (vegan) kip gebruiken, dan kun je dit er nu bij voegen. 
  • Pak een grote soeppan en doe hier het water in met het bouillonblokje
  • Voeg de tomatenblokjes, linzen, kruiden en kokoscreme bij de groente, laat ongeveer 5 minuten doorroeren, niet te heet. Als je verse linzen hebt, doe die dan bij de bouillon vast. 
  • Doe alle ingrediënten in de soeppan en laat ongeveer een uur op laag vuur staan. Heb je een snelkookpan dan kan alles tegelijk in de snelkookpan, en ben je een stuk sneller klaar. Je kunt op het laatst eventueel een handje spinazie toevoegen voor extra bite.
    Serveer met brood of rijst.