Close
Waarom je altijd yoghurt in huis moet hebben

Waarom je altijd yoghurt in huis moet hebben

Ik geeft toe, yoghurt stond niet altijd op mijn favorieten lijstje. Maar het is beter dan ik dacht, en goed voor je binnen en buiten.

Eten met yoghurt

Laten we beginnen met het belangrijkste: je kunt er de heerlijkste dingen mee maken. Wat dacht je van deze 100+ yoghurtrecepten? Of Nicecream super lekker gezond fruitijs?

En dan zijn wij hier thuis helemaal weg van tzatziki. We maken hem altijd heel simpel zelf met griekse yoghurt, of de laatste tijd met Skyr (HEERLIJK!). Veel knoflook, geraspte komkommer en wat zout en peper. Heel simpel en overal lekker bij. Je kunt er ook een frisse saladedressing mee maken, of zoals ik doe als we nog een halve bak griekse yoghurt hebben: vullen met komkommer, tomaat, avocado, zout en peper. Simpel, maar oh zo lekker overal bij!

Beauty met yoghurt

De zon is er hopelijk nog even, dus mocht je er net iets te lang inzitten, dan is echt niets zo lekker als een laagje ijskoude yoghurt. Het trekt de hitte uit je huid, en lucht echt op als je behoorlijk verbrand bent weet ik uit ervaring, nog meer ervaring, en nog veel meer ervaring.
Heb je een puber thuis met net te veel pukkels? Een yoghurt masker verzacht de rode geïrriteerde huid, en ziet er meteen een stuk beter uit. De pukkels gaan er niet van weg, maar de huid word een stuk rustiger waardoor het er meteen veel beter uit ziet.

Yoghurt intern

De darmen vinden yoghurt fijn, het verzacht krampen en en maakt ze wat rustiger. Ook kan het helpen om darmkanker en diabetes 2 te voorkomen.

Je krijgt minder lekkere trek van yoghurt, wat goed helpt bij een dieet. Het verlaagd ook je cholesterol.

Een andere manier om het intern te gebruiken is op een tampon. Heb je last van jeuk, branden, vreemde geur, heftige afscheiding? Dan kun je een tampon een beetje insmeren met yoghurt en dan in doen een uur of 2. Smeer nog een beetje over de binnenkant, en al na de eerste keer merk je verlichting. Handig als je niet meteen naar een arts kunt en niet de hele dag tussen je benen wilt lopen krabben.

En om al deze redenen hierboven moet je dus altijd yoghurt in huis hebben. Eet jij vaak yoghurt?

Waarom je altijd yoghurt in huis moet hebben

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang