Close

Zo gebruik je een zelfbruiner voor een prachtige kleur!

Een mooie bruine kleur kun je ook krijgen door aan de slag te gaan met een zelfbruiner. Het resultaat kan prachtig zijn, maar om dit te bereiken is het wel belangrijk om te weten hoe je self tanner het beste kunt gebruiken. Je wilt natuurlijk niet als een Donald Trump lookalike door het leven. Wij geven je 5 praktische tips waarmee je een mooi resultaat kunt behalen.
Ik weet het. De zon schijnt volop dus waarom zou je nog een zelfbruiner willen? Maar we hebben gewoon niet allemaal evenveel tijd om echt even bij te kleuren. Bovendien is dat ook niet heel fantastisch voor de huid.

De voorbereiding op selftanner

Onthaar van te voren

Als je van plan bent om je benen te ontharen, is het belangrijk dat je dit voor het gebruik van een self tanner al doet. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je een mooier resultaat krijgt.

Scrub je huid goed

Om een mooi egaal resultaat te krijgen, is het belangrijk om van te voren je huid goed te scrubben. Op deze manier kun je namelijk alle dode huidcellen verwijderen. Ruwe plekken zoals je enkels en knieën moet je goed aanpakken. Bij je gezicht moet je wat voorzichtiger zijn.

Welke zelfbruiner gebruik je?

Kies een goede zelfbruiner


Er zijn diverse soorten self tanners van allerlei verschillende merken die je kunt gebruiken. Een goed voorbeeld hiervan zijn de self tanners van MineTan.

Als een van de leiders in de zelfbruiner branche, zijn MineTan producten speciaal ontworpen om professionele resultaten te leveren. Het gehele assortiment MineTan producten bevat hoogwaardige ingrediënten die veganistisch en PETA-vriendelijk zijn. Deze parabenenvrije formules bevatten voedende elementen zoals arganolie, avocado-olie, kokosolie, kokoswater en karitéboter, evenals hydraterende antioxidanten en 100% natuurlijke DHA. Met deze hoogwaardige ingrediënten heb je geen last van nepgeur en, beter nog, geen oranje teint..


MineTan is de eerste die puur kokoswater gebruikt in de creme. Dit is zo verzorgend voor de huid, eigenlijk helemaal in deze periode dat de huid wat extra aandacht kan gebruiken. Doordat er zoveel keuze is zul je altijd een goede vinden die helemaal past bij jouw huidskleur. Dit geeft een extra natuurlijk effect. Ik vind zelf ook dat je door de zelfbruiner net even wat minder vlekken en verkleuringen van de eigen huid ziet. Dat is voor mij het grootste plusplunt van een goede creme.

Let ook even goed op de kleur! Heel donker kan op een witte huid al snel vlekkerig ogen en heel nep. 

Gebruik een goede lotion


Als je start met een self tanner, is het van belang om helemaal droog te zijn. Daarnaast moet je huid wel goed gehydrateerd zijn, hier kun je een goede bodylotion voor gebruiken. Als je een zelfbruiner gebruikt op een droge huid, dan loop je kans om donkere plekken op je huid te krijgen. Als je een self tanning lotion gebruikt dan kun je die makkelijk mengen met de lotion voor een wat minder bruin maar egaler effect.

Hoe gebruik je een selftanner?

Van beneden naar boven

Als je aan de slag gaat met een zelfbruiner moet je van beneden naar boven werken. De self tanner breng je vervolgens aan met draaiende bewegingen. Het beste is om je armen voor het laatst te bewaren. Een speciale handschoen is hierbij echt wel heel handig. Je krijgt geen vlekkerige vingers, en je verspreid het veel egaler en mooier. 

 

Hopelijk helpen deze 5 tips je om jezelf een mooi kleurtje te bezorgen. Dankzij deze handige tips kun je bewijzen dat een zelfbruiner er ook prachtig uit kan zien. Succes!

Zo gebruik je een zelfbruiner voor een prachtige kleur!

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang