Close
Handige tips en tricks bij zelfstandig thuiswerken

Handige tips en tricks bij zelfstandig thuiswerken

Zelfstandig thuiswerken lijkt een droom baan, helemaal in deze tijd waarin iedereen wordt verzocht om thuis te werken. Toch past het niet bij iedereen. Lees hieronder de tips om lekker te beginnen met zelfstandig thuiswerken, of waarom het waarschijnlijk niets voor jou is.

Joh hoe vaak ik de vraag krijg of ik iemand kan helpen met bijvoorbeeld bloggen is echt bizar. Logisch wel, want ze zien hoe leuk ik mijn werk vind. Daar komt bij dat zoveel mensen nu zonder werk zitten, dan lijkt dit een logische optie. Wat er helaas vaak bedoeld wordt is:

Ik wil graag op de bank liggen, kun jij bakken met geld over mij uitstrooien als ik mijn laptop aan doe?

NEE dus, sorry.

Handige tips en tricks bij zelfstandig thuiswerken

Waarom zelfstandig thuiswerken niets voor jou is..

 1. Je houd niet van werken: Sorry.. ook bij thuisWERKEN moet je echt eerst iets doen voor je resultaat ziet.
 2. Je hebt iemand nodig die jou verteld wat je moet doen: voor thuiswerken moet je enorm zelfstandig zijn en discipline hebben.
 3. Je verwacht een vast salaris met vakantie bonus en kerstpakket: tenzij je dat voor jezelf regelt, is er niemand die dat voor je doet. Als thuiswerker ben je zelfstandig ondernemer, en je krijgt betaald wat je aan commissie binnen haalt.
 4. Je wilt graag tijdens het werk bellen met je moeder, je vriendje appen en met je vriendinnen Facebooken: kan allemaal! Houd er alleen rekening mee, dat je geen uur salaris ontvangt, dus als je niet werkt, verdien je ook niets. Later wel, maar in het begin niet..
 5. Je wilt graag alle informatie en al het voorwerk op een presentatie blaadje, beginnen en meteen verdienen wat iemand verdiend die al langer bezig is: dit werkt bij een “normale” baan niet zo, ook niet bij thuiswerken. Wel kun je aan de hand van wat cursussen, jaren onderzoek overslaan, en redelijk snel een goed inkomen verdienen.

  Tip!

  Ben je echt serieus om zelfstandig thuis te werken, begin dan eens op Pinterest. Er staan letterlijk duizenden tips over thuiswerken!

 6. Je wilt 0€ investeren: dit is mogelijk. Alleen kan het dan heel erg lang duren voor je weet wat je moet doen om echt geld te verdienen. Het meeste geld online verdien je met de affiliate programma’s. Je moet wel weten hoe die werken, hoe je traffic krijgt, wat traffic is.. etc. Je kunt dus niet vandaag “ook” een blogje beginnen, en morgen verwachten dat de advertorials (blogs met een betaalde link) bijvoorbeeld binnen stromen.
 7. Je wilt niet eerst tijd investeren: ook niet slim, je moet echt eerst eens gaan browsen wat er voor jou is. Wat voor mij werkt, en wat ik leuk vind, hoeft niet zo voor jou te zijn. Ik heb een hoop geprobeerd, en andere dingen hebben vrienden gedaan omdat het voor mij op dat moment niet interessant was. Niet omdat ik er niets aan kan verdienen, maar omdat ik het bijvoorbeeld gewoon niet leuk vind.

Zie je het nog steeds zitten om zelfstandig thuis te werken?

Dan heb ik hier nog meer tips voor je om het wel te doen!

Als eerste het belangrijkste is een fijne eigen plek om te werken.

Nu met die corona om ons heen is dat nogal een uitdaging. Mocht je nog wat gespaard hebben dan is het echt een idee om eens bij een Airbnb te gaan kijken. Helemaal als je vaker wilt gaan kun je soms best een leuke deal maken. Het grote voordeel is dat je lekker alleen bent, geen afleiding van niks hebt, en zo dus prima door kunt werken.

Een fijn weetje is dat je de airbnb servicekosten terug kunt vragen. Ook de kosten die je al hebt uitgegeven. Dat komt omdat begin dit jaar werd bepaald dat Airbnb die kosten onterecht in rekening heeft gebracht. Als je die kosten bij elkaar optelt, kan dat behoorlijk aantikken. Die kosten zijn namelijk altijd afhankelijk van de hoogte van de huurprijs. Dus hoe hoger het huurbedrag, hoe hoger de servicekosten. Ik had er al verschillende keren over gelezen maar toen ik van een vriendin hoorde hoe eenvoudig het was die kosten terug te vragen heb ik meteen even mijn laptop opengeklapt.
Eigenlijk zijn er twee manieren. Maar de eerste heb ik niet geprobeerd. Dan moet je namelijk een aangetekende brief schrijven aan Airbnb in Ierland. Maar het klonk als een hoop gedoe omdat ze niet altijd reageren.. Je kunt je claim ook eenvoudig indienen op de website servicekostenterug.nl. Het is echt zo gebeurd. Even in je mail of op je airbnb account je facturen en gegevens downloaden en uploaden. Dat is alles. Hooguit 2 minuten werk. Toch mooi meegenomen!

Ik heb ook regelmatig met een collega/vriendin een appartement of een huisje gehuurd, ieder haar eigen kamer, en in deze periode gewoon netjes 1.5 m afstand ook. Het werkt soms gewoon prettiger als je over en weer kunt brainstormen.

Natuurlijk een plek thuis is heel fijn, het liefst ergens waar je niet gestoord kunt worden. Uiteraard werkt de keukentafel ook prima. Als het mogelijk is zet dan een headset op zodat je de drukte niet hoort.

Mijn volgende punten voor zelfstandig thuiswerken zijn:

 • Verwacht niet te veel op dag 1. Maak eerst een plan, en geloof mij, je zult er 100x van afwijken. Maar een plan om mee te beginnen werkt fijn.
 • Bedenk wat je wilt doen, doe je research en onderzoek je talenten.
 • Wordt lid van wat groepjes online en stel je vragen, je hoeft echt het wiel niet opnieuw uit te vinden
 • Ondanks dat investeren wel een deel is van je bedrijf, kijk eerst of het wel echt nodig is. Heb je echt zoveel cursussen nodig of kun je eerst online even zoeken, en dan eerst wat geld maken, en dan een cursus van €2000 voor Instagram beginners. Past het wel bij jouw niche? Wat wil je uitstralen? Een goede investering is weer bijvoorbeeld in een goed boekhoudprogramma.
 • Ik gaf daarnet wel een cursus als voorbeeld, maar je kunt wat dat betreft nooit jezelf teveel trainen. Dat gezegd hebbende, kijk wel of het echt nut voor jou heeft.
 • Houd alles bij: uitgaven, inkomsten, tijden dat je werkt, ook die waarin je research doet of je socials probeert bij te houden.
 • Let op dat je waarschijnlijk niet in 1 dag je huur binnen hebt, denk dus wel aan alternatieven of een part time baan. Nu iedereen thuis zit, zijn er heel veel banen naar online thuiswerk verschoven. Je kunt prima administratie, call center of zoiets doen naast je eigen werk. Het is fijn om iets van een back up te hebben tot het echt niet meer nodig is.

Ik hoop dat je hier wat verder mee komt. Wil je nog steeds thuiswerken, ga dan op je gemak je inlezen, en kijk wat bij jou past.

Handige tips en tricks bij zelfstandig thuiswerken

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang