Yoga als lifestyle

IMG 0115 Yoga als lifestyle

Bij Zenzo Yoga in Zandvoort weten ze dat yoga in combinatie met gezonde voeding je lichaam en geest helemaal in balans brengt. Hoe meer je de gehele yoga lifestyle beoefent, hoe beter je de positieve uitwerking hiervan zult ervaren. Combineer yoga, bewegen en gezond eten. Waarom niet vandaag al?

Ideale combinatie

Dat gezonde voeding goed voor je is, is bekend, maar vooral de combinatie met yoga is effectief. Als je aan yoga doet, voel je hoe goed het voor je is. Je voeding en slaappatroon willen zich aanpassen aan je nieuwe levensstijl. Je wílt gezond eten, omdat je graag je lichaam gezond wilt houden.

Doe de twist

Ook kun je je lichaam heel goed reinigen met behulp van yoga. Met name oefeningen met twist (draaiingen) zorgen voor ontgiften van je lichaam. Je geeft met deze twists je buikorganen en nieren een diepe massage en zorgt dat de gifstoffen uit je lichaam worden gevoerd. Daarom is het ook zo belangrijk om veel water te drinken na de les. Tip: een echte aanrader is gemberthee (snij verse gember in plakjes en doe dit in heet water).

Goede voeding tips

  • Eet zoveel mogelijk verse producten en het liefst biologisch. Denk hierbij vooral aan groenten, fruit en eiwitten (ongezouten en ongebrande noten en peulvruchten).
  • Laat groenten niet te lang koken, anders vergaan de meeste vitaminen
  • Bak in gezonde olie, bij voorkeur kokosolie.
  • Eet langzaam en kauw daarbij met aandacht je eten.
  • Zorg ervoor dat je niet te veel kookt of op tafel zet. Je maag heeft even de tijd nodig om aan te geven dat het vol zit. Stiekem kun je in die tussentijd al een aantal happen teveel naar binnen gewerkt hebben. Zonde!
  • Let op suikers! Gezonde natuurlijke vetten (met mate) zijn goed voor je lichaam. Deze worden op de juiste manier omgezet in energie. Helaas worden in producten (ook in light producten) natuurlijke vetten vaak vervangen voor suikers of worden extra suikers toegevoegd. Juist de overbodige suikers worden omgezet in vet en zijn de dikmakers. Jammer!

De yogalessen van Zenzo yoga zijn voor iedereen toegankelijk. Beginners, gevorderden, mannen en vrouwen van alle leeftijden, iedereen is welkom. Yoga brengt je zoveel goeds! Dus ga de uitdaging aan en ervaar het zelf. Kijk voor het maken van een afspraak of meer informatie op www.zenzoyoga.nl.

Over Zenzo Yoga

Eigenaresse en oprichtster van Zenzo Yoga is Monique Christiaans. Na een moeilijke periode zocht Monique naar een manier om zich beter te voelen. Ze  ontdekte yoga en verdiepte zich in ademhalingstechnieken. Het werkte, yoga droeg duidelijk bij aan haar herstel. Monique ging zich in yoga bekwamen en werd gediplomeerd instructrice. Inmiddels geeft ze diverse (privé) yogalessen in een yoga-centrum in Zandvoort en organiseert ze weekenden aan zee.

yoga in je leven


ageology banner Yoga als lifestyle

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥