zicht behouden

Hoe houd ik mijn zicht zo lang mogelijk goed? 

We willen allemaal dat onze ogen zo lang mogelijk goed en gezond blijven. Er zijn diverse manieren waarop je dit kunt bereiken. Hieronder geef ik je handige tips hoe jij je zicht zo lang mogelijk goed kunt houden.

Zijn jouw ogen nog goed?

Kijk het is een gegeven dat hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het allemaal wordt. Daarom zie je ook veel ouderen met een leesbril. Toch kun je die leesbril best wel uitstellen, en kun je ook je zicht verbeteren met simpele tips.

Verwijder oog make-up voor het slapen

Zorg ervoor dat jij altijd voor het slapen je oog make-up verwijderd. Het is namelijk ontzettend slecht voor je ogen om met make-up te gaan slapen. Hierdoor zal je ook eerder last hebben van irritaties. Daarnaast is het ook verstandig om je oog make-up kwasten regelmatig te reinigen en je make-up regelmatig te vervangen.

Oogdruppels en oogbadje

Als je last hebt van droge ogen, kunnen oogdruppels ideaal zijn. Hierdoor heb je minder last van geïrriteerde ogen waardoor je ogen zich meer kunnen ontspannen. Een oogbadje zorgt er ook voor dat je ogen optimaal kunnen uitrusten. Zo zijn er nog wel meer oogzorg producten om je ogen op peil te houden. 

Schermtijd verminderen


We zitten dagelijks veel naar een scherm te kijken. Of je nu kijkt op je mobiel, tablet of televisie: alle schermen zorgen ervoor dat je last krijgt van vermoeide ogen. Vooral als je op kantoor al achter een computer werkt de hele dag, is het aan te raden om het in de avond rustig aan te doen zodat je ogen rustig kunnen herstellen en rusten voor de volgende werkdag. Kijk in ieder geval even elke 15 minuten van je beeld weg. Loop af en toe bij je computer weg, en ga dan niet meteen op je telefoon zitten. Kijk even naar buiten of iets dergelijks. 

Sowieso kun je met naar iets anders kijken dan je scherm je ogen trainen. Kijk naar een zo ver mogelijk punt en probeer dingen te onderscheiden. Uiteraard moet je niet in de felle zon kijken, en is een zonnebril geen overbodige luxe. Als je dit regelmatig doet zul je minder snel last hebben van oog problemen.

 

Gezonde voeding voor gezonde ogen


Daarnaast draagt gezonde voeding ook bij aan gezonde ogen. Er zijn diverse producten die je kunt eten om je ogen zo gezond mogelijk te houden. Goed voor je ogen zijn:

  • Voldoende vitamine C zorgt voor een beter zicht
  • Omega-3 draagt op jonge en oudere leeftijd bij aan een goede zicht
  • Voldoende vitamine E zorgt ervoor dat je ogen worden beschermd tegen allerlei oogziekten
  • Vitamine A is ook erg belangrijk voor gezonde ogen. Je netvlies zorgt ervoor dat licht omgezet wordt in signalen aan de hersenen. Vitamine A zorgt ervoor dat dit soepel kan verlopen.

 

Lees ook: Hoe mijn lenzen bijna mijn ogen verpestte

Wat doe jij om je zicht zo lang mogelijk goed te houden?

zicht behouden

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   
Je bent nooit te oud om te leren rolschaatsen! Lekker dansen en fit worden op Just Dance 2021