Close

Sinterwinweekend! ZEN de feestdagen in met kinder yoga kaarten

Happy Sinterwinweekend!
Ik ben dol op yoga, dat heb je vast al in eerdere blogs kunnen lezen. Ik vind het ook echt heel erg leuk om met de meiden te doen. Het is ontspannen, gezellig en altijd lachen. Heerlijk zen momentje. Helemaal fijn met deze feestdagen drukte. Wil jij deze prachtige cadeaubox met yoga kaarten winnen?

De kinder yoga kaarten set

Manja, de ontwerpster van de kinder yoga kaarten, vertelt:

De kaarten zijn voortgekomen uit mijn kindercoaching met yoga sessies. Ik merkte dat in de sessies kinderen heel goed op de oefeningen reageerden en rustiger werden. Het thuis blijven doen bleek lastiger. Met deze kaarten kan de ouder het kind erbij helpen en kan het kind de houding ook zien. Het effect, uitvoering en duur van de houding staat achterop.

Mijn creativiteit, passie en liefde om iets moois te te maken waar anderen zelf mee aan de slag kunnen was mijn drijfveer en zie je terug in de kaarten. Er zijn al kinderyoga kaarten te koop, maar ik vind e persoonlijk  niet altijd even mooi maar vooral ook te klein als je een groepsles of workshop geeft. Daarnaast hebben kinderen van nu letterlijk te weinig adem lucht. Ze zijn zo druk, moeten veel, krijgen veel prikkels te verwerken en komen niet toe aan echte ontspanning. Dan ontstaan klachten wat ik terug zie in de coaching zoals angsten, hoog oplopende emoties, last hebben van prikkels etc. Vandaar het grote formaat.

Het yoga meisje

Na een creatieve workshop die ik zelf volgde ontstond ineens dit meisje. Daar werd enthousiast op gereageerd en bovenal werd ik er zelf heel erg blij van. De praktische creativiteit heb ik heel lang gemist in mijn werk voordat ik mijn bedrijf begon begin 2016. Langzaamaan ontstond het idee van de kaartenset waarbij elke houding op een lichaamsgebied werkt voor een holistisch effect.

Zelf ben ik met yoga begonnen tijdens een burnout en het helpt me nog bij onzekerheid en angsten. Ik hoop dat doordat kinderen zich nu al bewuster worden van wat ze nodig hebben om in hun energie te blijven, dit ook kunnen verwoorden en blij zijn met wie ze zijn als persoon. Ik zie ook terug bij mijn eigen kinderen (3 & 6 jaar) hoe waardevol het is als ze zichzelf kennen en kunnen aangeven als ze ergens last van hebben of het ze teveel wordt. Jong geleerd is oud gedaan is het gezegde immers en stress wordt een steeds groter probleem in onze drukke maatschappij vol verwachtingen.

Het doel achter de kinder yoga kaarten

Mijn doel is dat kinderen dmv yoga zichzelf beter leren kennen en weten wat ze nodig hebben in tijden van drukte, spanning en hoge verwachtingen. Weten hoe je tot rust kan komen en waar jouw grenzen liggen. Waar kun je dat beter leren dan op school, opvang of thuis waar je alle basisvaardigheden leert? Je kan 1 houding per week behandelen of de aangegeven houdingen flow gebruiken voor een korte yoga reeks.
De box is geschikt vanaf peuterleeftijd die de houding op hun eigen manier kunnen uitvoeren op een speelse manier. Het gaat niet om de perfecte houding, maar aanvoelen wat er mogelijk is met jouw lijf en ermee bezig zijn. Zo ontstaat er steeds meer bewustzijn bij de kinderen.

Weetjes:

 • De kinderyoga kaartenset is te gebruiken om samen yoga met kinderen te kunnen doen op school, kinderopvang, thuis, kinderpraktijk etc
 • Groot A5 formaat van stevig 100% gerecycled papier
 • Op de voorkant staat de illustratie, op de achterkant het effect, hoe uit te voeren en de duur van elke houding
 • Er zit een herbruikbaar ophang systeem in de box
 • Ik doneer 2,50 per verkochte box aan een wisselend goed doel gericht op kinderen.
 • Ook leuk voor volwassenen
 • Mooi vormgegeven en ze zullen prachtig staan ingelijst aan de muur in je interieur of kinderkamer
 • Ze zijn te bestellen zijn via www.ophetyogamatje.nl/product/kinderyoga_kaarten/ en daar ook meer info te vinden is over de set en het goede doel

Sinterwinweekend winactie!

Natuurlijk op de laatste dag van het Sinterwinweekend kun je ook kans maken op deze mooie kinder yoga kaarten! Je kunt mee doen door een reactie achter te laten. Voor een extra kans is delen altijd lief!

Wij gaan alvast mee doen voor de lieve Hair in the air Poppy van Trolz!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

37 thoughts on “Sinterwinweekend! ZEN de feestdagen in met kinder yoga kaarten

 1. Wat supertof! Hiermee gaan we heel veel kinderen bij de Wijde Veert blij maken met ontspannende yoga momentjes in de klas 🙂

 2. Gefeliciteerd Suzanne! Jij wint de stralende kinderyoga box. Hij staat al klaar, dus als Judith je adres heeft komt hij naar je toe Heel veel ontspanning en plezier ermee in jullie school project.

  Groetjes Manja

 3. Deze fijne yoga kaarten zou ik graag willen winnen zodat mijn zoontje zijn rustpunt even hebt.

 4. Wauw wat een mooie enthousiaste reacties, helaas kan ik er maar 1 kiezen. Gefeliciteerd Suzanne te Biesebeke. Zodra Judith je adres heeft komt de box naar je toe, hij staat al klaar. Heel veel plezier met de kaarten in jullie schoolproject. Voor de anderen: de box is nog te bestellen via http://www.ophetyogamatje.nl/product/kinderyoga_kaarten/. Bestel je op tijd dan ligt de box voor het pakjes weekend bij je in de bus!

 5. Deze had ik nog nooit gezien maar lijken me heel tof om eens uit te proberen!

 6. Ik doe graag mee voor de kinderen uit mijn klas.Daarnaast lijkt het mij ook erg leuk om met mijn zoontje te doen.

 7. Wauw wat een mooie enthousiaste reacties, bedankt allemaal! Van harte gefeliciteerd Suzanne Te Biesebeke! Zodra Judith je adres heeft, komt de box zsm je kant op. Hij staat al klaar voor je. Veel plezier met deze kaarten in jullie waardevolle project!
  Voor de anderen: de kaarten box is nog te bestellen via http://www.ophetyogamatje.nl/product/kinderyoga_kaarten/. Ik zorg dat ze voor het pakjesweekend bij je zijn als je op tijd bestelt!

 8. Mijn dochter komt vaak hieperdepieper uit de kleuterklas. Ik denk dat deze kaarten haar kunnen helpen even weer bij zich zelf te laten komen. Ze vindt yoga leuk!

 9. Ooh die zou echt wat zijn voor mijn oudste dochter! Ik doe graag mee !

 10. Wat een geweldig handig idee, deze kaarten. Ik beoefen thuis veel yoga en blijf uitleggen thuis wat ik doe, waarom en hoe het moet. Met deze kaarten kunnen w gewoon lekker samen op de mat, echt een leuk idee! En de kleine heeft het gevoel het helemaal ‘zelluf’ te doen 😂

 11. Ik mag dit schooljaar het atelier relaxatie geven aan leerlingen met een mentale beperking .
  We hebben al gemediteerd, geknutseld, gemasseerd, …
  Maar aan yoga heb ik me nog niet gewaagd!
  Deze kaarten zouden echt van pas komen!!!!😍

 12. Superleuk! Ik doe zelf aan yoga en in de herfstvakantie hebben ze bij de BSO ook yoga gedaan en daar was mijn zoon heel enthousiast over. Hoe tof zou het zijn als we dit samen kunnen doen. Ik doe graag mee

 13. Prachtige kaarten zeg! Ik wil graag mee loten! De feestdagen zorgen voor heel wat kinderen die overprikkeld raken, waaronder ook mijn jongste dochter…. Hoop dat deze kaarten een stukje rust en quality time voor ons samen zouden brengen.

 14. Hoe leuke kaarten. Ik zelf doe niet echt aan yoga op het moment door zwangerschap maar zoonlief vind het wel geweldig toen we het samen deden.

 15. . Onze oudste heeft zojuist een paar lessen yoga gevolgd en was erg enthousiast . Misschien leuk om samen met haar zusje thuis te oefenen ….

 16. Lijkt me hartstikke leuk om te winnen. In het verleden heb ik zelf yoga lessen gevolgd en dat zorgde inderdaad voor rust. Ik ben benieuwd of mijn 2 stuiterballen van 11 en 8 ( dreumes is nog iets te jong) het ook prettig vinden.

 17. Omdat ik vandaag jarig ben en nog nooit iets gewonnen heb waag ik toch mijn kans je weet maar nooit
  Ik geef al enkele jaren kinderyoga aan kinderen met autisme en deze kaarten lijken me heel leuk

 18. Oh dit wil ik ook wel proberen! Zou misschien handig zijn voor onze hooggevoelig meid

 19. Super leuke actie. Ik ben ook bezig met het opzetten van een groepje kinderen om yoga te doen. Deze kaarten komen zeker van pas!

 20. Dit zou ik wel eens willen proberen met mijn 3 jongens en zelf dan mee doen😉

 21. Wat een prachtige kaarten. Lijkt me heel fijn om dit te gebruiken met dochter, zodat ze wat makkelijker in tot rust en in verbinding komt met zichzelf en met ons.

 22. Dat zou zo gaaf zijn voor ons project ontspanning in de klas. Waarmee we op de basisschool met alle groepen aan de slag gaan met yoga in de klas. DuimDuimDuim😁

 23. Ik zou graag met deze mooie duidelijke kaartenset werken tijdens mijn schoolproject Yoga op school en in de klas. Hierbij ga ik 7 maanden lesgeven aan groep 1 tm 8. In een ruimte maar zeker ook klassikaal. Hierbij kan ik ze goed inzetten. Leuk!!

 24. Ik was juist op zoek naar iets om samen met mijn energieke en beweeggrage meisjes te doen. In de wintermaanden zitten we toch alle drie net wat minder lekker in ons vel. Dit lijkt me heerlijk samen met hen (en misschien papa) te doen.

 25. Super leuk om te gebruiken in mijn werk als pedagogisch medewerker.

 26. Ik doe graag mee, lijkt me erg leuk om met mijn drukke jongens te doen

 27. Ik ben dol op yoga met de gastkinderen. We hebben altijd dikke pret. Ik ben erg benieuwd naar deze set dus waag graag een kansje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang