sensorisch spelen - Zelf super sand en smurfensnot maken
Babies&Kids (1 tot 7 jaar),  Tweens

Zelf super sand en smurfensnot maken

In het kader van de mamachallenge zomereditie was het tijd om zelf speelgoed te maken. Keira is dol op alles wat op slijm lijkt, en het leek mij ook wel erg leuk voor Miya om mee te knoeien. 

Zelf super sand maken

Nou kan ik je vertellen dat het gelukkig geen moeilijke opdracht was. Even een rondje Pinterest en je komt op heel veel uitvoeringen. Deze leek mij het makkelijkst en dus heb ik die maar gedaan.

Wat heb je nodig?

  • 1 kopje babyolie
  • 3 kopjes bloem
  • kleurstof
  • bakIMG 20150705 102846 01 575x1024 - Zelf super sand en smurfensnot maken

Je kunt de maten ook aanpassen, maar dit vond ik wel genoeg om mee te beginnen. Je doet alles in een bak, met een paar druppels kleurstof. Hoeft niet perse, maar ja, wij houden nu eenmaal van roze hier in huis.

Flink mengen en kneden, en KLAAR!! Dat was wel heel erg makkelijk of niet? Fotor 143608878164481 575x1024 - Zelf super sand en smurfensnot maken

Was het echt super sand? Nee, toch niet. Het was heerlijk zacht, rook verrukkelijk, en de meiden hebben er evengoed dagen mee gespeeld. Bij super sand valt het allemaal zo mooi uit elkaar als je het aanraakt, dit was echt veel steviger. Maar we gaan het nog een keer proberen met misschien minder olie?

Smurfensnot maken met maizena

Het internet staat vol met de maizena challenge. Het is namelijk heel grappig spul. Als je er zachtjes met je handen in gaat is het zacht en slijmerig. Sla je erop, dan is het net cement. In de juiste verhoudingen kun je er zelfs overheen lopen! Bizar toch?

Je zult het merken tijdens het maken van de smurfensnot. Let op, dit is niet wasmiddel, zeep en water snot in een zakje. Het is smurfensnot van maizena.

Wat heb je nodig voor smurfensnot:

Een pakje maizena (ik had gewoon zo een geel pakje van de supermarkt)
Kleurstof (een paar druppels is genoeg anders zit je met gekleurde handen)
Water
Een bak om het in te doen

Mix een kopje water met 2 kopjes maizena voor een leuke bak met snot waar je echt wat challenges mee kan doen. Het kneden alleen al is een uitdaging! Doe er wat kleurstof bij voor het smurfensnot effect. Uiteraard kun je hier allerlei kleurtjes bij gebruiken! Dan noem je het gewoon anders. Het is echt leuk dit met de kinderen te doen. Vooral ook om te laten zien dat het hard en zacht tegelijk kan zijn.

Sensorisch spelen

Het fijne van spelen met bijvoorbeeld slijm, smurfensnot of super zand is dat het heel rustgevend kan werken. Het gevoel in de handen, de afleiding, het helpt om prikkels te verminderen. Kinderen kunnen er echt rustig van worden, vooral snel overprikkelde kinderen. sensorisch spelen met super zand en smurfensnot - Zelf super sand en smurfensnot maken

Wil je meer lezen over zelf speelgoed maken? Kijk dan bij Joyce, zij maakte een knoopslang. Of bij Emy die zandschuim maakte. Gaan wij zeker weten ook proberen, misschien lukt ons dat wel :). Bryoni maakte de schattigste bootjes!

Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - Zelf super sand en smurfensnot maken
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo

4 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: