Close
zeilkamp

Op zeilkamp in Friesland bij ‘t Garijp

Keira gaat al een aantal jaar op kamp, en vind ze echt het leukste wat er is. Toen ze dus met haar beste vriendinnetje naar zeilkamp ‘t Garijp mocht waren ze helemaal door het het dolle heen!

Op zeilkamp

Als je wel eens op schoolreisje bent geweest, dan weet je vast nog hoe leuk het was om een paar dagen van huis te zijn. Nieuwe regels, tot laat in de avond kletsen met je vriendinnen, en vooral veel lol hebben en nieuwe dingen leren. Op kamp gaan is net zo maar dan vaak met een thema, zoals in dit geval zeilen. Ze leren zeilen, nieuwe mensen kennen en ook een stukje zelfstandigheid.

Op zeilkamp hebben ze theorie les gehad, liedjes geleerd, zijn lekker veel op het water geweest maar ook heel veel spelletjes gedaan. Keira was ook erg enthousiast over het lekkere eten en de dropping naar het Kameleon dorp.

Als ik zie hoe enthousiast Keira altijd van kamp af komt, en vooral van dit zeilkamp, dan zou ik het echt elke ouder aanraden. Bij ‘t Garijp was iedereen even lief en behulpzaam. De meiden hebben echt de grootste lol gehad en zoveel geleerd. Ook hun vriendschap is een stuk hechter, ze hebben leren samenwerken (bij eigenwijs zijn klapt het bootje om zijn ze achter na een harde plons) en op elkaar leren bouwen. Ze kennen elkaar pas sinds ze begin dit jaar bij elkaar in de klas zijn gekomen, dus erg bijzonder. Keira is ook wel eens alleen op kamp geweest, en heeft voor het leven nieuwe vrienden gemaakt. Ideaal ook als een kind moeilijk in de groep ligt, onzeker of verlegen is. Op een kamp word je overal bij betrokken en leer je echt vrienden maken.

zeilkamp

Over zeilkamp t’Garijp

Wie kent het niet, de wekenlange zomervakantie waarbij het lijkt alsof de klok stilstaat en je nooit meer naar huis gaat. Het is tijd om die zomers van toen terug te halen en je kids ook zo’n ultieme vakantieherinnering mee te geven. Bij watersportcentrum ’t Garijp gelegen aan het Sneekermeer in Friesland, kunnen jouw koters dit seizoen hun hart ophalen. Deze zeilschool is een expert op het gebied van watersportvakanties en organiseert al bijna 50 jaar de meest waanzinnige watersportkampen van 6 tot 17 jaar. Deze zomer heb je de keuze uit maar liefst drie vakantiekampen vol waterpret.

Schippers van de Kameleon (6-12 jaar)

De Schippers van de Kameleon is waarschijnlijk de bekendste kinderboekenreeks van Nederland. Maar liefst 65 boeken lang liet de schrijver de tweeling Sietze en Hielke talloze avonturen beleven in de streek van water, land en lucht; Friesland. Jouw kroost kan dit seizoen hun fantasie werkelijkheid laten worden en in de voetsporen treden van deze tweeling. Voor dit vakantiekamp werkt ’t Garijp samen met het Kameleon dorp in Terherne. Genoeg actie en avontuur tijdens de vakantieweek want je leert zeilen, speuren en schatzoeken en ‘on top of the bill’ maak je ook nog je eigen Kameleonfilm.

Board Camp (vanaf 12 – 17 jaar)

‘Been there, done that’ is verleden tijd want voor de echte waterratten  tussen de 12 en 18 jaar is er nu het ultieme combi-boardcamp dat is samengesteld door niemand minder dan olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe. Tijdens dit zomerkamp leer je alles over de verschillende board sporten. En is het niet enorm cool om na afloop tegen je vrienden te kunnen zeggen dat je in één week tijd maar liefst vier sporten – zeilen, kiten, surfen en suppen – onder de knie hebt gekregen? Bijkomend voordeeltje, je mag exact aangeven hoeveel dagen je aan deze sporten wil besteden.

Bucketlist

Hadden jouw kids waterskiën of wakeboarden altijd al op hun bucketlist staan, dan wordt het deze zomer tijd om het af te vinken. Naast zeilen en surfen bij ‘t Garijp organiseert de zeilschool op het Sneekermeer voor kids boven de 12 jaar een dag vol actie, plezier en sportiviteit. Lukt het jou te blijven staan op je skies terwijl de waterskiboot steeds sneller gaat? Of blijf jij overeind op funmaterialen zoals de banaan, de band en de Ringo Fly? Tijd om het deze zomer eens uit te testen.

Over t Garijp

Watersportcentrum t Garijp biedt al 45 jaar diverse activiteiten aan in het Friese Goingarijp. Zo kun je er terecht voor zeilles onder begeleiding van een gecertificeerd instructeur of voor diverse andere watersportactiviteiten. Naast zeilen biedt het watersportcentrum ook individuele zeilcursussen aan voor volwassenen.

www.garijp.nl

Vind jij kamp ook zo leuk?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

11 thoughts on “Op zeilkamp in Friesland bij ‘t Garijp

  1. het was super leuk met keira. ze waaren allemaal aardig tegen ons.dus ga daar zeker heen.

  2. Wat heerlijk zo’n kamp, ik vond dat vroeger ook geweldig! Lijkt me heel leuk om een zeilkamp te hebben, is toch iets specialer

  3. Wat gaaf, zoiets had ik als kind ook graag willen doen. Als mijn dochters iets ouder zijn ga ik een geschikt kamp uitzoeken, leuk!

  4. Leuk om te lezen en te zien dat de meiden het ook zo leuk hebben gevonden op kamp. De liedjes worden hier nog steeds gezongen

  5. Wat ontzettend gaaf zeg, zo’n zeilkamp! Fijn dat het zo goed is meegevallen voor de meiden.

  6. Toevallig vroeg onze oudste gisteren of ze op danskamp mag. Heb er nooit echt over nagedacht, zo’n sportkamp, maar toen ik eenmaal zat te lezen werd ik steeds enthousiaster. Dit kamp ziet er echt fantastisch uit, echt heel leuk!

  7. Wat ontzettend leuk! En wat spannend! Leuk dat filmpje er ook bij. Ze zien er trots uit

  8. Oh wat leuk dit! Doet me denken aan die reis wat ik met een boot deed met de mutualiteit! Was ook een hele ervaring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang